[]

opel astra 2018 170 bin kmden sonra kaç kmde bir bakım lazım

en son 162 binde yaptırılmış. ben 2. el olarak 163binde aldım.

10 diyenler var 15 bin diyenler var. kaçta yaptırayım sizce?

orijinal searvise mi yoksa herhangi bir open servise mi götürsem bir de

 
"Opel yılda en az bir kez veya 15.000 km'de bir yetkili bir servisin ziyaret edilmesini önerir."

www.opel.com.tr

100.000 km ömrünü geçen her araç (yağ kıvamında kayıp ve renginde kararma yoksa) 15.000 km'de bir sıvı ve filtre bakımına girmelidir. LPG kullanılıyorsa bu aralık 10.000 km'ye kadar düşürülmeli ve bakıma LPG ekipmanları da dahil edilmelidir.

Tanıdığınız bir usta varsa özel servis daha hesaplı olur. Yetkili servis orijinal parçalar kullanır, her şey kayıt altında ve garantilidir, bu yüzden fiyatı özel servisten +%100 dahi fark edebilir. En ideal çözümler yetkili servislerin dönem dönem yaptığı "garantisi biten araçlara bakım, yedek parça, işçilik indirimi" vb. gibi kampanyalarını web sitelerinden takip etmek, varsa sadakat programlarına kayıt olmak ve yararlanmaktır. Bu şekilde sanayi piyasası fiyatlarına yetkili servis hizmeti almış olursunuz. Diğer çözüm de orijinal parçaları yetkili servisten temin edip özel servise işçilik ödeyerek yaptırmaktır.

Bonus tavsiye, yağ filtreniz mutlaka orijinal olsun. Yağı kendiniz satın alacaksanız piyasada çokça sahte yağ var, resmi bir bayiden temin edin. Hava ve polen filtrelerini muadil kullanabilirsiniz.
  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (24.09.22 03:44:40) 
Triger seti değişmiş mi? Bilyalar kayışlar değiştiğine dair servis kaydı var mı?

Eğer böyle bir kayıt yoksa bir an önce trigger seti değişimi yapın. Yağ bakımını da kullanım kitapcığında yazanın dışına çıkmayın. 15.000 km ya da 1 yılda bir yapıp yeterli.
  • John Bloor  (24.09.22 10:28:44) 
trigger evet kasım 2021de değişmiş. bilyaları bilmiyorum.

şu an yağ %49 seviyesinde. kaçta değiştirmek lazım. bakımdan bakıma mı
  • ShadowOfMoon  (24.09.22 12:00:26) 
Triger komple set değişmiştir, kayıt varsa sıkıntı yok. Yağ seviyesi zaten yeni bakım yapılsa da %100 olmamalı, fazla yağ yarar değil zarar verir.

Yağ çubuğundan yağın yapısına bakın çok şüphe ettiyseniz.
  • John Bloor  (24.09.22 12:28:52) 
yağ seviysine bakmıştım kendim. %50 civarıydı. yağda sıkıntı yok da. bilya vs gibi diğer kayıtlara ulaşabilecek miyim bimiyorum


  • ShadowOfMoon  (24.09.22 17:10:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.