[]

Kariyer planlaması

20 yaşında bir gence üniversite dışında, ofiste işine yarayacak hangi eğitimleri önerirsiniz?

Excel ve ingilizce kursuna gidiyor hali hazırda


 
Ön muhasebe, bordro hazırlama eğitimleri


  • dissendium  (21.09.22 21:28:42) 
20 yaşında bir gence o yaş ve çağda eğlenebildiği kadar eğlenmesini öneririm. İş hayatına atılmadan önce gezebildiği kadar gezsin, tecrübe etsin, insan tanısın, zorluğa düşsün. Hayatın zorluklarını tanısın, kendi ayakları üzerinde durmayı öğrensin. Kendini tanımaya, özgüvenini arttırmaya çalışsın.

İş hayatına en büyük katkıyı bunlar yapar, exceldir zırttır pırttır öğrenir okul bitince. Farkındalığı yüksek, kendini değerlendirip eksiklerini bilen ve bunun üzerine düşen bir tecrübesiz çalışan en gözde çalışan olur, girdiği her işte de başarılı olur.

İlla kurumsal bişey söyle diyorsan onu söylemek zor, mesleği belliyse o meslekte ne lazımsa onu öğrensin. Genelgeçer bir bölüm okuyorsa daha nerede çalışıp ne yapacağı belli değilse ne söylesek boşa.

Diksiyonunu güçlendirmek için kursa gidebilir, sosyal becerilerini geliştirmek için takım çalışmasına katkıda bulunacak bir spor yapabilir ya da kursa gidebilir. İş hayatına girince bol bol stresle mücadele edicek, kafasını dağıtmak için hobi edinmeye başlayabilir.
  • Bruce  (21.09.22 21:32:07) 
Yüksek lisans, kodlama, Temel muhasebe, ikinci yabancı dil


  • beemaker  (21.09.22 21:38:37) 
Okuduğu bölüm ne, ilgi duyduğu şeyler ne o gencin?

Problem çözme analitik düşünme yeteneği varsa tableau, excel, sql ve R bakınsın
  • selimcigimisik  (21.09.22 21:48:08) 
Reddedilmeyi ve ikna yöntemlerini öğrenmek için herhangi bir satış işinde çalışmasını,
İnsanları daha iyi tanımak için garsonluk gibi hizmet sektöründe bir işte çalışmasını,
Farklı kültürler tanımak ve yabancı dilini kullanabilmek için turizm sektöründe bir işte çalışmasını öneririm.

Bu bilgilerin her türlü kurstan daha faydalı olduğunu düşünüyorum.

Mühendislik, doktorluk gibi bazı istisna teknik işler dışında özellikle de büyük bir ofiste çalışırken işin çok küçük bir kısmı iş, çok büyük kısmı ise imajını doğru göstermek, insanlarla iyi anlaşmaktır.

Herhangi bir büyük şirketteki ofis işinde 10 yıl deneyimli bir çalışanın yerine gelecek, aklı ve zekası ortalama ve özgüveni yerinde her bireyin 1-2 ay sonunda 10 yılık deneyimli ile neredeyse aynı performansı vereceğine inanıyorum.
(Çirkin bir şekilde söylersem çoğu işi maymuna göstersen 2-3 ayda öğrenir ve yapar)

O yüzden iş, kariyer telaşı başlamadan önce sosyal yönünü kuvvetlendirmesini ve farklı tecrübeler yaşayıp çevresini genişletmesini öneririm 20 yaşındaki gence.
  • michael_knight  (22.09.22 09:46:51) 
Meslekle çok alakalı bir konu bu.

Öncelikle eğlence kısmına katılıyorum. Kendini zorlamadan eğlenmeyi unutmasın.
Ama bence üniversite çağı kendini geliştirmek için ideal ortam. Bir daha iş hayatı boyunca o kadar boş vakti olmayacak.

Meslekten bağımsız olarak:
-Kesinlikle düzenli spor. Şimdi ne alaka diyeceksin ama fit bir insan zinde ve kafası açık insandır. Bunu hayatının bir parçası haline getirmeli. bak alışkanlık bile değil hayatının bir parçası.

-İngilizce dışında bir dil. Ama bu meslekle alakalı. Atıyorum mühendisse almanca bilgisi türkiye'deki birçok alman firmasını düşününce büyük avantaj. Bir arkadaşım sırf rusça bildiği için rusya'ya çok iş yapan bir inşaat firmasında iş buldu mesela.

-Kendini düzgünce anlatabilmeli. İster mühendis olsun, ister pazarlamacı, ister muhasebeci, ister yazılımcı... Fikirlerini, yaptığı işi, planlarını iyi anlatabilen insan her zaman avantajlıdır. Bu biraz özgüven, biraz kişisel yapıyla alakalı. Ama bir yandan da öğrenilebilir. Nasıl iyi sunum yapılır? nasıl iyi konuşulur? Nasıl iyi giyinilir (kimse kusura bakmasın bu çok önemli:).

-Temel seviyede teknoloji bilgisi. Yazılım öğrenmek şart değil ama birçok iş kolunda avantaj sağlayabilir. Ama işin ne olursa olsun teknolojiyle aran çok iyi olmalı. Yani eskiden mahallede format atmayı bilen insanlara nasıl bill gates gözüyle bakılıyordu. Bazen ofislerde de atıyorum bir programda basit bir ayar yapmayı bilen adam mekanın kralı oluveriyor.

-Bunların ötesinde sosyal beceriler her şeyden önemli. Teknik becerileri her zaman kapatabilirsin. Ama sosyal beceriler, bilgi ve görgü bu yaşlarda ediniliyor. Yani sergi gezsin, iyi yerlerde gücü yettiğince yesin içsin vs.

-Finansal okuryazarlık ve kişisel para yönetimi.
  • anten  (22.09.22 18:53:02 ~ 18:53:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.