[]

1 ayda İspanyolca öğrendiğini söyleyen kız gerçek mi ?

18 yaşında ve 9 dil biliyor. 1 ayda İspanyolca öğrendiğini söylüyor. Gerçek mi bu yav ben hiçbir şey anlamadım. Ve dilleri de kendi kendine öğrendiğini söylüyor.

Bu zamana kadar biz mi yanlış şeyler yaptık? Açıkçası kızın yalan söylemek için bir sebebi de yok, anladığım kadarıyla da gayet güzel konuşuyor dilleri siz ne diyorsunuz ?

youtube.com

Kanalın adı : İclal
İclal dağcı yazarsanız çıkıyor.

 
Evet mümkün. Bilhassa bir kaç dile sahip olduktan sonra yeni bir dil öğrenmek daha hızlı oluyor dillerin yapısının birbirine benzediğini keşfediyorsunuz ve belki bu kişi ispanyolcaya yakın Latince, İtalyanca veya Fransızca gibi dilleride biliyor bu yüzden daha da hızlı öğrenmiş olabilir.


  • beemaker  (20.09.22 02:22:28) 
Doğru olması muhtemel, örneğin o 9 dilin içinde italyanca da varsa diğer bildiği dillerin getirdiği yatkınlıkla yapılabilir.

Ama dil bilmekten kastedilen şey önemli. 1 ayda bir dilde yetkin olamazsınız. Ancak o dilin konuşulduğu ülkede hayatta kalabilecek kadar öğrenebilirsiniz. Eğer yeteneğiniz de varsa bu "hayatta kalma" kısmını çok fazla devrik cümle kurup ezbere kalıplarla konuşmadan yapabilirsiniz. Bu kişinin "dokuz dil bilmekten" kastettiği de büyük ihtimalle bu.

Bir ayda bundan daha ilerisini yapmak için anadil altyapısı gerekli. Anadili Türkçe olan biri bir ayda Azerbaycanca ya da Kırım Tatarcasını oldukça ilerletebilir. Anadili örneğin İspanyolca olan biri bir ayda İtalyancasını oldukça geliştirebilir. Anadili İngilizce olan biri Flemenkçe'de, Fince konuşan birinden daha fazla şey öğrenir. Yani sizin sorunuzda bu kişinin hangi dillerde yetkin olduğu da önemli.
  • akhenaten  (20.09.22 08:28:00 ~ 08:40:11) 
1 ay bana kalırsa biraz kısa ama yukarıdaki arkadaşların yazdığı gibi bir durum var. öncesinde hangi dilde ne kadar bilgisi olduğu önemli.

yoksa tamamen alakasız bir şekilde sıfırdan 1 ayda zorlasanız a2.1 falan olursunuz herhangi bir dilde en fazla. o da zorlarsanız.

dillerin içinde bulunduğu dil ailesindeki yakınlık ve benzerlik seviyesine göre öğrenme hızlanabiliyor evet. genelde bu iş böyle yapılıyor zaten ağaç tırmanıyorsunuz bir devi. dil ağacı. bir de üç dört dilden sonra dil öğrenme daha da kolaylaşabiliyor benim de araştırdığıma göre.

ama bazı polygotlarda şöyle bir şey var ben artık gerçek polyglot bir de wanna-be polyglot diye ayırıyorum.

bazıları gerçekten yetkin seviyede dili kullanacak kadar öğreniyor. insan saygı duyuyor hayret ediyor.

bazıları ise (bu kız için demiyorum onu tanımıyorum aratmadım da) ilginç bir şekilde belli bir seviyede öğreniyor her dili. her dilde yetkinliği aynı seviyede. öğreniğin X dilinde A B C diyebiliyor ama D diyemiyorsa diğer dillerde de en fazla A B C diye biliyor ama sonra çıkıp ben polygolotum haa diyor. biraz gösterme oluyor o.
  • AlsterWasser  (20.09.22 10:02:24 ~ 10:12:22) 
akhenaten +1

ben ispanyolca ve ingilizce bildigim icin girdigim fransizca seviye sinavinda b1 cikmistim halbuki A0 olmam gerekirdi.
  • hewit  (20.09.22 11:48:37) 
ben bu kanalı biliyorum bu kız fransızca biliyor. ilk yabancı dili fransızcaymış. o nedenle gayet normal ispanyolcayı kısa sürede öğrenmesi.


  • curious mind  (20.09.22 13:29:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.