[]

Silah ruhsatı

Bulundurma ruhsatı almak istiyorum. Fakat sağlık kurulundan bunu almak inanılmaz yorucu. Şöyle ki, ilk denememde sadece şehir hastanesinden sağlık kurulu randevusu bulabildim. İşlemlere başladıktan sonra süreç o kadar ağır ve zahmetli işliyor ki her poliklinikten bir daha randevu almak gerekiyor ve testleri falan derken haftalar alıyor. Öyle ki, bu süreçte son kalan polikliniklerden sıra bulmaya çalışırken raporun geçerlilik süresi bitti. Böyle bir saçmalık olur mu yahu?
Asıl sorum şu: bu sağlık raporunu özel hastanelerden falan almak mümkün mü? Çekilecek dert değil zira. Ya da nasıl bir yöntem önerebilirsiniz? Devlet hastanelerinde olmuyor mu? Şehir hastanesi hem uzakta hem de aşırı kalabalık olduğu için böyle saçma şeyler yaşadım ve o kadar yaptırdığım testler vs de boşa gitti. Bu işi daha kolay halledebilmek için bir yol bilen varsa ve aydınlatırsa sevinirim.



 
valla bu senenin başlarında uğraştım bu konuyla. öncelikle özel hastanelerden bu rapor alınamıyor. o yüzden devlet hastanesine gitmek zorundasınız. Haklısınız çekilecek dert değil. sayısını unuttum ama 7-8 polikinlikten ayrı ayrı muayene oluyorsunuz. Randevu almadan önce hastanenin silah raporu verip vermediğine bakın. Ayrı ayrı polikinlikten sıra almayacaksınız. MHRS'ye girip "Sağlık kurulu" olarak alacaksınız. Onlar size bir kağıt verecek siz de girişten sıranızı alıp muayene olacaksınız. Hepsini olduktan sonra birde üzerine psikolojik test var. O da bir gün içinde çıkmıyor. Sıra konularında sizi ileri de alıyorlar. En azından burada öyleydi. Ben dibimdeki hastaneden sıra bulamayıp 100 km ötedeki hastanedeki sağlık kuruluna girmiştim :)

Sizin "Sağlık Kurulu" olarak randevu almanız laızm.
  • false pretension  (18.09.22 21:05:26 ~ 21:08:12) 
Sağlık kurulu olarak randevu aldım ama buna rağmen gittiğim polikliniklerde inanılmaz sıra vardı. Hepsinin aynı sebepten ötürü orada olduklarını sanmıyorum ama bana hiçbir poliklinikte öncelik verilmedi. Hatta işitme testini 20-30 gün sonrasına randevu verdiler şaka gibi. Yine bir tanesine defalarca gitmeme rağmen sıra alamadım.
Bahsi geçmişken sorayım:psikolojik test nasıl oluyor? Benim sıra bile bulamadığım buydu mesela.
Anladığım kadarıyla siz şehir dışında köy gibi bir yerde bir hastanede bu işi halletmişsiniz. Olmazsa bu yöntem de denenebilir ama siz ne kadar sürede hallettiniz hepsini?
  • henchman  (18.09.22 21:23:22) 
evet izmir merkeze yakınken tire'ye gitmek zorunda kaldım. ama sanmayın ki bütün polikinlikleri 1 günde bitirdim. 2 kere gidip geldim. psikolojik testte bildiğin test çözünüyorsunuz. 2-3 saat süre veriliyor. onun sonucu hemen çıkmıyor. ama tabi polikinliğe göre değişebilir.

siz bence başka bir hastaneye gidin. özellikle merkezden uzak olsun. telefonla açıp sorun. sıkıntınızı anlatın. sağlık kurulunda olduğunuz için size öncelik vermeleri lazım. yoksa sittin sene rapor alamazsınız. sabah 8 8.30 gibi hastanede olursanız psikoloji hariç hepsini halledersiniz.

