[]

Şirketlerde yurtdışına transfer nasıl oluyor?

Mesela Siemens İstanbul'da çalışan bir yazılımcı. Kendi müdürüne "beni almanyaya göndersenize" mi diyor? Öyle olsa bunu herkes ister sanki? Yoksa Siemens Almanya'nın bir iş ilanı açtığını görüp o şekilde mi gidiyor?




 
Bizde ilan açılır, başvurursun, lokalden referans istenir, çalışma izni vb konuları hedef işe alım tarihiyle çatışmıyorsa sürece girersin, mülakatı geçersen gidersin. Pozisyon relokasyon paketi içerebilir ya da içermeyebilir ama globale açıldıysa muhtemelen vardır.

Ya da bazı önemli pozisyonlar olur, global işe alıma haber salınır, ilan açılmadan pozisyona uygun biri var mı sorulur, varsa süreç açılmadan teklif edilir.
  • Bruce  (19.09.22 22:56:40) 
çok uluslu şirketlerde önce iç ilan açılıyor. sadece şirkettekilerin görebildiği iş ilanı gibi düşün. ihtiyacı içeriden çözebilirlerse dışarı hiç ilan açmıyorlar bile. içerden çözemezlerse de içeridekilere referans karşılığı bonus veriyorlar.

bir de çalıştığın birim direkt yurtdışı ile ilişkili ise o şekilde de gitme ihtimalin mevcut.

bir de neden herkes yurtdışına gitmek istesin ki. siemens’in maaşları yan hakları olanakları gayet iyi. çalışanları kalmaktan memnun ki kalıyor. neden yurtdışına gidip kendilerini kassın şartları iyi olan biri
  • roket adam  (19.09.22 23:09:15 ~ 23:10:35) 
boyle bir transfer deneyimim olmadi ama illa ki aranin iyi oldugu yoneticiye gitmek istiyorum diye bahsetmek faydali olabilir. akillarinda bulunsun.


  • hot potato  (19.09.22 23:13:10) 
Soylenenlere ek olarak su örnek vereyim;
Cok deneyimli ve sağlam adam. Rakip şirket x2 maas veriyor. Şirketten ayrilacakken su anki şirket gel seni Cenevre'ye yollayalim diyor, şu an orada.

  • logisticsmanager  (20.09.22 00:17:26) 
evet ben açılan bir iç ilana başvurdum ve globaldeki merkez ofise gittim mesela.

nereye gitmek istediğinle alakalı. global şirketlerin organizasyonu bölge bölge ayrılıyor. eğer merkez ofise gitmek istiyorsan türkiye'deki yöneticine söylemek pek bir işine yaramıyor. eğer türkiyenin yönettiği bir bölge varsa oralardaki ülkelere gitmek için işe yarayabilir kendi müdürüne söylemek. (güney afrika, dubai, rusya vs.)

merkez ofise gitmek içinse globalde bağlı olduğun müdürüne söylemek işe yarayabiliyor bazen ama benim durumumda hiçbir işe yaramadı mesela. yıllarca adama global hq'ya transfer olmak istediğimi söyledim ama pek ilgilenmedi. zaten istanbul'dan ucuza onun için çalışıyordum, pek bir artı görmedi hq'da olmamda sanırım.

ama başka bir müdür ihtiyacı olan bir pozisyonu globalde açıyorsa, sen de başvurup da başarılı olursan direk merkeze almakta bir sakınca görmüyor genelde. ben de hiç tanımadığım bir takıma geçtim bu şekilde.
  • king lizard  (20.09.22 01:36:12 ~ 01:45:11) 
şirket içinde workday gibi platformlarda globalde yayınlanan ilanlar ya da grup şirketlerinin yayınladığı ilanlar olur. onlara başvuracağını müdürüne söylersin. anlaşırsın. başvurursun. genelde işlere kimin alınacağı önceden belli oluyor. ama sağlam bir sponsorun olursa mümkün olabilir. ben bu sene benim şirketten birini avrupaya gönderiyorum. bir tek kıçından tutup ittirmediğim kaldı. şimdi bir de maaş pazarlığı yapıyor bana. kiramı da karşılayın diyor. insanlar bazen nerede durması gerektiğini bilmiyor.


  • gabe h coud  (20.09.22 09:54:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.