[]

Fransaya iltica

Arkadaşım 200 bin tl bir şebekeye para vermiş ve kaçak yollardan gidecek orada sığınma talebinde bulunacak. Kampta kalacak mış. Fransa kabul ediyor mu herkes böyle gidebilir mi? Sol görüşlü aleviyim kürt üm dediğiniz zaman size iltica hakkı veriyorlar mı? Hangi ülkeler bunu kabul ediyor. Kafaya çok takıyorum bu ülkede kalırsam 1 seneye cesedim çıkar. Bu dincilerin ülkesinde daha yaşamak istemiyorum.




 
Hayır vermiyorlar.
Bu kadar kolay değil tabiki.
Ben yakın süreçte iki kere iltica duydum;
Babasi fetocu. Baba İsviçre kaçmış, kız kanada.
Diğeri gay. Ailesi doğulu, öldürmek istiyor. Erkek arkadaşı ile Fransa kaçıyor.

Solcu diye iltica eden taaa 80'lerde darbe dönemi var. Başka hiç sol görüşlü, alevi, Kürt diye kaçana denk gelmedim.
  • logisticsmanager  (21.09.22 21:58:31) 
Iltica talep sebebi solculuk, alevilik ve kurtluk mu sadece? Yani sadece bu kimliklere sahip olmak mi? Hayir, kabul etmezler. Bu kimlikler dolayisiyla veya legal/insani/kimlik temelli faaliyetleri veya varligi dolayisiyla gordugu somut bir baski varsa, fiziksel siddet, hukuki/idari tacizler, tehdit, hedef gosterilme, iskence, kotu muamele, ajanlik dayatmasi vs vs o zaman evet kabul alma ihtimali yuksek. Birinin bunlari yasamasi icin evinde oturmamis, sadece kimligine sarilmamis, bir seylere sesini cikarmis olmasi gerekiyor. Ben solcuyum kurtum bu yeterli bi sebep deyip iltica edemezsiniz. Ilticaya sebep baskiyi kanitlamaniz gerekiyor.


  • summer timetable  (21.09.22 22:02:09 ~ 22:09:20) 
bence bu bir çeşit fomo. herkes gidiyor, ben kaldım düşüncesi. iltica ederek gidilen ülkede tutunmanın kolay olduğunu sanmıyorum. yani sonuçta o ülkeye diğer yollardan direkt gidemiyorsan iş, ev gibi en temel konular sorun diye gidemiyorsundur. e bu sorunlar olmasa daha rahat göç edilir.


  • hknty  (21.09.22 22:11:58 ~ 22:12:12) 
Hayır arkadaşınız dolandırıcılık şebekesine para kaptırmış durumda. Fransaya veya başka bir Avrupa ülkesine gidip ben şuyum ben buyum diyip iltica edemiyorsunuz. Hadi alıp götürseler bile Fransa tarafından deport edilirsin. Ben kürt oldugum için baskı görüyorum dediginiz zaman bunu kanıtlamanız lazım. Kanıtlı bir hikayeniz olması lazım. Haksızlığa ugradıgınızı gösteren AB insan hakları komisyonu tarafından dikkat çekmiş bir durumunuz olmalı. Hele ki Fransa mülteciler konusunda katı kuraları olan bir ülkeyken daha da zor. Bu işler böyle anlattığınız gibi olsaydı memlekette kürtü alevisi solcusu transı kalmazdı hepsi yurtdışındaydı. Şebekeye kaptırdıgınız pare ile kalırsınız sonra giden o para yüzüne Türkiyede ki geri kalan hayatınızı daha da zorlaştırırsınız.


  • limonlu eksi  (21.09.22 23:57:56) 
Geçen gün buna benzer bir arkadaşım Almanya'ya gitti. Sağlam şebekeler parayı sonra alır. Eğer öyleyse denenir.


  • olaylar olaylar  (22.09.22 01:30:19) 
Senelerdir su kafayı cozemedim.