bütün polikinlikleri bitirince kurul raporunuza bakıp onay veriyor ya da vermiyor. onu da e-devletten çıkarabiliyorsun, gidip hastaneye gitmene gerek yok.

size tavsiyem, öncelikle hastane işini bitirin. bu işi bitirdikten sonra diğer işlerinizi halledin. en son vergi borcu yazısını alın çünkü onun süresi 15 gün. 15 gün geçerse tekrar almak zorunda kalabilirsiniz. ben bazı işlerimden dolayı 15 günü sürekli geçirdim 3-4 kere vergi borcu yoktur yazısı aldım :)
  • false pretension  (18.09.22 22:32:52) 
Bu kadar zorlaştı mı bu iş ya hu? En son 2019 yılında aldım heyet raporunu, ondan önce de 5 sene aralıklarla 2-3 kere daha almışlığım var.

En son İstanbul Beşiktaş Sait Çiftçi hastanesinden aldım, İstanbul için en kolay ve hızlı hastanelerden biri buydu.

Her poliklinikten tekrar randevu alma işini anlamadım, bir yanlışlık olmalı. Siz Heyet Raporu için giriş yapıp gerekli ödemeyi yaptıysanız her poliklinikten muayene sıranız otomatikmen oluşmuş oluyor.

Hatta doktorlar genelde normal hastaların muayeneleri arasında "heyet var mı" diye seslenip heyet için gelenleri hızlıca halledip gönderiyorlar.

Sanırım bulunduğunuz ilçe ya da ilde bir kalabalık sorunu var, başka ilçe veya yakın illerde şansınızı deneyin.

Bu arada ne tür bir tabanca almak istiyorsunuz? Polimer mi çelik mi? İğne vuruşlu mu horoz vuruşlu mu? Yerli mi ithal mi?
  • John Bloor  (19.09.22 10:06:25) 
@false, bu anlattıklarınızı gördükten sonra gerçekten imrendim çünkü ben en az 6-7 defa git-gel yapmışımdır ve dediğim gibi buna rağmen tüm polikliniklere görünemedim bile.

@bloor, sizinkisi belki yenileme olduğu için daha hızlı olmuş olabilir. Benimki ise ilk defa ruhsat almak içindi. Heyet için poliklinik konusu dediğiniz gibi ayrı bir bölümdeydi, yani en azından 1-2 tanesi hariç hepsi sözde sadece bu iş için oradalar ama inanılmaz bir yoğunluk vardı. Şehir hastanesi mantığı, bütün sağlık raporlarını oraya yönlendirmişler sanırım. Sabah 7'de bir umutla gittiğim poliklinik için sıraya bile alınamadım zira saat 5'te gelip bekleyenler vardı.
Silah olarak sarsılmaz'ın iğne vuruşlu belli bir modeli var aklımda.

Anlaşılan tek çözüm boş birkaç gün ayırıp uzak bir ilçede bir hastanede sağlık kurulu randevusu bulup bu işi halletmeye çalışmak gibi görünüyor.
  • henchman  (19.09.22 11:02:09 ~ 11:06:10) 
Geçtiğimiz aylarda yine böyle bir duyuruda İstanbul'da randevu yoktu, en yakın Keşan'da vardı mesela. Sizde yakın bir il/ilçeden bakacaksınız mecburen demek ki.

Yalnız kötü bir haberim var, bu çileyi her 5 senede bir çekeceksiniz. Yenileme de olsa her şeyi sil baştan yaptırıyor silah ruhsat büro, sadece pandemi döneminde sağlık raporlarını ötelediler, önceden alınanları kabul ettiler.

Stoeger'in ürettiği Glock klonu olan ST-R modeline de bir bakın. Yine uzun yıllardır kendini ispatlamış bir altyapısı olan Canik TP9 modellerine de bakın.
  • John Bloor  (19.09.22 16:58:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.