[]

Evcil hayvan alerjisi hk.

1 ay önce köpek aldık,
son 4-5 gündür burnum sürekli tıkalı, son 1-2 gündür de gözüm falan kızarıyor vs. tam anlamıyla alerjik reaksiyon gösteiryorum. daha önce kediye alerjim olduğunu hali hazırda biliyordum zaten. köpeğe ise yoktu.

köpek alerjisi olabilir mi bu?

eğer öyleyse bu işin bir tedavisi var mıdır? şuan inanılmaz panik hissediyorum da kendimi. (aslında ufak bir atak geçiriyorum) burnum akşamları inanılmaz tıkanıyor ve bu işin bir tedavisi yoksa ne yapacağımı bilemez durumda hissediyorum.

cümleleri de toparlayamadım kusura bakmayın, benim bu nefessiz kalma/ölme vs. ile ilgili fobim var ve ufak bir kriz geçiriyorum aslında şuan.

tedavisi var mıdrı bu alerji işlerinin?

 
selamlar, benim de var cocuklara alerjim özellikle dönem dönem çok azıyor meret bunun için ilaç kullanıyorum bu şekilde kontrol altında tutuyorum. öncelikle mümkünse bir alerji testi yaptırıp durumu görebilirsiniz, sonrasında da ilaç için rapor hazırlanıyor zaten. bundan önce yapabilecekleriniz evde toz tutan şeyleri kaldırmak özellikle halı ve kalın perde ve düzenli olarak süpürmek, bunlar baya etkili çözümler. bu arada çok uç noktada değilse semptomlar korkacak bir şey yok gibi.


  • pigletvsdaisy  (21.09.22 23:40:50) 
İlaç ve diğer önlemlere ek olarak kedi alerjisine rağmen evde kedisiyle yaşayan arkadaşım dyson'ın hava temizleyicisini kullanıyor ve çok memnun.


  • kobuzchu kiz  (21.09.22 23:42:58) 
Alerjinin tedavisi yok.
Antihistaminik denen alerji haplarıyla azaltılabiliyor veya tamamen etkisi geçebiliyor.

İlk 25 gün alerji olmayıp da son 5 gün başladığı için evi biraz daha iyi temizleyerek bu dertten kurtulabileceğinizi umuyorum.
  • michael_knight  (22.09.22 09:33:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.