[]

İş değişikliği? Kıdem? İzin?

Uzun bir süredir (9 yıl) büyük bir şirkette çalışan kardeşim iş değiştirerek daha küçük bir firmaya geçecek. Bu geçişte hem ünvanı yükseliyor, hem de önemli bir maaş artışı teklif edildi (x2 ye yakın).
Her şey tamam ancak mevcut şirketindeki hakettiği 21 gün izin hakkı ve bırakacağı tazminatı kafaya takıyor.
Bunları yeni şirkette sıfırlıyor olacağı için içi rahat etmiyor.
Bu haklar ile ilgili neler yapılabilir?

1- 3600 prim günü dolan eski iş yerinden tazminat alabilir gibi bir şey okuduk internette.
Ne derece doğru bilen var mı? Eski şirketten alamazsa yenisinden enseyi karartıp bir geçiş bedeli istese?

Edevlet’te sgk bilgileri şöyle:
HİZMETE BAŞLAMA TARİHİ: 04.03.2008 PRİM ÖDEME GÜN SAYISI3924
SİGORTALILIK SÜRESİ 14 yıl, 6 ay, 13 gün

2- Yeni şirketten yıllık izin pazarlıgı yapılır mı? Yani tekrar başa dönüp ilk yıl 0 gün izini olması canını sıkıyor. Ok ama 21 gün izin isterim denir mi?

Şimdiden teşekkür ettim.

 
1 için 1999 haziran ya da temmuz sgk başlangıcı lazım, tutmuyor bu.

2-belirli bir ünvanla giriyorsa zaten izni çok dert etmezler, avans olarak kullanır hak edeceği yıldan.

Kıdem meselesine gelince, ben kıdem tazminatının kovulma ya da ihtilaflı ayrılık haricinde hak edilmiş bir şey olmadığını düşünüyorum. İşten atılma sonrası insanların ortada kalmaması için uygulanan bir süreç, daha iyi iş daha iyi maaş bulan birinin tazminata ihtiyacı yok ki.
Geç bile kalmış geçmek için, alacağı kıdemi yapacağı maaş ve ünvan atılımıyla kısa sürede telafi edicek zaten.
  • Bruce  (18.09.22 23:47:57 ~ 23:48:54) 
Yeni şirketle her şeyin pazarlığını yapabilirsin. Amerikan şirketleri bazı rekabetçi çalışanlar için sign on bonus bile veriyor, işe başladığın için para veriyor şirket. İstemekte sıkıntı yok bence.

Ama bana sorarsan tazminata, kıdeme bu kadar kafayı takacaksa hiç iş değiştirmesin. Eskiyi özlemeye eğilimli bir arkadaşa benziyor çünkü.
  • roket adam  (18.09.22 23:49:40) 
1. 3600 gün olayı 1998'den önce sigortalı olanlar için geçerli.

2. iş kanunu açık izin hakkın sıfırlanır. tabi şirkete gider söyler benim için izin önemli diye, kabul ederler ise idari izinli sayarlar. şirkete bağlı yani.
  • delidir yakalayin  (18.09.22 23:51:11) 
Izinin parasini eski is yerinden alacaksin zaten neden izin birakmak olarak dusunuyorsun ki.

Eger cok tatil ihtiyacin varsa yeni isyerinde baslangic verildikten sonra ucretsiz izin kullan veya eksiye dus.
  • kuzey li  (19.09.22 01:27:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.