[]

Gökçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Cumhurbaşkanımızın desteğiyle Türkiye ve Azerbaycan arasında ortak bir devlet kuruldu hayırlı olsun. Bu devlet Ermenistan'dan fethedilen kadim Türk toprakları üzerine kuruldu bu sayede Nahçıvan ile Bakü arasında kesintisiz bağlantı sağlanacak ayrıca Ermenistan'ın İran'la olan sınırı tamamen kesiliyor Türkiye ile Azerbaycan artık kesintisiz ulaşım sağlayabiliyor bu sayede Türkiye hem Kafkaslara hem de orta Asya'ya yerlesmis olacak. Ayrıca bu yeni "paravan" devlet ilk temsilciliğini Ankara'da açtı. Bu konunun Türk medyasında fazla yer almaması üzücü konu hakkında görüşleri alalım.




 
ülkenin ismi daha güzel olsa iyimiş. paravan olduğu çok belli.


  • bir ileti paylastim  (21.09.22 14:17:33) 
Üzgünüm ama ismine reklam almış ptt 1. lig takımı gibi olmuş ismi.

Hiç haberim yoktu sizden öğreniyorum şu an. Bize bir faydası olacaksa ne ala ama hükümetin böyle "faydalı" taraklarda bezi yok. Oradan da bize göçmen veya beyaz peynir gelir bir şekilde.
  • chicha_v2  (21.09.22 14:48:54) 
Ceren Hindistan gibi bir ülke adı olmuş. Vardır elbet bir anlamı


  • amsterdam otlu sigarası  (21.09.22 14:49:56) 
"devletimizin" değil de "cumhurbaşkanımızın" desteğiyle kurulduysa ona sorabilirsiniz doğrudan, bizleri ilgilendirmeyen şahsi bir işi oluyor sanırım. yeni kurulmuş veya devrim yaşamış devletleri bir kenara bırakırsak uluslararası başarımları ve kayıpları şahıslar üzerinden konuşmak tarih sahnesinde kısa sürede yok olan devletlerin ortak özelliğidir. o yüzden milli bilincimizi korumak adına kazançlarımızı ve kayıplarımızı paylaşmakta fayda var diye düşünüyorum :)

Konuya gelirsek bizim açımızdan çok çok önemli bir gelişme olmakla beraber iran içinse çok büyük bir tehdit. kültürel kısmını bir kenara bırakıyorum, ticari olarak da çok sevindirici bir durum. İran hem iç hem dış siyasette yeni ve büyük bir sorunu kucağında bulacak.

Küresel krizler sebebiyle Ermenistan'ın arkasındaki destek bu kadar azalmışken bir an önce odağımızı ve enerjimizi Ermenistan'dan İran'a çevirmeliyiz diye düşünüyorum. Her ne kadar Aliyev'i sevmesem de bölgedeki durum denge bulana kadar kazanımları arttıra arttıra gitmesini çok faydalı buluyorum. Eğer şu aşamada sürüncemeye bırakılırsa dönemsel ilişkilere göre karşımızda hem ABD'yi hem Rusya'yı hem İran'ı bulabiliriz. Masaya elimizde çok sayıda kazanımla ve bu kazanımları sindirmiş bir şekilde oturmuş olmak önemli. Göyçe Zengezur'un uzun soluklu bir devlet olmayacağı aşikar. Umalım ki milli çıkarlarımıza uygun olacak bir şekilde son bulsun :)
  • ardinal  (21.09.22 14:55:43) 
aktroll yapılanması sözlük sınırlarını aşmış gördüğüm kadarıyla:)


  • nothing in my way  (21.09.22 19:57:24) 
Gördüğüm kadarıyla bazı yorumcular ülke ismine takılmışlar bana enteresan geldi ismi tuhaf çok ülke var hatta bu birazda nasıl anlamlandırdığımızla alakalı ama benim ifade etmek istediğin bu değildi maalesef bizde insanlar dışarda ne olup bittiğini fazla önemsemiyor hani ABD'de sıradan halk Türklerin develerle ulaşım sağladığını falan düşünüyor ya bizde de dışarısı için durum pek farklı değil.

Biri konuyu particiliğe çekmek istemiş asıl kendisi taraf olduğu halde benim ideolojik saikle bir başlık açtığımı "aktroll" düşünmüş yazacak bir şey bulamadım:)

Elbette bu konu Türkiye'nin gücüdür, başarısıdır fakat cumhurbaşkanımızın şahsi gayretlerinin payı büyüktür zira alternatif sayilabilecek liderlerin Karabağ, Doğu Akdeniz, s400, sınırötesi ameliyatlar, YPG gibi hususlarda tutumları ve beyanları bilinen bir gerçektir Ayrıca cumhurbaşkanımız devletin başıdır cumhurbaşkanlığı makamı Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil etmektedir.

Konunun önemine gelirsek bu paravan devletin BM veya uluslararası toplum tarafından tanınıp tanınmasının bir önemi yok zira bu devlet Türkiye ve Azerbaycan arasında bir köprü olacak belki ilerde referandumla Azerbaycan'a bağlanabilir Türkiye bu hamle sayesinde Bakü'ye İran ve Gürcistan olmadan kesintisiz ulaşım sağlayabiliyor bu hamle sayesinde Ermenistan tamamen kıskaca alınmış. Oldu halihazırda iki komşu devletinden ambargo gören ermenistan artık yalnızca Türkiye ve Azerbaycan'ın yüksek seviyelerde ilişkisi olan Gürcistan üzerinden dünyaya açılabilecek zaten Karabağ savaşlarında bayraktarlar sayesinde ordusunun yarısından fazlasını kaybetti ve dış müdahalelere açık bir hale geldi. Bu devlet sayesinde BTC'ye alternatif bir boru hattı yapılacak ve bu hat Türkmenistan ve Kazakistan'a bağlanıp Türkiye'ye taşınacak Türkiye'den de Avrupa'ya pazarlamacı böylece Türkiye Avrupa'nın vanalarını elinde tutmuş olacak bir diğer konu bu hamle Türkiye'nin Kafkaslara ve Orta Asya'ya yerleşmesi anlamına geliyor bu devlet sayesinde Türkiye milyarlarca dolar ihracat geliri elde edecek başta Doğu Anadolu olmak üzere bütün ülke kalkınacak.
  • beemaker  (21.09.22 22:40:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.