[]

sgk hizmet dökümünde işten çıkmış gibi gözükmek ama hala çalışmak

merhaba,

yaşlı eğlencesi olarak sigortamı kontrol edince ağustos 31'de işten çıkmışım gibi gözüküyor fakat hala çalışıyorum. bu hata, ik kaynaklı mıdır yoksa normal mi?


 
nerde gözüküyor. sgk işe giriş çıkış bildirgesi kısmında mı?
yoksa eylül ayı gözükmediği için mi bu kanıya vardınız

  • jelly bear  (21.09.22 09:42:42) 
@jelly +1 buradan kontrol ettiniz mi?
www.turkiye.gov.tr

  • yeninesiltupcu  (21.09.22 09:50:53) 
evet, buradan da kontrol ettim çıkış gözüküyor. şirket ismine bi şeyler ekleyip tekrar çalışıyor gösteriyor ama. bu durumda senelik izin ve ya diğer haklar gitti diyebilir miyiz?


  • michonne  (21.09.22 10:15:39) 
maalesef bazı firmalar bunu bilerek yapıyor.

maliyepostasi.com
  • durbidakka  (21.09.22 10:19:15) 
31 ağustos'ta şirketin A işyerinden/şubesinden çıkış yapılıp, 1 eylül'de AYNI şirketin B işyerine/şubesine girişiniz yapılmış olabilir. eylül ayını henüz görmediğinizden girişi göremiyorsunuzdur. örneğin adam mühendis, şirketin merkez ofisinde sigortalı olur. şirket ihale alır, ümraniye'de inşaata başlar. mühendis de o inşaatın işinde çalıştığı için mühendisin sigortasını o iş için açılan şantiyeye naklederler. iş biter, şantiye kapanır, mühendis hop tekrar merkeze. mühendis şirkette oturduğu masadan hiç kalkmıyor olsa dahi yaptığı projeye göre o projenin şantiyesine nakledilebilir. bu yasal olmayan bir işlem değildir. tam tersine, olması gerekendir.

bu şekilde AYNI şirketin farklı şubeleri arasında yapılan nakillerde izin hakkınız, tazminat hakkınız, kısacası özlük haklarınız sıfırlanmaz.

çıkışınızın yapıldığı şirketin vergi numarasına bakın, tekrar girişinizin yapıldığı "bir şeyler eklenmiş" şirketin de vergi numarasına bakın, aynı ise endişe etmeyin. aynı değil ise yasal haklarınızı arayabilirsiniz.
  • kibritsuyu  (21.09.22 10:26:53 ~ 10:28:02) 
@kibritsuyu teşekkürler açıklamanız için.


  • michonne  (21.09.22 13:43:43) 
kovulursan kıdem tazminatının, diğer haklarının az olması için yapılan iş yeri çakallıklarından biri.


  • ayseee  (21.09.22 16:18:51) 
yakın zamanda şirketin yapısında, sizin çalıştığınız yerde bir değişiklik oldu mu? şirket isminden ziyade, şirketin sicil numarasının sonuna -0 ya da -1 gibi rakamlar ekliyorsa, şirketin bir dosyasından (şubesinden) diğerine geçmişsiniz demektir. pratikte sizin için fark eden bir şey olmaz. (eğer iki dosya da aynı şehirde ise).. eğer şehirler farklı ise, o zaman tazminatızı vs alarak şirketten ayrılma şansınız var.


  • co2s2  (21.09.22 16:54:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.