[]

Anne ve babama sebepsiz yere öldüresiye saldırı

Olay Kayseri'de büyük bir avm de gerçekleşiyor. Annem(61) ve babam(67) yemek yemek üzere avm ye giriyor. İçeride ilerlerken telefona bakarak yürüyen 12-13 yaşlarında bir kız çocuğu annemleri farketmeden üzerlerine geliyor, çarpmaması için babam kenara çekiliyor ve "gençler ne kadar sorumsuz" gibisinden asla küfür veya hakaret içermeyen 1-2 cümleyle (ki babam bu tip bir durumda küfür edecek bir insan asla değildir) sitemini iletiyor anneme. Biraz daha ilerleyince bir kadın "terbiyesiz adam utanmıyor musun küfür etmeye, pis sapık" şeklinde hakaret ediyor, babam "bana mı söylediniz?" diye şaşırıyor haliyle kadın son gaz hakarete devam ediyor tabi, anneme de saydırıyor, bizimkiler de o şokla haddinizi bilin vs dedikten sonra uzaklaşıyor ve lokantaya gidiyor. Yemek siparişi veriyorlar, yemek geliyor, babam tam yemek yemeye başlarken kadının kocası olduğunu öğrendiğimiz şahıs arkadan gelip babama öldüresiye saldırmaya, tumruklamaya başlıyor, ortalık birden kan gölüne dönüyor. Annem çekiyor ama adam bırakmayınca babamın canını kurtarmak için elindeki çatalı caydırma amaçlı adama batırıyor. O sırada karısı arkadan gelip annemin saçından tutarak başını masaya vuruyor ve en sonunda güvenlik gelip ayırıyor. Polis geliyor, babam darp raporu alıyor, hatta o günden beri görme bozukluğu yaşıyor

Şimdi elini kolunu sallayarak dolaşıyor bu şahıs. Kavga denilmiş ama yemek yiyen bir insana öldürme kastıyla bir saldırı mevcut. Bu caninin alabileceği en ağır ceza ne olur? Nasıl bir yol izlenmeli?


 
Geçmiş olsun. Sosyal medyada duyulursa rezil olurlar, ceza alırlar. Duyulmazsa dolanırlar.


  • Kahvedesu  (18.09.22 18:25:44) 
geçmiş olsun. bence mutlaka restorandan kamera görüntülerini alın silinme ihtimaline karşı. hatta etkisi olur mu bilmiyorum ama bir avukata da danışın onunla resmi bir şekilde isteyin. sildik, kapalıydı diyebilirler.


  • hknty  (18.09.22 18:39:51) 
Maalesef ki kavga gibi olaylarla ne savcılık ne de emniyet ilgileniyor. Ancak yaralama, ölüm, dolandırıcılık, hırsızlık vakalarına bakılıyor. Bu yüzden herkes kendi yöntemleriyle kendini korumaya başladı ülkede. Show haberde her gün 35 tane vaka var böyle.


  • juan pablo pino  (18.09.22 18:47:42 ~ 18:47:56) 
Sosyal medya +1


  • sam martin  (18.09.22 18:59:35) 
Kesinlikle sosyal medya. Haberlere çıkmasını ve hak ettiği gerçek cezayı almasını ancak böyle sağlayabilirsiniz maalesef.


  • bisorumolacaktı  (18.09.22 19:11:35) 
Çok geçmiş olsun. Maalesef kavgada birşey yapmıyor polisler. sosyal medya +1


  • komando kani var bende  (18.09.22 20:35:40) 
Avukatla talep ederek görüntüleri al, modifiye et yani gereksiz sahneleri çıkar. Önce sosyal medya hemen akabinde tüm kanalların haber bültenlerine gönder, gönderirken savcılık bir işlem yapmadı bilgisini ekle


  • fistikthecat  (18.09.22 23:17:21) 
Öncelikle geçmiş olsun olayın sizin anlattığınız şekilde ve gerçekten sizin haklı olduğunuzu varsayarak yazıyorum burada tutuklama gerektirecek bir durum oluşmamış şikayetçi olunduktan sonra savcı delilleri toplar incelenir iki tarafında ifadesi alınır ve buna göre yargılama yapılır anladığım kadarıyla burada olası kasıtla cinayete teşebbüs suçu unsuru yok ve saldırgan canı değil. Bu durumda yapmanız gereken davayı beklemek olacaktır dava sonucuna göre tazminatta alabilirsiniz. Avukatla çalışmak daha iyi olur

Burada yazıldığı şekilde bir durum söz konusu değil kesinlikle şikayetçi olunması durumunda savcılar basit hakaretlere bile dava açıyorlar kaldı ki sosyal medya iddiaların aksine mahkeme duvarına çarpıyor yargılamayı çok etkileyebileceklerini sanmıyorum. Maljm sosyal medyada katiller kahraman kahramanlar canı ilan ediliyor.

Sakin buradaki tavsiyeleri dikkate alıp görüntüleri bir yerde paylaşmayın haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz sosyal medya mahke değildir kimin haklı kimin haksız olduğuna olayın başını sonunu oluş şeklini bilmeden kimse karar veremez.
  • beemaker  (19.09.22 00:47:20) 
oncelikle hep kavgadan, gurultuden uzak durmaya calismis bir er kisiyim. silah sopa islerini falan sevmem. Fakat;

kendimi senin yerine koyunca, ailemin yuzde yuz hakli oldugundan eminsem, avukat dava islerine falan girmeden ayni sekilde misliyle karsilik verirdim, ayni seyleri birebir yasatirdim. Nokta. Bunlar babadan ogula nesil, bunlarla avukatla, davayla falan bas edemezsin.
  • cooperr  (19.09.22 07:36:38) 
Görüntü varsa sosyal medya yoksa maalesef dolaşır

Çok geçmiş olsun
Ama hukuğumuz acınacak halde
  • basond  (19.09.22 08:28:51) 
Şahsın abisi tahmin etmekte zorlanmayacağınız bir partinin belediye meclis üyesi çıktı. Rahatlığının nereden geldiğini anlamış olduk, bakalım yasal yolları sonuna kadar kullanacağız bir umut. Gerekirse parasını verip bir uzman tutarak kamera görüntülerinden faydalanarak ağız okuma vs gibi işlere girişeceğiz. Bu artık gurur meselesi oldu bizim için.

Yalnız burada öldürme amaçlı bir saldırı var, yargılamanın adi bir darp olayı olarak değil, cinayete teşebbüs olarak yapılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Sonuç alamazsak kalan seçenekler masaya yatırılır artık
  • fatihdr  (19.09.22 14:42:27 ~ 14:44:05) 
Bu olay ne oldu? Karşı taraf ceza aldı mı?


  • Kahvedesu  (19.12.22 17:24:18) 
@Kahvedesu

hala devam ediyor mahkeme
  • fatihdr  (18.03.23 02:35:30) 
şimdi türkiye'de yaşadığınız gerçeğini göz önüne alarak adaleti önce sosyal medya'da arayın. gerekirse bot mot bile tutun yani.


  • cemiyetin ünlü siması  (18.03.23 02:42:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.