[]

Hiç maddi zarara uğradınız mı

Hiç maddi zarara uğradınız mı? Konu neydi? Miktar neydi? Durum düzeldi mi? Psikolojinizi etkiledi mi?

Teşekkür ederim cevaplar için.


 
2014'te arkadaşım için 18.000 tl kredi çektim 36 taksit. ilk taksidi ödedi, gerisini ben ödedim. hala alabilmiş değilim. tşk.


  • altinci nesil caylak  (22.09.22 15:57:11) 
geçen yıl birkaç koine 80 bin yatırdım 2 hafta sonra 40 bin olarak çektim. bi bedelli parasıydı.

aşırı üzülmedim açıkçası. psikolojimi etkilemedi. olan oldu deyip geçtim.
  • jelly bear  (22.09.22 16:10:08) 
kripto zararı sayılır mı? 20-30k tl şu an. düzelir muhtemelen. psikolojimi etkilemedi. zaten kumar gibi baktığımdan doğasında var.

hastamın birinden alacağımı alamadım. gerçi çok var öyle alacağımı alamadığım ama birinden yüklü miktar alamadım. durum düzelmedi. dava açacaktım ki adam ölmüş, ailesi de reddi miras yapmış. psikolojimi etkileyen kısmı giden para değildi de, herifi gördükçe geriliyordum. 2017 için 20-25k tl idi .

arabalarda ufak çizik vs oluyor, bana çarpan oldu 1-2 kez. ufak şeylerdi ama telafisi olmadı. psikolojim yine etkilenmedi. boyatsan çok zarar olur, boyatmadım. zarar nedir bilmiyorum ama satarken, beğenmeyen almasın :D

böyle ufak tefek çok vardır. rica ederim
  • bir ileti paylastim  (22.09.22 16:11:38) 
Kriptoda 2017-2018 zamanları bir ev parası gitmişti ailece çökmüştük :D

Ama çekmedik parayı sonra o para ana parayı da 2ye katladı kendimize geldik, ev aldık.

Bu tecrübe sonrası alıştık bence kaybediş veya kazanışlara.

Şuanda da B sınıfı bir 2.el araba parası erimiş durumda. Ana paranın 5te 1 i. kaldı elimizde ama bekliyoruz bakalım
  • ananiyimioguz  (22.09.22 16:12:56 ~ 16:13:41) 
Çok uğradım ama psikolojik olarak çöküş yaşamadım hiç. Maddi şeyler için psikoloji bozmak huyum değil.


  • etna  (22.09.22 16:23:35) 
Koinlerde 50bine yakın zararım var, çıkar diye düşünüyorum pek takmıyorum riske alarak yatırmıştım, anaparanın %40ı sayılır.

Arkadaş için 2021 başında arkadaş için 18k kredi çekmiştim, ilk taksit sonrası ödemedi, üstüne borçlar istedi, 5-6 bin daha verdim, geri gelmedi, arkadaşlığımı bitirdim, daha ucuza bitirseydim iyi olurmuş.

Kredinin büyük zararı findeks notunuza oluyor bilginiz olsun, asla ve asla başkası için kredi çekmeyin, taksitleri ödemediği için ben zorlandım geçiken taksitler notumu etkiledi üstüne kredibilitem de var olan borç yüzünden düşmüştü, geçen yıl ev falan alma şansım olsa ve kredi çekmek istesem çekemezmişim muhtemelen.

Psikoloji konusunda paranın büyüklüğü önemlidir tabi ama sağlıktan daha önemli bir şey yok, mesleğim her yerim sağlam, o parayı bir şekilde çalışır kazanırım bakış açım vardır, bu yüzden psikolojimi bozacağımı zannetmem.
  • atom karincanin torunu  (22.09.22 16:26:37 ~ 16:39:26) 
Iscep elektrikli araclar karma fon. Abv bu fonun demek istiyorum. 10k kaybim olmustur sayesinde. Durum duzelmedi ama oraya koydugum parayi gozden cikardigim icin sorun yokmus gibi devam.


