[]

Iphone wifi sorunsalı

Yatak odasına sinyal güçlendirici aldık. Her seferinde manuel olarak ayarlara girip salondaki wifi bağlantısından çıkıp yatak odasındaki cihazı seçmek yerine yatak odasına geldiğimde cihaza otomatik olarak bağlanmasını sağlayabileceğin bir ayar var mıdır?

Derdimi sevebilirsiniz, teşekkürler.


 
iPhone'da "en çok tercih ettiğiniz" ağ diye bir kriter var. Senin manuel olarak katıldığın ağların tercih edilme puanları gün geçtikçe artıyor. Yani bir süre sonra artık otomatik bağlanıyor olması gerekir. Ama "ben odaya gidince direkt ondan kopup buna bağlansın" gibi bir durum olmuyor. Önceki ağın epey zayıflaması lazım.

Detaylar: support.apple.com
  • himmet dayi  (23.09.22 11:32:12 ~ 11:33:22) 
kullandığınız wifi cihazının sinyal gücünü düşürebilirsiniz. yatak odasına geldiğinizde kopma derecesinde bir bağlantı olursa cihazınız veri transferi için otomatik olarak sinyal seviyesi daha güçlü olan diğer kayıtlı ağa bağlanacaktır.


  • bravoteam  (23.09.22 13:23:23) 
arkadaşlara +1

kesin çözüm her duyuruda yazdığım gibi mesh ağı kurmak. o zaman tek ssid olur, her şey otomatik gerçekleşir. menzil ve hız problemleri çözülür.
  • orient blue  (23.09.22 13:49:16) 
evet bunun çözümü bravoteam'in belirttiği gibi mevcut ağı yatak odasından çekemez hale getirmek. sanırım modemdeki sinyal dbm değerini düşürürseniz bu istenen etkiyi elde edersiniz. ya da bazı modemlerde handover tarzı bir özellik var, belli istemci bir gücün altına düşünce bağlantısını otomatik olarak kesiyor. o varsa o özellik de olabilir.


  • roket adam  (23.09.22 13:53:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.