[]

Ingiltere vizesi konusunda tecrubeliler bakabilir mi?

Bir arkadasim Aralik’ta Ingiltere’ye bilet almis, ilk yurt disina cikisi olacak vize alabilirse (turistik tabi ki).

Gerekli belgelere nerden bakiliyor anlamadik? Google’a yaziyoruz hepsi reklamli linkler ve araci kurumlar ama evraklarin net’e yuklenmesi gerekiyormus. Bunun disinda:

Belgeler tercume ettirilmeli mi?

Belgelerin fotokopileri de ibraz edilmeli mi? Bir link oyle demis de…

Basvuruyla alakali gerekli belgelerde (banka dokumu mesela) son kac aya ait olmali? Kredi karti ekstrelerini de istiyorlar mi?

Arkadasimin 1 Eylul 2022’de ise giris cikisi yapildi; su an calisiyor ama is yerinin alt sirketlerinden birine 3 ayligina gecmisti 1 Eylul’de tekrar donmek zorunda kaldi eski sirketine, bunun olumsuz etkisi olur mu?

Tesekkurler.

 
Burası resmi sayfası (git: www.gov.uk), ne isteniyorsa onları yerine getirmeniz yeterli. Harfi harfine yerine getirirseniz bir sorun yaşamazsınız.
Tercüme isteniyor.
Son 3 aylık banka dökümlerini vermiştim, kredi kartını hatırlamıyorum.
  • mimetorg  (20.09.22 10:54:41 ~ 10:58:02) 
Teknik olarak “gerekli” tek belge pasaport. Geri kalan hepsi “destekleyici dokuman” kapsamina giriyor.

Internette gordugunuz listeler biraz kisisel biraz da kisi/duruma gore degisen listeler. Ama siz ne kadar cok belge koyarsaniz o kadar iyi.

Internette 3 aylik banka dokumu diyor olabilir mesela, ama siz 6 aylik koyabiliyorsaniz 6 aylik koyun. Hesapta yeterli paraniz vardir mesela, ama ikinci bi hesabiniz varsa onu da koyun.

Turkiye ile olan baglariniz gosteren belgeleri koyun. Biz ev tapusu, araba ruhsati, maas, sgk dokumu, isyerinden belge, aile baglarini gosteren nufus ve ikametgah kayitlarinin hepsini koyduk.

Fazla belge koymaktan ret yiyen yok ama az belge koymaktan vizesi reddedlien cok kisi var.

“Self service” secerseniz fotokopilere gerek yok. Internetten kendiniz yuklersiniz. Tls merkezinde sadece pasaport, parmak izi be fotograf isi halledilir. Ama unuttugunuz bi evragi falan eklemezler.

“Assisted” secerseniz internetten yuklemezsiniz. Tls merkezine gidersiniz, butun evraklari yaninizds goturursunuz. Orada onlar alir inceler, gerekirse taratip sizin yerinize yukler. Ama ucreti dahilinde tabi.
  • icim urperiyor  (20.09.22 11:16:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.