[]

Kesme tahtasına sağlıklı öneri

Bilim bu isi cozemedi mi hala? Yoksa cozdu de bana mi haber verilmiyor?..
Kesme tahtasi gozenek dolu mikroplar icin super ortam
Plastikte gozenek problemi yok ama bu sefer de pilastik yutup duruyorsun
Cam da mekanik olarak kusurlu. Kesme yuzeyinin darbeyi sonumlemesi gerektigini kullaninca farkettim. Bicak yuzeye carpinca acayip uyuz ediyor insani.
Yok mu bunun cozumu?

 
insanlar yıllardır tahta kullanıyor, bu mikroplardan enfeksiyon kapmadan yaşıyor

meyve sebze keserken zaten sorun olmaz, üzerinde çiğ et kestiysen de bekletmeden temizle, o kadar bakteriden bir şey olmaz
  • freebird5406_2  (19.09.22 13:15:15) 
Bağışıklık sistemimizin gelişebilmesi için bir miktar mikroba maruz kalmamız zaten gerekli.
Aşı dediğimiz olayda da zaten vücuda bir miktar mikrop verilip vücudun o mikroba karşı kendini hazırlaması amaçlanmıyor mu?
Yani
Çok da şeyetmemek lazım.

Ahşap kullanılırsa şu şekilde temizlenebilir :)

mobile.twitter.com
  • Mirket  (19.09.22 13:28:03 ~ 15:24:10) 
Valla hem yumuşak olsun hem sağlıklı olsun gözenekleri olmasın hem de tatsız olaylar yaşanmasın diyorsunuz. O kadar bakteriden bence de bir şey olmaz ama şu var dediklerinizden farklı olarak:

www.hepsiburada.com

Ama bu da darbeyi sönümlemez ve bıçağı köreltir gibi geldi, ilginc.
  • ananiyimioguz  (19.09.22 13:39:11) 
Ben 2 tane ahşap tahta kullanıyorum bir tanesi sebze vs için diğeri et için.
İkisini de her kullanımdan sonra mutlaka elde yıkarım. Bulaşık makinesine atılmaması gerekiyor ahşap kırılıyor ve kuruyor.

  • titanic kemancısı  (19.09.22 14:23:52) 
kesme tahtasının bıçaktan sert olmaması gerekiyor. aksi taktirde bıçak körelir. cam ve metal bu yüzden eleniyor.
ahşabı temizlemesi zor, ahşap da elendi.
geriye plastik kaldı. et ve sebzeler için ayrı tahta kullanır, kullandığınız tahtayı hemen temizlerseniz sorun olmaz. çok yıpranan plastik tahtayı değiştirirsiniz.

çiğ et (tavuk özellikle) değmiş tahtayı bıçağı elde yıkamayın, direkt makineye.
  • inheritance  (19.09.22 14:38:54) 
bakteriden bir şey olmaz söylemindeki arkadaşlar uzmansa sıkıntı yok ancak bir şey olmaz demek için argüman nedir?
en sağlıklısı cam. yani uzman bir şef değilseniz cam kullanın bu hayatta hangi şeyler istediğiniz gibi ki? sağlıklı olmak emek gerektiren bir durum.

tahtada mesela meyve kestin. üstünde yıkama ile geçmeyen ilaç kalıntısı var tahtaya geçti, diğer kestiğin ürüne geçti bunun sonu yok.
  • mikahakkinen  (19.09.22 15:05:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.