[]

granül kahveden kurtulmak

sabahları zaman kazanmak için kahvaltıda granül kahve içiyorum.
Artık daha sağlıklı, hızlı ve lezzetli olana geçmek istiyorum.
işten gelince, akşamları nitelikli kahve çekirdeklerini el değirmeninde öğütüp french presste demliyorum.
O yüzden sadece sabahı kurtarmak için çözüm arayışındayım. Evde kahve içen bir tek ben varım, sütle işim olmaz, sadece espresso, americano, filtre kahve içerim.

Seçenekler;
1- Filtre kahve makinesi / zaman ayarlı;

www.hepsiburada.com

2- Kapsül kahve makinesi

www.hepsiburada.com

3- Tam otomatik kahve makinesi

www.hepsiburada.com

bu konuda fikirleriniz nedir? Ulan zaten sabah 2 dk kahveni içip işe gideceksin ne bu tantana derseniz de kabul.

 
french press kesinlikle kullanmayın. 3. nesil kahve ekipmanları satan bir firmada çalışan ve kişisel olarak da uzun yıllardır nitelikli kahve tüketen, her ekipmanı bizzat deneyimlemiş biri olarak bunu söylüyorum. french press kolay olduğu ve ve en önemlisi çok ucuz olduğu için tercih edilen inanılmaz çöp bir ekipman. 10 sene önce cafelerde kullanılmaya başlandı diye iyi bir şey sanıldı :) tat kalitesi rezalettir. french press kullanan biri birkaç defa v60 veya ortalama bir espresso makinesinden kahve içse bir daha french press'e dokunmaz. (french pressçiler linç edecek ama bunlar test edilmiş gerçekler)

konumuza dönecek olursak, bütçeyi zorlamıyorsa tam otomatik espresso makinesi alınabilir. kapsül kahve önermiyorum, donmuş nugget yemek gibi. filtre kahve makinesi f/p ürünü ama çok keyif vermez.

bu arada daha lezzetliye ulaşmak için taze öğütülmüş kahve içmek şarttır. öğütülüp paket halinde satılan starbucks, tchibo vs. gibi kahveler klasik ambalajlı ürünlerdir. o konuda da tavsiyem kavuruculardan (petra, probador, kronotrop) alıp öğütmek veya az alıp bir yerde öğüttürdükten sonra içmek.
  • stationary traveller  (22.09.22 23:16:55) 
philips tam otomatik makina kullanıyorum, gayet güzel, lezzetli ve aşırı pratik. bendeki model ekranlı falan muhtemelen en üstü ama en ucuzunu almadığım için biraz pişmanım, sütle işin yoksa yolladığın model fazlasıyla işini görür. iç mekanizmaları aynı sadece yaptığı kahve sayısı değişiyor + süt özellği falan ekleniyor. çekirdek kahveyle çalıştığı için de çok taze oluyor. sadece çekirdek kullanıyorum ben.

kapsül kahveyi sevmedim çünkü tam otomatiğe göre kahve başına maliyeti kat be kat daha yüksek ve lezzeti bence tam otomatik kadar güzel olmuyor.

bakıma gelirsek, 3 tane rutin bakımı var,
pis su haznesi ve telve haznesini boşaltma (haftada bir falan yapıyorum, 3 dakika sürüyor)
kireç çözücü tablet (3 ayda bir, 10 dk falan sürüyor, sen sadedece düğmeye basıyorsun kendi hallediyor gerisini)
iç takım suya tutma (3 ayda bir, 10 dk falan sürüyor, makinanın bazı parçalarını yan kapısından çıkarıp suya tutup kurutmaya bırakıyorsun)
  • roket adam  (22.09.22 23:19:34 ~ 23:22:21) 
Üçüncü linkteki cihazı taze kavrulmuş çekirdekle kullanıyoruz, hastasıyız. Düzenli temizliğini yapmak gerekiyor ama o da atla deve değil.

French press'i çöpe atın, nitelikli çekirdeklerinize yazık. Törenli akşam kahvesi içecekseniz pour over yapın, ucuzundan bir çakma v60'la çok daha iyi kahve içersiniz.

Edit: French press'i çöpe atmayın, bitki çayı falan demlersiniz. Ama sütle de işiniz yoksa ep2220'yle çok mutlu olursunuz cidden. Süt haznesi olan cihazların temizliği daha zahmetli, bunda süt köpürtücüyü kullanırsanız ucunu çıkarıp sudan geçirmek yetiyor.
  • kobuzchu kiz  (22.09.22 23:21:18 ~ 23:26:14) 
Tüm yöntemlere pra harcayıp sonunda 3.linkteki cihazı aldım,keşke diğerleirne para harcamayıp ilk bunu alsaymışım.2 yıldır kullanıyorum.
@stationary nin de dediği gibi paket kahveden uzak durup 3. Dalga kahvecilerden taze öğütülmüş çekirdekle çok iyi sonuç alınıyor.

