[]

Gözüme bir şeyler oluyor

Lise ve üniversite yıllarımda 2 gözüm de 0.25 idi fakat sonra monitöre bakma sıklığımdan olacak ki sol 0.75 sağ 1.75 olmuş.

Bakıldığı zaman öyle aman aman değerler değil fakat ben doktora neden gittim..

Sağ gözüme sanki şeffaf bir perde inmiş de görüşüme engel oluyormuş gibi hissediyordum.

Sanki sabah uyanmışım çapak varmış da geçmiyormuş gibi de denebilir.

Önce Etiler dünya göz e gittim, bir şey yok gözünde sadece astigmatın var dediler. Gözlük kullanmaya başlayabilirsin dediler. O zamanlar 1.25 falandı sanırım.

Aradan 3 sene geçti, istanbuldan ayrıldım baş ağrısı ve net görememeden ötürü söke devlet hastanesine gittim. şuan 1.75 olmuş. O doktor da perde gibi görmeni sağlayacak bir şey göremiyorum dedi. Neyse ben de gözlük aldım. full hd den 720p ye düşen görüşüm eskisinden de iyi oldu 4k görüyorum her şey çok güzel fakat

Ara ara o perde varmış gibi hissiyat geliyor mesela şu anda da var ovalıyorum geçmiyor yıkıyorum geçmiyor. Deterjan reklamı gibi oldu biliyorum ama :D doktorlar bunu göremiyorlar. Bazen geçiyor, gözlükle cam gibi görüyorum. Ama şu an mesela gözlükle de bulanık. Su altında görüyorum gibi oluyor.

Nedir bu sıkıntı?

 
Gecmis olsun...
Goz ile ilgili hicbir seyi ihmal etmeyin, ertelemeyin..

Tibbi gorus bildirmem dogru olmaz ama en kisa zamanda baska bir hastaneye de gorunmenizi tavsiye ederim.

Ben Istanbul Got Hastanesine daha cok guveniyorum (avrupa yakasinda, bahcelievlerde.. Incili metroya cok yakin).

Gerekli tetkikleri yapip dogru uzmana yonlendirirler.

Ihmal etmeyin.. Goz maalesef kendi kendine cabuk duzelebilen bir organ degil.

Gecmis olsun.
  • parcxerox  (22.09.22 01:17:17) 
teşekkürler şu an izmir-bodrum arasına erişimim var. Buralarda bir öneriniz var mı?

bir de bu olay en çok şundan sonra tesir etti, göz çevremdeki yağ bezeleri için aktardan aldığım bir yağı kullanıyordum. Çam ağacı özü yağı mıydı başka bişey miydi adını tam hatırlamıyorum ama deriyi yakıyordu biraz.

gözüme o kaçtı yaktı baya. ondan sonra gittim dünya göz'e. Gözüme renkli bir şey damlattı bir şey yok gözünde gayet sağlam mercek falan dedi. ben de güvendim devam ettim ama ara ara oluyor.
  • ananiyimioguz  (22.09.22 01:21:37 ~ 01:21:55) 
gözün arkasına baktılar mı göz arkasında kılcal damar kanaması diye bir olay var valide yaşadı benim, bir de ona baktırın isterseniz.
çok geçmiş olsun

  • erty_ksk  (22.09.22 03:10:25 ~ 03:10:35) 
İzmir'de mucize yararcanı bir araştırın. Ben annemi çok götürdüm ve fayda gördüğümüz tek doktordu.

kaşkaloğlu göz hastanesi de olabilir.
  • Phoebe  (22.09.22 07:40:34) 
birebir aynı şikayetlerle altı ay önce hastaneye gittim. kirpik dibi iltihaplanması olduğunu söylediler. damla, şampuan falan kullandım iki hafta kadar. tam olarak sebebin o olduğundan emin değillerdi başka testler de yapacaklardı ama perde hissi geçtiği için ihmal edip gitmedim. nasıl sinir bozucu bir his olduğunu biliyorum bence ihmal etmeyin.


  • coldegezenkutupayisi  (22.09.22 07:58:16) 
5-6 yaşından beri olduğunu iddia ettiğim rahatsızlıklarım için doktor doktor, hastane hastane gezdim. Kimse bir şey anlamadı. Bin çeşit teşhis kondu, hatta bir doktor neredeyse sadece yaşlılarda görülen meniere teşhisi koydu kendisi de şaşırarak.

Sonra büyüdüm, yaşıtım bir asistan genç bt istemeyi akıl etti. Bt'de bir kitle görüldü. MRI istendi ve anlaşıldı ki kulağımda doğumdan beri bir kitle bulunuyormuş ve şikayetlerimin sebebi buymuş. Ameliyat oldum, hiçbir şeyim kalmadı.

Demem o ki, eğer şikayetleriniz geçmiyorsa siz de doktora gitmekten vazgeçmeyin ve her gittiğiniz doktora daha önce geçirdiğiniz muayene süreçlerini anlatın.
  • akhenaten  (22.09.22 08:33:03) 
Benim de zıt kulağımda doğuştan beri bir delik var içeri doğru gidiyor biraz iltihap yapabiliyor ama çok büyük olmadığı için kalsın demişlerdi.

Benim bildiğim göz sinirleri ortada bir yerde yer değiştiriyor. O yüzden o deliğin ucu bir kitleye dayanıyor olabilir ve sol kulağımın oradaki şey sağ gözüme vuruyor olabilir mi acaba merak ettim. Bir şu kirpik dibi iltihabını sorayım bir de bt çektireyim ben de bakalım. Eşim de bulanık gördüğüm gözün tarafında, kulağın biraz üstündei kafamda bir şişlik hissettiğini söylüyor. Her şey olabilir valla
  • ananiyimioguz  (22.09.22 11:03:23) 
Doktor bugün 5-6 farklı cihazla gözün önüne arkasına baktı, göz tomografisi denen bir şey varmış ondan da çektirdim, onu da inceledi.

Gözünde hiçbir şey yok diyor :/ Göz kuruluğu ve alerjik bir yapın var, göz sıvısının kıvamı da sanki ayrı bir katman varmış hissiyatı verebilir dedi.

Molalar verip gözlerini dinlendir ve verdiğim damlayı gün içerisinde 3-4 saatte bir damlat dedi.

Sağ gözümde astigmat dışında 0.25 hipermetrop tespit etti. Aslında gözün 1.75 değil 1.25 astigmat, 0.25 de hipermetrop gözlük yaptırman lazım dedim. Devlet hastanesinde 1.75 astigmat demişti ben de onun için 2 gün önce gözlük yaptırmıştım boşa gitti şimdi :/

Kirpik dibi çapaklanma, iltihabı da kötü etkiler dedi onun için de bir yıkama şampuanı yazdı. Bunu almazsan bebek şampuanı da olur gün içinde ara ara göz çevreni yıkarsın dedi.

Sarı nokta denilen yerin iltihaplanmasından şüphelendi, onda bir şey yokmuş.

Ama yine de gözüm sanki ayrı bir sıvı içerisinde yüzüyormuş, önünde ayrı bir zar varmış, perde varmış gibi hissediyorum, gözlükle bile bulanık görebiliyorum dedim.

Sağ gözün çok tembelleşmiş, hipermetrop birinde var diğerinde olmadığı için farklı bir hissiyat yaşatabilir normaldir dedi.

Şimdilik biraz damla ve yıkama ile gözlemleyeceğim, geçmez ise tek yol beyin tomografisi çektirmek ama onu da keyfe keder çektirmeyin diyorlar. Çözüm bulamazsam mecbur ama tabi..
  • ananiyimioguz  (23.09.22 15:27:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.