[]

takside yasadigim bi olay

gecen bi aksam istanbulun tekinsiz bilinen bi semtine gitmem gerekti. metrobusle bi yere kadar gidip oradan otobus minibus yapilacakmis gitmeden ogrendim. yolda otobus bekle falan derken zaten yol uzun baya gec oldu saat, hava karardi ve bilmedigim bi yerdeyim.
minibusu bosverdim taksi ariyorum. yuruyorum bu arada bi yandan cunku taksiler durmuyor. bir an isiklari yanan bi taksi gordum yani arac kenarda ama belli soforu bi yere kadar gitmis gelecek. bakkaldan bi adam cikti. baktim taksinin soforuymus. bos mu dedim hemen. "kor musun bosum hahaha" dedi taksici. saat ilerledi, acim bi de, eve donucem bi ton yol daha, dedim kittie sus ve bin bu araca.

araca bindik son ses muzik acildi. taksici duymuyor beni. kisar misiniz nereye gidecegimizi duymuyorsunuz dedim. gene guldu. kisti. neyse soyledim. "amma sinirlisin sen oyle hahaha" dedi.

5 dk gecti. bi kiz yolun orda arac bekliyor. belki taksi bile beklemiyordu. yaninda da birileri var cunku. bana minibus bekliyorlar gibi geldiler. bizim taksici "yaa dur su kizi da alayim, bu saatte araba zor buralarda" dedi. yagmur yok, kar yok yani. neyse, ben bi sey diyemeden kiza nereye dedi. ve gel sen de dedi kiza. kiz da sagol abi diyip on koltuga gecti hemen.

benim yolum degisecek mi dedim. yok ayni yol dedi. kiz oraliymis. o semtten. nereye gidiyorsun dedi bana kiz. soyledim. ben de ondan hemen sonra inicem ayni yol merak etme dedi.

kiz bagira cagira sagolasin abi falan diyip duruyor. bi minnet, bi minnet. bedava gidecek sanki diyorum icimden o an. bunlar bu arada semtin sorunlarindan falan bahsediyorlar muhabbeti de kurdular bagir cagir. bi yanda da muzik var ya ondan bu bagirislar. harika bi yolculuk yapiyorum.

bi yerde durdu. geldik dedi. baktim aradigim yer. kac para dedim. taksimetre 50 tl gosteriyor. -simdi bu kiz isten cikmis belli. 50-60 tl verecegi bi taksi beklemiyordu bence.-

neyse 100 verdim. bana 50 lira geri verdi. ben de 50 liranin hepsini mi alicaksin dedim. taksimetreyi gosterdi, "e yani hahaha" dedi. yok hani iki kisi olduk ya biz dedim. e gerisini de ondan alicam dedi.

ne guzel hesap yapiyosunuz siz dedim guldum ben de alayci bi tonda ve indim. neyse bu da bana ders olsun dedim. arkamdan da taksimetreyi gordun ne istiyosun sen anlamadim diye seslendi, cevap vermedim donup. yol boyu susmayan kiz da suspus oldu bu arada.

bir: taksici nasil boyle teklifsizce yolcu alabildi? ilk kez karsilastim.

iki: bu kiz benden sonra hadi 15 tl daha versin cok cok. e diger yolu bedavaya gelmedi mi

uc: kiz da hic bindigi yerden gidecegi yere en az 60 lira verecek hava yoktu. o kiz bi isten cikmis evine gidiyor. e plaza vs calisani da degil yani. kiz neye guvendi de bindi, nasil anladi karli bi yolculuk olacagini. (bu kismi hissettiklerim dogrultusunda sordum)

not. kizin dikkat cekici bi guzelligi, cazibesi falan yok. normal kiz. hani taksici hoslandi aldi da diyemem.

 
Oluyor böyle şeyler. Sizin karşı taraftan para beklemeniz bana tuhaf geldi. Olay ingiltere'de geçse
olay bastan asagi tuhaf derdim de, ikametgah İstanbul. Karşılaşılan bir durum. Siz de tekin olmayan bir yerde o kızın tek başına beklemesini neden normal karsiliyorsunuz ki? Belki de korktuğu için o kadar teşekkür etti.

  • allah yazdiysa bozsun  (19.09.22 22:49:43) 
Kör müsün ne demek ya. Sıkıntılı birine denk gelmişsin.

Sana sormadan başkasını almaması lazım. Taksi özel bir şey. Halk otobüsü değil.

Kızın para vermemesi de mantıksız.
  • dissendium  (19.09.22 23:23:31) 
Garip bi olay olmuş. Baştan aşağı faul. Ben olsam direk 35 tl falan vermeye çalışırdım. Ya da diğer kız binince o zaman bölüşeceğiz dimi vs derdim.

Ankarada bunun daha çakalını yapıyordu taksiciler, iki kişiden de tam alıyordu. O daha da absürt.

Başta o taksiye binmekle hata etmişsiniz. Ama insan ilk kez yaşadığı olaylarda hemen düşünüp karar değiştiremiyor. Kör müsün cevabını duyduğunuz an vazgeçmeniz gerekirdi. Ki zaten boş görünen taksinin uygun çıkma ihtimali yüzde elli. Sizin sorduğunuz soruda en ufak bir mantıksızlık yok.
  • zimbirik  (19.09.22 23:37:24) 
Sıkıntılı tipler işte, takılma. Kız da taksiciyle aynı tarz insan demek ki, taksicinin teklifini geri çevirmemiş. Bedavaya getirmiş bile olabilir.
Karlı yolculuk olacağını taksicinin teklif etmesiyle anlamıştır.

  • sevilen progressive türkücü  (19.09.22 23:43:26) 
taksici ondan da tam istemiştir. böyle teklifleri direkt reddedin. siz varken başkasını taksiye alamaz.


  • baylarbayi  (20.09.22 00:22:12) 
Kızın bindiği yerden itibaren parasını almıştır o, özellikle iş saatlerinde çok yapıyorlar bunu taksiciler. Herkesten de tam yol ücretini alıyorlar bölmüyorlar. Tipik taksici.


  • uvcray  (20.09.22 09:21:52) 
uvcray: yok almadi eminim. kizin yaninda cok normal bi sey gibi soyledi adam. 50 tl yazdi ya, bundan sonrasini da ondan alicam dedi. yani kiz indiginde taksimetre 60 ise atiyorum, kiz 10 lira odeyecek. burasi cok net.


  • Kittie  (20.09.22 09:59:27) 
Baştan aşağı garipliklerle dolu gerçekten. Ben sanırım hem lokasyondan ötürü hem de taksici sıkıntılı bi tip diye bi an önce iniyim de kurtulayım diyip garipliklere ses etmezdim. Ama olaylar merkezi güvenli bi semtte geçse bastaki tavrından itibaren her şeyde olay çıkarılır


  • rebecca  (20.09.22 11:44:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.