  • summer timetable  (22.09.22 17:30:54) 
2019 sonunda kaskosu olmayan arabamı park halindeyken pert edip kaçtılar. Ederi 45bin civarıydı, 10bin masraf yaptım, satarken de 10bin düşüğe satmak zorunda kaldım. Şimdinin 65-70bini havaya gitti yani. Üzüldüm ama kendi hatam da vardı, kasko yaptırmalıydım. Tam masrafların çıktığı zaman elime güzel bir para geçecekti hepsi tamire gitti. Yine de psikolojimi etkilemedi.


  • signore  (22.09.22 17:32:29) 
elimdeki 150k para vadeli faizdeydi. 20 aralıkta vade doldu 21 aralıkta 17liradan dolar aldım. o akşam dolar patladı. vadeli 1 gün sonra bitmiş olsa ben doları 11liradan alacaktım.

altında tuttuğum parayı al sat yaparak ve 13tl den dolar alarak zararımı bi nebze kapattım ama mutlu değilim.
  • sordumsoruyu  (22.09.22 17:49:34) 
Ömrüm boyunca doğru düzgün param olmadı oldukça da hep biriktirdim, uniden mezun olduğumda su an bisiklet almaya yetmese bile o zaman bı araba parası kadar para biriktirmistim. Durum duzeldikce üzerine ekledim ekledim. En son güzel bı ise girince son iki yıldır 200 bin lira civarına kadar çıkardım. Sonra noldu geçen sene önce dolara yatırdım, oradan devlet bir çaktı yüzde 30 a yakın oradan gitti. Hadi bari dolar çıkana kadar coinde dursun dedim. Orada da bir düşmeye başladı ki hala daha 1 yıl olacak düşüyor, girdiğim noktadan yüzde 70 kadar düştü. Şu anda 10da biri kaldı paranın. He bir de ben coinlere zaten "düşük" oldukları bir zamanda girmiştim, bırakın kar etmeyi o noktada duramadilar bile. Yazın başlarında falan epey moralim bozulmuştu düzelmeyecek herhalde diye. Ama artık koyverdim, bakmıyorum eskisi gibi. Artık 1 yıl sonra mi çıkar 2 yıl sonra mi. Orada duruyor. Borcum falan yok bı yandan gene enayi gibi biriktiriyorum ama bu parayı kurtarirsam artık tatildi esyaydi her türlü geciktirmeden harciyacagim, bana öyle bir ders oldu. Daha asla birikim yapicam diye kendimi saçma sapan durumlara sokmam. Ihtiyacım olan (tatil dahil) her şeyi aldıktan yaptıktan sonra birikirse gene birikir zaten. 1 yılda 10 yıl yaşlandım harcadıgim vakit cabasi, yazık günah başka bir şey değil. Biraz da devlet mecbur bıraktı. Bu dolar mevzusu herkesin ağzına düşene kadar bile ben TL deydim hep.


  • sanguine  (22.09.22 19:50:28) 
Ugramadim. Kara da gecmedim. Onla bir alakasi olabilir mi?


  • buf-e kür  (22.09.22 21:34:15) 
3-5 senede bir kazik giriyor.

en son arabami tamircime sattim. taksitle verecem 3-4 ayda oderim dedi, cocugu 10 senedir taniyordum bana cok iyiligi dokundu o yuzden sikinti yok kafana gore dedim.

eleman yarisini odedi, sonra sesi kesildi. Ariyorum acmiyor vs. 1-2 hafta sonra kiz arkadasi mesaj atti, cocuk malesef vefat etti dedi. Overdose'dan gitmis. $5000 kadar girdi.

Ustune su ictik devam ettik..
  • cooperr  (22.09.22 22:21:56) 
@buf-e kür, yatırım olarak sormadım aslında. Bir ürün almışsınızdır, bir nedenle işinize yaramaz, para boşa gitmiş olur. Bu tip şeyler de olabilir.


  • dissendium  (23.09.22 00:56:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.