[]

Başkasının whatsappından uzaktan mesaj atılabilir mi

Merhaba,

Başlık karışık gelmiş olabilir izah edeyim.

Bir müvekkilim şu anda birine whatsapptan gönderdiği hakaret mesajlarından ötürü yargılanmakta. Ancak kendisi mesajları kabul etmiyor. Başka bir kişinin, ki eski sevgilim diyor, uzaktan whatsapina bağlanarak bu mesajı gönderdiğini iddia ediyor.

Bir yerlerde wp web açık kalmış olabilir mi dedim mümkün değil diyor. Ki açık kalsa bile gönderilen foto sadece kendi telefonunda bulunan bir şey. Gecenin bir yarısı atıldığı için telefonunun fiziki olarak ele geçirilmesi de mümkün degil.

Dolayısıyla ya o attı ya da dediği gibi başkası uzaktan müdahale ile gönderdi.

Böyle bir şey duyan gören var mı? Wp’a uzaktan müdahale edilebilir mi? Edilirse eğer kendi telefonundan mesajlara bakan biri atılan şeyi görür mü?

Bilen duyan varsa yeşillendirebilirse çok sevinirim. Teşekkürler.

 
"Ki açık kalsa bile gönderilen foto sadece kendi telefonunda bulunan bir şey"
kendi telefonunda bulunmasi disinda o fotograf gecmiste whatsapptan paylasilmissa, eski sevgili bilgisayarda acik kalmis whatsapp web uzerinden forward veya share edebilir.

"Edilirse eğer kendi telefonundan mesajlara bakan biri atılan şeyi görür mü?"
gonderdikten sonra "delete for me" dediyse goremez sanki.
  • hot potato  (19.09.22 08:49:47 ~ 08:54:50) 
whatsapp web beta sürümünde bir uygulama o yüzden şu olur bu olmaz gibi kesin şeyler söyleyemeyiz. her şey olabilir.

sadece kendi telefonunda olan fotoğrafı başkasına whatsapp üzerinden yollamadıysa whatsapp web üzerinden kimse gönderemez. telefondan gönderildiyse whatsapp web üzerinden başkasına iletilmiş olabilir ama bu da çok düşük bir ihtimal çünkü genelde telefondan gönderilmiş fotoğraflar web uygulamasında -fotoğraf bilgisayara indirilmiş olmadığı için- blurlu gözüküyor. uzaktan whatsapp web'den gönderilmiş bir mesaj da gönderildikten sonra 'benim için sil' denmediyse telefondan gözükür. öyle yapıldığında bile silinen mesajların görünme ihtimali var, sistem telefon ve bilgisayarda henüz tam olarak entegre çalışmadığı için.

Telefon uygulamasında hangi cihazlarda oturumun açık olduğu gözüküyor. böyle bir durum varsa belki yazan kişi oturumu kapatmayı unutmuştur, öyle bir kontrol yapılabilir.

telefon fiziki olarak ele geçirilmiş olmasa bile daha öncesinde başkasının eline geçtiyse kurcalanmış olabilir. eskiden vardı hala var mı bilmiyorum ama çok basit whatsapp+ uygulamasıyla bile tarih saat ayarlı mesaj atılabiliyordu. uygulamaya gönderilecek şeyi söyleyip şu tarihte şu saatte şu numaraya gönder diyorsunuz, uygulama telefonun ekran kilidini açıp gönderiyor. bu bile mümkün özetle, kumpas kurmayı kafasına koymuş biri yapabilir. bu uygulama sadece bir tanesi, telefona uzaktan kontrol edilebilecek herhangi bir şey kurulmuş ve gizlenmiş de olabilir.

müvekkilinize güveniyor ve doğru söylediğini düşünüyorsanız sadece ekranda görünen uygulamalara bakmakla kalmayıp telefonu bilgisayara bağlayarak dosyalar içinde detaylı bir arama yaptırın. bunu bilen birine yaptırırsanız daha iyi olur.
  • coldegezenkutupayisi  (19.09.22 09:52:56) 
yanlış hatırlıyor olabilirim ama şöyle bir durum vardı
şimdi kullandığın cihazda wp kurulu ve kullanıyorsun. yeni cihaz alıyorsun sim kartı çıkartıp yeni cihaza taktığında eski cihazda wp aktif kalıyordu.
sadece wifi tadında bi kullanımı oluyordu ama iki cihazdan da wp kullanılabiliyordu.
  • tenyalar bagirsakta yasar bagirmasakta  (19.09.22 12:30:53) 
Çok teşekkür ederim cevaplar için


  • dre mithatoğlu  (20.09.22 06:55:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.