[]

kombi tamiri

kombi'de bir sorun var. internetten baktım çözebilirim. ama kapağını açamadım.


şu ilk resimdeki gibi bir vida var. bunu nasıl açabilirim? yalama oldu açılmıyor.
www.hizliresim.com


bir de kombi kutusundan dolayı alttan çok yer yok. o yüzden ufak bir tornavidayla açmaya çalıştım ve çok rahat olmadı. şu resimdeki gibi. çok az alan var.
www.hizliresim.com



kombi kutusu şöyle bir şey. bunu nasıl çıkarabilirim? mesela son resimdeki boru kombiye bağlı. o borudan dolayı nasıl sökebilirim kutuyu bilemedim.
www.hizliresim.com
www.hizliresim.com

resimlerdeki pislikten dolayı kusura bakmayın.

 
Alyan yoksa açamazsın tornavida falan açmaz bunu alyan set bulman gerekir


  • basond  (18.09.22 10:23:31) 
denedim ama olmuyor. allen'le de torx'la da denedim. kımıldamıyor. sonra yalama oldu.


  • tute  (18.09.22 10:31:18) 
Normal allen değil zaten, tork uç ile açman gerekirdi. Acaba yalama oldu diye mi açamadınız sonradan.

Fotoğraftaki vida çok yalama olmuş gibi durmuyor, doğru uç ile çok kolay açılması lazım.

Kombiye müdahale, tamirat bakım vs için dolabı sökmenize gerek yok, alttaki o iki vidayı sökünce alttan öne doğru kapağı alacaksınız, sonra yukarı kaldırırsınız ön kapak komple elinize gelir.

İlla dolabı sökecekseniz, (ki gerek yok) önce içeriden borunun dirsek ile bağlı yerinden sökeceksiniz. Sonra boruyu çeker alırsınız dışarı.
  • John Bloor  (19.09.22 10:39:53) 
torx allen de var ama yalama oldu. daha önce onla açmaya çalıştım ama çok sıkı. açmaya çalıştıkça yalama oldu.

genleşme tankını değiştiricem aslında. baktım rahat değişiyor. dolabı daha çok vidayı sökebilmek için sökmeyi düşündüm. dolaptan dolayı altta çok yer olmadığı için rahatça müdahale edemedim. vidayı açabilirsem yeter aslında.
  • tute  (19.09.22 11:17:00) 
Ben fotoğrafta çok da yalama olmuş bir vida görmedik açıkcası, ya yanlış numara tornavida kullanıyorsunuz, ya da tam dik giremeyip açılı tutuyorsunuz tornavidayı.

Bu tür vidalar, iki uç köşe arasına tam oturan düz tornavidalar ile de rahatca açılıyor.
  • John Bloor  (19.09.22 16:59:54) 
yok ya yalama oldu baya. torx şeklindeydi normal daireye yaklaştı.

altta dolap olduğu için tornavida da sokamıyorum doğru düzgün. ya da matkapla açayım diyorum. o yüzden dolabı sökersem iyi olabilir. o üstteki boru içerden kombiye bağlı. sökmek tehlikeli olmaz mı? önceden doğalgazı kapatmak falan gerekir mi?
  • tute  (19.09.22 18:46:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.