[]

Zayıflamak için öneri

öneriden kastım, spor önerisi aslında. bütçe yok, ayda 10-20bin bile harcarım.

özet geçeyim; 95 kiloyum 180'im. hayatımın hiçbir dönemi şişman değildim, 2 senede aldım bu kiloyu. 80 kiloya düşmem lazım.

pt'ye yazıldım macfitte. hiç memnun kalmadım, sürekli aynı hareketleri tekrarlayıp duruyordu, hiç beğenmedim. ve ayrıca da sıkıldım. hepsi bir kenara, bu gibi amaçsız sporlar hoşuma da gitmiyor. keyif almıyorum yani. ek olarak günlük ayırabileceğim vakit de kısıtlı. 1 saat içinde tüm sproun bitmesi lazım. yani 1 saat pt ile çalış, sonra git 45 dakika yokuşlu yürüyüş yap vs. benim için mümkün değil.

bana ne önerirsiniz?
kickboxa falan mı yazılayım? veya caddebostan civarında önerdiğiniz bireysel spor salonu varsa, "işte burda şu spor yapılıyor" vs dediğiniz. ne yapayım ben?

özel ilgi bekliyorum, takip bekliyorum ve 1 saatte bitecek bir şey bekliyorum.
bütçe sınırı yok.

 
spinning dersi bakabilirsiniz bi. en yüksek yoğunluklu antrenman o gibi görünüyor size göre.
tenis, basketbol, kürek ve her türlü salon sporunu eliyoruz tüm seçenekleri eliyoruz 1 saat dendiği için.

ki 14124 yıldır falan spor yapıyorum, her türlüsünü yaptım, 15 kg vermek istiyorsanız süre harcamanız lazım maalesef.
1 saat içinde olup biten ve bu kadar kg verdiren bir şey olsaydı dünyada tombik kimse kalmazdı.

bence pt deneyiminiz pt özelinde bi sıkıntı. yoksa pt ile çalışmak aslında fena olmuyor. size kötü denk gelmiş gibi.
  • patronaj1  (23.09.22 18:47:53) 
Aradığınız şey Crossfit.
Bir deneme dersine katılın, görün. Çok sert bir şey olduğuna dair bir önyargınız varsa öyle olmadığını bilin.
200 kilo da olsanız, 40 kilo da olsanız eğitmen doğru yönlendirmelerle katılmanızı sağlıyor.

O civardaki salonları bilmiyorum maalesef. Bazı salonlar Crossfit ismini kullanmak için organizasyona para vermek gerektiği için Functional Training benzeri isimler kullanıyorlar.

Beşiktaş'taki "Old School FT" çok iyi, salonun havasız olması ilk başta kötü görünüyor ama eğitmenlerin ilgisi fiziksel eksiklikleri kapatıyor.
  • michael_knight  (23.09.22 18:54:03 ~ 18:58:08) 
Zayıflamak için spor değil diyet yapılır.
Spor zayıflatmaz. Diyet zayıflatır.
Spor, diyetle zayıflama başladıktan sonra, daha şekilli bir vücuda sahip olmak için yapılır.
Önce diyet.
  • Mirket  (23.09.22 19:22:57) 
Beslenme alıskanliklarin degismeden kilo vermek zor.

Ben aktif spor yapan biriyim. 85ten 104e cıktim. Spora abandikca daha da sistim.

Acibademde bir diyetisyene gittim. Hemen fark etti.

Kilo alma sebebini ancak o bulur. Belki insulin direnci gelisti. Belki hormonal bi durum var. Onu da gorursun.
  • anten  (23.09.22 19:24:03) 
Spordan ziyade beslenme şeklinize alakalı şeker ve gluteni keserseniz hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz iştahınızı kesmek için öncelikle şeker ve gluteni kesmelisiniz spor sadece insülin direncini kırmak için takviye olur. Öğünlerinizi salata ile tamamlayabilir siniz (sos vs olmayacak sirkeli bir Akdeniz salatası mesela) diyetisyene gitmenizi tavsiye ederim


  • beemaker  (24.09.22 12:33:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.