[]

Evi daha kullanışlı hale getirmek için

ic mimar ile mi anlaşmalı ve bu alanda iyi birine nereden ulaşılabilir ?
Örneğin kapalı mutfakla salonu Amerikan tarza çevirmek fakat bunlari yaptırmadan önce profesyonel görüş almak istiyorum.
Edit: ustalar gelip fikir veriyor, en kolay yola kaçtıklarını düşünüyorum. Bu konuda haksiz miyim, yoksa gerçekten tecrübelerine guvenmeli miyim?


 
Ustalar en kolaya kaciyorlar fikir verirken, o yuzden onlara cok da guvenmeyin.

Yeni proje evler varsa onlara bir bakin, nasil yapiliyor vs. bir de istediginiz seyin pro-contralarini listeleyin. Illa ic mimara gerek yok bence mutfak-salon birlestirmek icin ama tabi bu kisisel zevkinize bagli biraz. Yani “bu islerden hic anlamam” diyen biriyseniz lazim olabilir tabi.
  • kuehles blondes  (19.09.22 01:09:46) 
Ustaların ne kendilerine ne de tecrübelerine güvenin.


  • primetime  (19.09.22 06:39:36) 
dekorasyon videoları izleyip not almak
instada bile çok fonksiyonel şeyler çıkıyor

  • bir soru sorcam  (19.09.22 09:29:01) 
Benim uzun süre hayalimdi açık mutfak. Evlilik öncesi sevgili ile giriştik bu işe. Balyozu alıp duvarı yıktım. İki kapı söktüm. Fayanslari da değiştirmeyi kendim deneyecektim sonra mükemmel bir usta bulunca her şeyi yanlış yaptığımı anladım. Yıktığım duvarın köşelerini o düzeltti. Dolap renkleri konusunda fayans seçimine göre tavsiye verdi. Duvara yaptıracağımız kemerin nasıl olması gerektiği konusunda fikir verdi. İnşaat işlerinde işten anlayan birinin fikri önemli. Biz en ucuz şekilde halletmeye uğraştık 7-8k ya hallettik tüm işi. Çok da güzel oldu. Sıfırdan istiyorsan her şeyin değişmesini iç mimar mantıklı olur ama feci masraflı olur. Onların çalıştığı ustalar oluyor zaten genelde.


  • hasmetizm 2046  (19.09.22 10:02:34) 
Instagramda Hakan Kütahya’yı takip etmenizi öneririm. Soru sorunca mutlaka cevap ve fikir veriyor.

Biz eve mutfak yaptırırken önceki evimizde bir firmayla anlaştık, ustayla onlar ilgilendi, her şey istediğimiz gibi oldu hemen bitti. Şimdiki evimize ustaları biz bulduk. Sinir krizi geçirecektik her şey mi yanlış olur sürekli kavga gürültü zorla yaptırdık. Hatta bittikten sonra derin dondurucunun yerini yanlış hesapladıklarını eve taşınırken fark ettik, taşındığımız firmanın çalışanları söküp düzeltti. Ustaya asla güvenilmez.

En basiti ben mesela bembeyaz duvar seviyorum. Ona bile nazlandı adam. Beyaz duvar mı olur olmaz diyor bana. Bir kaç kat boyamak işine gelmiyor çünkü. Olur abi sen yap diyorum boya yok diyor. Tavanı neyle boyuyorsan aynısını al boya dedim de lütfederek yaptı.
  • jazzabel  (19.09.22 10:33:32) 
bionluk veya benzeri bir siteden mimari danışmanlık almak daha düşük maliyetli olabilir.

Ustaların kolaya kaçmaları normal. İşi tasarlayan kişi ile yapan kişi aynı olunca arada bir çıkar çatışması oluyor. Doğal olarak tasarlayan kişi eğer işi yapacaksa en kolay ve zahmetsiz yolu düşünüyor, estetik ve kullanışlılık ikinci plana düşüyor. Bu şekilde düşünmeyen ustalar da vardır mutlaka ama onlara rastlamanız düşük ihtimal.
  • michael_knight  (19.09.22 12:03:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.