Bulgaristan da depomun karşısı mülteci kampı.adı kamp ama kimse o alanda durmuyor,çarşıda denk geliypruz kaçak geçerken yakalananlarla,mültecilerle.verdiği parayı bir kenara bırakalım bir şekilde fransaya kadar varabilir.çokca giden biliyorum.mülteci meselesine gelince o kısım çok zor.orada kaçak olup hiç bir yere kıpırdayamayan çok kişi var.birisiyle tanışmıştım.3 yıla yakın kaçak kalmış ama bir turlu evrak yapamamış,fransız bir kadınla evlenebilmek için geriye kaçak şekilde türkiye ye dönmeye çalışıyordu.

Bu kafayı çözemedim deme sebebimde şu ,bu paraya herhangi birisi resmi bir şekilde fransaya rahatlıkla varabilir.sadece doğru evrak hazırlaması gerekiyor.bu kadar riskli bir yola girmek büyük saçmalık.bildiğin canıyla bahis yapıyor adam.yolu açık olsun.
  • duptıs  (22.09.22 02:59:24) 
Sıra sizin kürt ve alevi olmanıza gelene kadar önce afrika’nın %84.8ini fransa’ya taşımak gerekir. o yüzden yasal yollardan iltica biraz zor.


  • archmage mahmut  (22.09.22 08:51:26) 
sebeke icin iyi is, hicbir halt yapmayip parayi cebe atiyorlar, kampta kalacakmis, la fransa'da kamp mi var? cok buyuk ihtimal talebi kabul edilmez, yillarca surunur durur...

ote yandan @limonlu eksi'nin dedigi gibi deport edilmesi de cok dusuk ihtimal, arafta kalir senelerce...


not; fransa'da "illegal" kamplarda cokca calismis biri
  • hewit  (22.09.22 10:54:49) 
iltica bambaşka bir hadise, bence unut onu, niye kabul etsinler.
Fransa ya da diğer Avrupa ülkeleri hakkında benim pek olumlu düşüncelerim yok açıkçası. Onların da aynı oranda dincileri var, ırkçılar, hanzoları var vs. Fransa'da 30 yıldır yaşayanlar var hala hepsi temizlikçilik dönercilik falan yapıyor, orada doğan Türk neslin üniversite bitirme oranı %3 gibiydi, adamlar Türkleri üniversitelerine bile almıyor, iyi işlere de almazlar. Paran varsa iyi yaşarsın, ırkçılıktan çok etkilenmeyebilirsin ama kimsenin kucak açtığı falan yok neticede.

  • tiny penny  (22.09.22 11:18:29) 
Geçmiş olsun büyük ihtimalle dolandırıldı.

Bir defa sığınma talebi falan bunlar kolay işler değil, hele Avrupa'da hiç değil.
Bunun için geldiğiniz ülkede siyasi ya da toplumsal sebeplerle hayati tehlikenizin olması gerek ve bunu kanıtlayabilmelisiniz. Hadi böyle bir durum var, ondan sonraki süreç de ülkeden ülkeye değişmekle beraber kolay bir hayat değil. senin iltica başvurunun sonuçlanması çok uzun zaman alabilir. O süreçte saçma sapan bir hayatta yaşarsın.

Bu tarz anlamsız girişimlerin çoğu deport olarak geri dönüyor ülkeye. Bir de üstüne ilerde legal olarak gitme şansınız da azalıyor. Daha fenası yukarda yazılan başvurunun uzun süren değerlendirme aşaması. Yıllarca elinizde bir çalışma izni olmadan, kampın dışına çıkamadan suriyelilerle, ukraynalılarla, afrikalılarla aynı yerde çok düşük standartlarda yaşama ihtimali.

Şu anda bir de ukraynalılar akın etti avrupa'ya ve bazıları iltica başvurusu yapıyor. Hem ülkelerin göçmen kontenjanını dolduruyorlar. Hem de ülkelerin göçmen ofisinin yükünü artırıyorlar.

