[]

araba farlarini nasil temizliyorsunuz?

Zamanla lekeler olustugundan soruyorum. Eksi seylerde bir yontem aciklanmisti ama zimpara isin icinde oldugundan cesaret edemedim. Sizin etkili bir metodunuz var mi?




 
Yapmadım ama izlediklerim;

Diş macunu, pasta, sıfıra yakın zımpara (1000-2000)

İnce bi zımpara sonrası pasta ile çok iyi sonuçlar alınabiliyor sert plastiklerde ve mikalarda vs.

Kol saati camında yapmışlığım var, mucize gibiydi, tırnak takılan derin çizikleri bile gidermiştim.
  • John Bloor  (21.09.22 11:23:06) 
İyi bir temizlik için sulu zımpara hep işin içinde olacak. "İdareten bir temizlik bana yeter, zaten çok soluk değil" diyorsanız 3M'nin far temizleme mendillerini arayın, işinizi görür. "Farlarım çok lekeli, ciddi bir temizlik gerek" diyorsanız kloroform buharı gerekecektir, bunun için de tek araçlık "buharlı araç far temizleme seti" olarak ararsanız bulursunuz.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (21.09.22 11:26:54) 
Ne yaparsanız yapın 2 3 ay sonra eski halline dönecek farlar. Zımpara dediğiniz şey farın dış yüzeyini kazımak bir nevi. Gerekli zimpara vs. işlemi sonra far vernigi lazım onu da ankara'da yapan bir yer var farpar. 2k vernik uyguluyor. 2006 model araca yaptırdım 1 buçuk senedir sıfır gibi.


  • karacigerim vur kadehlere  (21.09.22 11:54:00 ~ 12:04:45) 
Farın camı asında plastik. Plastiğin üstünde de lak kaplama denen (hard coating diye de geçer) bir kaplama var. Zımpara ile yapılan temizleme işi bu kaplamayı ortadan kaldırıyor. Haliyle çok kısa süre sonra eski halinden daha kötü hale gelir. Bu işi profesyonel yapan bir yere yaptırmak lazım. O da tabii zımpara sonrası tekrar lak kapmala atmalı.


  • himmet dayi  (21.09.22 12:06:46) 
A101'den far parlatıcı almıştım 2 ay önce 25 TL'ye...

Farı yıkadım kuruladım normal cam beziyle bunu bastırarak uyguladım. İnanılmaz güzel oldu, parladı. Hatta arkadaşınkini de yaptık.

Normal ucuz satılan far temzleyiciler işe yarıyor. Zımparaya gerek yok.
  • hebanon  (21.09.22 12:41:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.