[]

Çift açılım pencere arızası

Üstten (vasistas) ve yandan (normal) açılabilen pimapen pencerelerimde bir arıza oluştu. normal açılım yaptığımda üstteki menteşesinden tutmuyor. böylece hem normal hem vasistas açılmış sadece alttaki menteşenin tuttuğu bir durum oluşuyor.

Nedeni: Kolu çevirince rayın içine girip vasistası kitlemesi gereken parça yükseklik farkından dolayı raya giremiyor ve vasistası kitleyemiyor. Aşağıdaki videoda durumu gösterdim.

streamable.com

Nasıl çözebilirim bir fikriniz var mı?

 
Açılır kanadın üstünde mekanizma mevcut. Şimdi anlatarak anlaşılmaz pencere açıkken pencere kolunu oynat ve kolun bir yerde takıldığını göreceksin mekanizma da aynı zamanda takılacak bir tornavida yardımıyla o takılan yeri atlatman gerek.


  • hayir bu koyden olsam nolcak  (21.09.22 20:07:42) 
Videoyu şimdi izledim o uzun olan metalin alt tarafındaki kademeyi kastırıp diğer tarafa atlatman gerek. Aynı şey benim de başıma gelmişti ordan biliyorum.


  • hayir bu koyden olsam nolcak  (21.09.22 20:10:00) 
Alyan anahtar ile ayar yapılabilen civatalar olacak oralarda, yukarıda arkada önde sağda solda her tarafta her durum için ayar civataları var.

Civata ile ayar kurtarmıyorsa kanırtmak gerekebilir, pencere aşağı düştüğü için ara uzaklaşmış olabilir.

Önce ayar civatalarına bakın, sonra pencerenin ayarına bakın.

Alt sol köşeden pencereyi yukarı kastırınca sağ üst köşe, sıkıntınız olan bölge düzeliyorsa pencerenin ayarlanması lazım.

Yani pencere kanadının çap ayarı bozulmuş olabilir, bunun için de cam çıtalarının sökülüp cam altındaki takozlarla camın doğramayı gönyeye alması sağlanır.
  • John Bloor  (22.09.22 11:09:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.