  • arenas  (22.09.22 23:37:58) 
3 ama filtre temizligi falan beni yorar diye ben otomatik almadim. delonghi ec685 var bende
espresso makinesi al mutlaka sabah double cek kendine gel

  • nibba  (22.09.22 23:47:59) 
Sinbo kahve makinesi alıp sabah düğmesine basmak seçeneği var.
Veya Sinbo kahve makinesine zaman ayarlı priz takma seçeneği de var.

Doğru cevabın kapsül kahve makinesi olmadığına eminim.
  • michael_knight  (22.09.22 23:48:42) 
@roket adam ne dediyse aynısını yazacaktım.

saeco pico baristo var bende de. çok memnunum.

daha evvel yıllarca, delonghi bco264 kullandım yine delonghi kahve öğütücü ile. ondan da çok memnundum ama artık üşeniyordum biraz. tam otomatik beni mutlu etti.

arkadaşıma da breville/sage ses875 modelini aldık.. o çok daha şekil, gurme kahve de yaparsın. ama yine üşenme ağır basıyor bende.
  • bir ileti paylastim  (22.09.22 23:50:35) 
yıllarca french press kullandıktan sonra şu makineye geçtim.

www.amazon.com.tr

french press'te kahve içtiğimi sanıyormuşum meğer... üstelik çekirdekleri de kendim öğütür -ki asıl zahmetli kısmı oydu, öğütücüyü temizleme vs.- kahve gramajına, sıcak su derecesine kadar her şeyi mükemmel yapardım.

espresso falan yok ama. düz filtre kahve... fiyat performans ürünü. ben de çok araştırdım. temizlik derdi dediğin de filtre kağıdını çıkarıp çöpe at, sürahiyi çalkala, bu kadar.
  • motosiklet burclu adam  (22.09.22 23:59:26) 
sabahları zaman olarak kaç dakika ayırabilirsiniz bilmiyorum ama kahveyi önceden öğütüp vakumlu poşetlere veya hava almayan bir kavanoza koyarak da kullanabilirsiniz. Mokapot ile 2-3 dakikada kahvemi demliyorum genelde.


  • jepa  (23.09.22 00:29:53) 
Sanirim kimse yazmamış ama mokapot da bi seçenek. sabah üşenir misiniz acaba.
Öğütülmüş kahve almanız gerekir ya da ogutmeniz gerekir mokapot için.

  • faredenkorkankedi  (23.09.22 00:36:02) 
mokapot diyecektim ben de. bence de o bi secenek olabilir (hic kullanmadim ama guzel gorunuyor)

benim olayim 2dir. nespressonu al gec tertemiz
  • ala09  (23.09.22 01:03:22) 
Aeropress dostum.
Senin durumun icin daha basiti yok. Daha basit kahve yapma yontemi yok zaten.

  • baldur2  (23.09.22 01:35:48) 
dripper ya da v60 denen huni biçimli şeyden alırsanız filtre kahve yapmakla granül kahve yapmak arasında zaman bakımından bir fark kalmaz. Temizliği 10 saniye filan alıyor, benim bulabildiğim en sade ve kolay yöntem bu.

afiyet olsun.
  • babilfish  (23.09.22 09:50:46) 
Ben kendinden degirmenli, zaman ayarli bir kahve makinasi kullaniyorum. Sabah uyanacagim saatten bi 10 dakika onceye aksamdan kurunca sabah kalktigimda taze cekilmis, hazir filtre kahveyle uyaniyorum, super bir keyif. Kahvenin taze cekilmesi cok seyi degistiriyor. Benimki caso diye bir marka ama baska pek cok benzer makine de var. Tavsiye ederim.


  • kartonpiyer  (24.09.22 11:26:50 ~ 11:27:02) 
Aeropress ile 2-2,5 dakikada kahve hazirliyorum. Hem de buna gramaja bakma ve cekirdegi ogutme dahil.

Bence makineye gecmeden once "analog" kahveyi deneyin.

Hem ekipman ucuz, hem de ucuz kahve makinalarindaki yeterince isitmama, suyu homojen dagitmama sorunu yok.

French press cok zaman aliyor. Hem de kahve cekim ayari digerlerinden cok farkli. Temizligi de var. Ohoo... Ozellikle de americano icen birine aeropress tavsiye ederim.
  • buf-e kür  (24.09.22 11:36:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.