[]

Araba yarışı oyunları gerçekten araba sürmeye benziyor mu?

aynı hissi veriyor mu? çok yakın simüle edilmiş denilebilir mi?

araba sürmediğimden ben kıyaslayamıyorum.

araba yarışı derken forza horizon gibi oyunları kastediyorum. gerçekçi grafikli olanlar...

 
oyunu nasıl ve hangi ekipmanlarla oynadığınıza bağlı. klavye + mouse, sürüş desteğiyle oynarsanız gerçek araba sürme deneyimiyle alakasız bir tecrübe yaşarsınız. düzgün bir direksiyon ve simracing ekipmanlarıyla kullanırsanız (pedal, vites, el freni gibi) gerçeğe çok yakın bir performans alabilirsiniz.

forza çok bilinen bir oyun ama simracing topluluklarının daha çok assetto corsa oynadığını görüyorum. euro truck simulator, dirt, iracing(içeriği çok pahalı bir oyundur), snowrunner gibi oyunlar gerçeğe çok yakın sonuçlar veren fizik motorları kullanıyor.

aşağıdaki videoya bakarsanız insanların bu işi ne kadar ciddiye aldığınız görebilirsiniz.

(git: www.instagram.com
  • coldegezenkutupayisi  (20.09.22 22:56:09) 
gerçekten benzese cem bölükbaşı başarılı olurdu.


  • bass solo take one  (20.09.22 23:24:04) 
@coldegezen +1

Bazı oyunlarda otomatik gaz ve fren bile var yani. Forza'nın araç tepkileri fena değil özellikle traction control ve stability control kapalı olduğunda. Ama klavyeyle çok bir şey anlamazsın. Ucuz yollu da olsa bir direksiyon seti alsan çok daha gerçekçi ve zevkli bir oyun/sürüş deneyimi yaşarsın.

Ben direksiyonla dirt oynuyordum mesela inanılmaz zevkliydi klavyede veya xbox kolu ile bir yere kadar sonuçta.

Cem Bölükbaşı örneği ise aşırı saçma. Borusan yarış takımı ile ilk çıktığı yarışlarda sıralama ve yarışta hangi dereceleri yapmış bakılırsa neden saçma olduğu da anlaşılır. Açık teker dünyası bambaşka, biraz fazla hızlı yükseldiği kanaatindeyim. Saygılar.
  • chicha_v2  (21.09.22 00:49:10) 
hiç bir şekilde benzemek hatta çok alakasızdır, oyunda insanlar kaza yaptıklarında oyun yeniden başlar veya araba yenilenir, bu insanlara bilinç altı dikkatli olmasanda oluru öğretir.

Ayrıca oyunda fizik kurallarını sadece kısmen anlayıp , aracın yolda ve virajlarda verdiği gerçek tepkiyi birebir hissedemezsiniz .
  • mrctrk  (21.09.22 01:33:16) 
gerçek sürüş deneyimi istiyorsan eğer araba yarışı oynamak yerine go-kart yapabilirsin. gerçi onun da fiyatları uçtu ama olsun. ben ehliyet almadan önce go-kart sayesinde ısındım araba kullanmaya.


  • nasil olacak bazi seyler  (21.09.22 02:49:05) 
soyle bir sistemle belki bir miktar hissiyati anlasilabilir, ama bu sistemler de bir araba parasi zaten:

youtu.be
  • cooperr  (21.09.22 06:38:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.