[]

Doktora öğrencisi maaş alır mı?

Arkadaşlar bi tanıdığım var yeni tanıştık sayılır. Doktora öğrencisi ve bu yıl sonunda doktorasının biteceğini söylüyor. Doktora öğrencisi ve üniversitede çalışma odası var. Maaş + burs aldığını söyledi. Az önce doktora burslarına ve doktora öğrenci maaşlarına baktım ikisinin toplamı 10.000₺’ye yakın bir şey yapıyor.
Asıl sorum doktora öğrencilerine okulda oda veriliyor mu? Maaş veriliyor ? Maaşların miktarı nedir? Ben yanlış falan mı baktım acaba? Eğer yanlış bakmadıysam maaş + alınabilirse burs çok iyi bi gelir değil mi aylık.



 
tübitak bursu var doktora öğrencileri için, onu alıyor olabilir. 7500tl onun bedeli çalışmayanlar için. çalışanlar 2250TL alabilir.

oda olayı tamamen üniversitenin olanaklarına bağlı, yeni kurulan üniversitelerde birçok boş oda olabiliyor verilir yani. odayı devlet vermez yönetim verir neticede.

bence arkadaşınız normal tübitak bursunu alıyor 7500tl, yanında da tam resmiyeti olmayan üniversite öğrencilerinin okulun bazı işlerinde çalışmasını içeren bişeyler yapıyor.

özel üniversite ise onlar doktora öğrencilerini araştırma görevlisi gibi kullanıp alacağı parayı da burs olarak yatırabiliyorlar. o da olabilir durumu arkadaşınızın.

odası ve maaşı olan insan çalışıyor demektir öyle ya da böyle. çalışan biri için iyi bir maaş değil evet.
  • Mihendiss  (24.09.22 09:01:38) 
Özel üniversite değil devlet. Burs da TÜBİTAK değilmiş. TÜBİTAK az veriyor demişti. Köklü eski üniversitelerden okul.
Bir de doktora bitince 10 kişi kadro bekliyor en az demişti. Kendi okulunda lisanstan beri okuyor. Doktora da bitince hangi üniversitede hangi kadro açılacak da ne zaman işe gidecek? Zor gibi görünmüyor mu?

  • dakota  (24.09.22 09:59:49) 
Kendi okulunda bir hocasının talebiyle gayriresmi olarak cüzi bir miktar karşılığında asistanlık yapıyor olabilir.


  • baylarbayi  (24.09.22 11:52:55) 
araştırma görevlisiyse odaları vardır. Doktora öğrencisinin odası yoktur yani bölümüne göre araştırma yapsınlar diye bir oda ayırmış olabilirler mi diyeceğim ama sanmam.

Vakıf üniversiteleri genelde burs (bedava doktora) karşılığında asistanlık yapmasını istiyor. Bence öyle bi durum var. Bir miktar maaş da alıyordur işte.
  • nhk ni youkosu  (24.09.22 13:12:55 ~ 13:17:21) 
Arş gör.dür muhtemelen.

Soruya cevap doktora öğrencisi dünyanın çoğu yerinde maaş alır. Zira üniversitenin en temel var oluş sebebinr katkı yapar: araştırma.

Başka bir yerde çalışarak doktora yapmak dünyanın gelişmiş ülkelerinde imkansız görülür. Ücretsiz doktora yapmak TR’de yerleşik bir olgu maalesef.
  • but that was just a dream  (24.09.22 15:07:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.