[]

Uçak bileti alırken isim yerine soyismimi yazmışım şimdi iptal mi edeceğim?

Merhabalar,

Mytrip denen siteden gidiş dönüş bilet almıştım. salak gibi gidip soy ismim yerine ilk ismimi yazmışım. yani yerler karışmış. havayolu şirketleri SAS ve Lufthansa. Mytrip i aradım sas için 65 eur ücret istediler. Lufthansa için değişiklik mümkün değilmiş. hiç böyle bir durumla karşılaşan oldu mu ne yapmalıyım?
Uçuş haftaya ve istenen ücretle uçak bileti aynı fiyat nerdeyse. inanamıyorum.

 
bizzat uçuşu gerçekleştiren firmaya ulaşmanız gerekiyor. kendileri sizden kimliğinizi doğrulayan belgeler ve bir dilekçe ile yardımcı olabilirler.

tabi firmaların sizi kabul etmeme hakları da var. satış sözleşmelerinde maalesef bu yönde ibareler bulunuyor. ama daha öncesinde birkaç firmada sıkıntı yaşamıştık. müşteri hizmetleri ile iletişime geçip kendilerini bilgilendirdik ve istedikleri belgeleri temin ettik. (uçak biletinin nasıl alındığı mailler kredi kartı kimlik vs) kendileri de rezervasyona not düşüp kontuarda sıkıntı olmaması için gerekli notları aldılar.
  • bravoteam  (24.09.22 14:00:29) 
kesinlikle ara. sizi ucaga almayabilirler bu sekilde ve hicbir sey yapamazsin.


  • baldur2  (24.09.22 14:02:33) 
Pegasus ta yaşamıştım. Bir telefonla düzelttiler. Direkt şirketi arayın.


  • Mistyimage  (24.09.22 14:58:15) 
Direkt SAS ı da aradım ama onlar isim değişikliğini kendilerinin yapamayacağını çünkü bileti mytripten aldığımı onların bunu yapabileceğini söylediler. lutfhansaya henüz hiç ulaşmadım çünkü haftasonumu çalışmıyorlar.


  • bubiruyaolmali  (25.09.22 05:38:55) 
iptale gerek yok diye düşünüyorum, THY ile bilet alınırken arkadaşımın soyafı yanlış yazılmıştı onda bilet değişikliği bile yapılmadan uçağa almışlardı.

hava yolu şirketine söylediğinizde hızlıca çözüm bulurlar.
  • kuzey li  (25.09.22 11:56:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.