[]

Dün borsada ne oldu?

Kaçırmışım. tam olarak başından anlatabilir misiniz?




 
tr.investing.com

maliye bakanı borsa da imkanlar var dedi. borsayı çoşturmak içinde kamu bankalarının hisseleri arttı, sonra düştü

8'den 15 oldu şimdi yine 8.

yani eğer sen 12'den aldıysan hisse başına 4 zarardasın.

gözler maliye bakanında
  • duyurukullanıcısı  (20.09.22 15:14:37) 
Dün olan olayın bakanla ilgisi yok. İş bankası Rus ödeme sistemi Mir’i askıya alınca banklar dibi gördü. Bist-100’de bankaların çok büyük bir ağırlığı var. Bankalar dibi görünce bist-100 ve 30 da cakildi. Endeks o kadar düşünce diğer hisselerde de satış baskısı artıyor. Endeks de -5% olunca devre kesti. Devre kesici otomatik devreye giren bir önlem. Çok da ise yaradığı söylenemez.


  • himmet dayi  (20.09.22 16:29:27) 
İş bankasının ABD'yi ciddiye alıp işgüzarlık yapması sonucu belli bir miktar düşüş yaşandı önemli değil bir kaç güne kayıp telfai edilir hatta üstüne kar koyulur. Mir'e gelirsek muhakkak bir alternatif bulunur belki troy Rusya'ya hizmet vermeye başlar bizim için daha iyi olur. ABD'nin jandarmanın yaptığı tek kutuplu dünya düzeni bitti artık


  • beemaker  (20.09.22 16:38:52) 
ya adam tek bir makale paylaşıyor abd'den, 10 satır yazı.

türkiye'nin en büyük bankası koca ödeme sistemini iptal ediyor.

makale bile değil, sıkça sorulan sorular eklemiş usa hazine bakanlığı
home.treasury.gov

diyorsunuz ki dünya artık tek kutuplu değil.

adamlar sadece bunu paylaştı tüm ödeme sistemi iptal oldu. yaprak kıpırdamıyor usa yaptırım yapacak diye.

rus parası ile alabileceğiz kaç ilaç, mr cihazı, araç yedek parçası, internet sağlayıcısı, cep telefonu, işlemci var? yediğin çikolata da abd malı. yandex i bile ne zaman bıraktığınızı unuttunuz.

accık gerçekçilik.
  • duyurukullanıcısı  (20.09.22 19:23:24) 
  • freedonia  (20.09.22 21:45:52) 
duyurukullanıcısı verdiğiniz bilgiler hatalı birincisi bu durum iş Bankası'nın işgüzarlığı muhakkak alternatif bir ödeme yöntemi bulunacaktır unionpay olabilir troy olsbilir veya başka alternatif. İkincisi ödeme sistemi iptal edilmedi askıya alındı. Üçüncüsü ABD'de üretim yok ABD iğneden ipliğe herşeyi Çin'den ve Asya'dan satın alıyor ticaretin ABD parasıyla yapılması ABD'de üretim olduğu anlamına gelmez bugün ABD ekonomisinde yaşanan yüksek enflasyonun sebebi Çin'in ABD'ye bir nevi ambargo uygulaması suni bir tedarik krizinden sebep ABD ekonomisi dışa bağımlı olduğu için aynı anda hem maliyet hem talep enflasyonu yaşıyor.

Bu arada dünya hızla dedolarizasyona gidiyor. İran, Venezuela ve bazı ülkeler petrol ticaretini redmi ve avro uzerinden yapma kararı aldılar keza Rusya Batı'nın ambargolarına misilleme olarak doğalgaz ticaretinde rubleye geçti ayrıca Türkiye İran Çin Rusya Hindistan Pakistan gibi ülkeler kendi aralarında yerli para birimleri ile fon kurdular ve ticaretle dini günden güne yerli para birimleri ile yapıyorlar ABD parasının talep görmemesi sadece dolar ekonomisiyle dönen ABD'nin sonu olabilir. Suudi Arabistan aramco dolarla petrol ticaretinden vazgeçmeyi tartışıyor yarın öbür gün opec ülkeleri ABD parası yerine başka para birimine geçmeyi tercih ederlerse veya ticaretlerini cesitlendirirlerse bu kırılma hızlanır. Görünen o ki dünyada USD'nin fazla bir gelecegi yok zira USD'nin değeri sadece dolaşıma dayalı üretime veya bir meraya dayalı değil. Bu arada Şanghay işbirliği örgütü günden güne güçleniyor bu durumda dikkate alınmalı
  • beemaker  (20.09.22 23:54:05) 
@bee
Hocam senin haber kaynaklarin yeni lotr senaristleri gibi. Hayali seyler yaziyorlar. "Usa'nin sonu olabilir" gibi bir cumle kurman bile bunun gostergesi.

Demek ki edindigin bilgiler senin hayatini etkilemiyor o sebeple boyle yasayabiliyorsun. Su senin dediklerinin %10unu bu hafta katildigim herhango bir yonetim kurulunda soylesem bos istifa kagidini uzatirlar bana.

Maalesef soyledigin hicbir sey gercek degil. Tabi sen ya bu adam bilmiyor benim soylediklerimin hepsi gercek diye dusunuleceksin. Bu dusuncenin senin hayatini etkilememesi guzel bir sey.ben bunlari herhangi bir yerde soylesem issiz kalirim.
  • duyurukullanıcısı  (21.09.22 17:05:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.