Bir defa önce bu kafadan çıkın bir sakinleşin. Hayatınıza rutininize bakın.

Ha illa ki farklı bir ülkede yaşamak istiyorsanız gidebileceğiniz onlarca yasal yol varken böyle anlamsız işlere kalkışmayın.

1-İş arama vizesi. Mesleğinizi bilmiyorum ama bir meslek sahibi olarak iş bulmayı deneyebilirsiniz. Çoğu avrupa ülkesi meslek sahibi insanlara iş aramak için o ülkede kalmanıza müsaade eden "iş arama vizesi" veriyor. Kaldığınız süre boyunca geçiminizi sağlayacak maddi kaynağınız varsa bunu deneyebilirsiniz.

2-İş bulmak. Türkiye'de onlarca profesyonel acenta var. İşkur var. Bunlar üzerinden yurtdışında iş bulabilirsiniz. ya da linkedin vs üzerinden niteliklerinize uygun işlere başvurup şansınızı deneyin. ama dolandırıcılara dikkat edin. Bunun da maalesef dolandırıcısı var. Göstermelik şirket kurup insanları dolandıran yerler var.

3-Ankara anlaşması. Eğer bir mesleğiniz varsa bunu avrupa'da kendi şirketinizi açarak yapabilirsiniz. Atıyorum yazılımcısın. Ben hollanda'da şahıs şirketi kurarak yazılım işleri yapacağım diyebilirsin. Ya da oto tamircisisin. Mesleğini belgeleyebiliyorsun bir de. O zaman gidip orada bir dükkan açabilirsin. Ya da dükkana sermayen olmayabilir. Kendine şahıs şirketi kurup, freelance olarak büyük firmalara fatura karşılığı hizmet verebilirsin. Ama bunun için çok iyi bir iş planı ve Türkiye'de o mesleğin icracısı olduğunu göstermen önemli.

4-Eğitim. Yukardakilerin hiçbiri yok mu? O zaman lisans, yüksek lisans ya da doktora programlarına bak ve başvurunu tamamla. Bazı ülkeler dil okullarına da vize veriyor. O süreçte belki bir iş bulursunuz.

5-Konut. Bazı ülkeler konut alanlara oturum veriyor.

6-Karadağ gibi AB adayı ülkeler. 200.000 TL'yi kaçakcıya vereceğine karadağ gibi ülkelerde ufak bir dükkan için sermaye yapılabilir. Karadağ özellikle turistik açıdan gelişen bir yer ve çok türk işletmeci var. Kahveci, butik, dondurmacı, otel açan.

Özetle çıldırmayın:)
  • anten  (22.09.22 18:28:30 ~ 18:29:12) 
"bu paraya herhangi birisi resmi bir şekilde fransaya rahatlıkla varabilir" denmis de, 200bin tl, 10bin avro ediyor ki bu malesef para degil. Bankada 10bin avro gosterebilse bile bugunun turkiyesinde issiz gucsuz bir adamin vize alma olasiligi 6/49 tutturmasi gibi birsey olur.

Iltica meselesine gelince, kimseye tavsiye etmem. En merhametli ulkelerde bile ustunden silindirle gecerler, bir sekilde 5-10 sene harcayip sonuca ulasilabilsen bile sen artik sen olmaktan cikarsin..
  • cooperr  (26.09.22 23:29:39) 
Arkadaşlar teşekkür ederim, arkadaş şu an fransa'da vardı kampta. Gidenler çok iyi diyormuş o da öyle gitti, bakalım hakkında hayırlısı olsun ben de düşünüyorum gitmeyi iltica Fransa'ya her şeyi geride bırakmak istiyorum.


  • the sound and the fury  (23.10.22 12:42:46) 
iyi deneme ama bunu yiyen çıkmaz herhalde. İlyas salman'ın filmindeki gibi olay. Parayı maho'ya mı veriyoruz? Gardaş burası munih mi

www.youtube.com
  • seaman  (23.10.22 12:46:17 ~ 12:46:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.