[]

Body Building ve Göbek

Bodybuildingle uğraşan, bu disipline gönül vermiş ilaçlı-ilaçsız bir çok kişide göbek olduğunu gördüm. İlaçlılarda ilacın iç organlara da hacim kazandırdığından olsa gerek bel çevresi kalın ve kitle gibi duruyor, hatta tshirt giydiklerinde göbekli bir görünüm oluşuyor. Tshirtü çıkardıktan sonra nispeten parçalı bir görünüm olsa da hacim kazanma dönemlerinde bildiğin şişman biri gibi görünüyorlar. Hatta kuru kaldıkları dönemin çok sınırlı olduğunu düşünüyorum. Öte yandan naturellere bakıyorum; adamlar ayı gibi güçlü olsalar da dirty bulking gibi sürekli göbekliler.( Göbek olduktan sonra hacim bana manasız geliyor. Tamamen kişisel görüşüm ve herkesin emeğine saygım var.)

Bel konusunda takıntılı bir adam olarak; kuru bir biçimde dolu bir şekilde adele kazanarak hatları belirgin ve derin bir görünüm kazanmayı esas alan disiplinin adı nedir?


 
bence ağırlıkları ve antrenman sayısını kısıtlı tutularak belirli bir ölçüde kalınabilir. aşırı bilgili değilim ama fikrim bu yönde.

aslında benim de hep olmak istediğim ölçü bahsettiğiniz gibi. şöyle fight club veya snatch'deki Brad Pitt gibi olmak için çalışabilirdim.
  • eksisozlukokuryazari  (17.09.22 21:15:51) 
Bulk döneminde Adam dirty bulk uyguluyorsa göbek gayet normaldir. İnternetten clean bulk beslenme programı bulun. Onu uygulayın. Yine de göbeklenirseniz ki sanmam, definasyon dönemi diyeti uygulayınca düzelir. Tabii programınızı da PT'nıza buna uygun şekilde yaptırmanız lazım.


  • Mirket  (17.09.22 21:18:32 ~ 21:24:39) 
Beslenmeden oluyor bunlar kanaatimce. 2 yıldır düzenli yapıyorum. Diyet yaptığım zaman full protein beslenmiş ve karın kaslarimi çıkarmıştım. Şimdi fiyatlar pek elvermedigi için malum istediğimiz gibi temiz beslenemiyoruz. tabi bir de bodybuilding yağ yakacak bi spor değil. Her gün ağırlık kaldırarak göbeği yok etmek çok zor. Ama bu işin temeli beslenme şahsi fikrim.


  • olaylar olaylar  (17.09.22 21:19:44) 
Adonisler de geliştikçe aslında büyüyor.

Benim bir rkadaşım adıbislerini ve core bölgesini bu kadar geliştirdiği için pişman mesela. Kötü görünmüyor. Ama bel ince değil.

Ek olarak, vücut bel çevresinde yağ depolamaya meyilli. Bende göbek yok mesela ama belde fazlalık var. Hatta kat bile oluştu. Yaş faktörü de var tabii.

Her tülü kas büyütmesi için, kaloriye ihtiyaç var. Çoğu kişi profeayobel olmafığı için, fazla kalori illaki göbek bel vs belirginleştiriyor. Doğal vücutta da, şoplu ya da ilaçlı gibi sadece kas ve üzerine deri olması mümkün değil :)

Dediğine ben de katıloyorum. Göbwk olduktan sonra bana da hacim anlamsız geliyor. Ha powerlifterlar fln var o ayrı. Ama mesela spor salonunda sadece göpüs ve kol çalışan tipler vardır, herkes görmüştür. Adamın kol kafam kadar ama göbeği kendinden önde yürüyor. Bence çok öirkin bir görünüm.

İşin uzmanı değil kilisel gördüklerimi yazdım. Cevap olmadı fsrkındayım.
  • neden beni sevmedin  (17.09.22 21:23:18) 
@eksisozlukokuryazari tekrar sayısı ve makrolar ayarlanarak kilo verme ve yağ yakma üzerine çalışılabilir, fakat dolu bir adele yoksa bunun da görsel anlamda işlevsel olacağı söylenemez.

@mirket hocam uyguladığı şeye saygım var, fakat bana göre değil; normal hiç değil :) güzel görünüm elde etmeye giriyorum salona ben. güreş yada halter olimpiyatlarına hazırlanmaya girmiyorum.

@olaylar olaylar evet hocam beslenme çok önemli ama bodybuilderların verdiği tavsiyelere bakınca genelde kas hacmini arttırmaya yönelik tavsiyeler veriyorlar. ikinci paragraftaki hususlar öncelikli konuları olmadığı için yılın önemli bir kısmında göbekliler

@neden beni sevmedin benim vücudumda da maalesef böyle bir meyil var. bununla beraber bodybuilderların tavsiyelerine uyarak bu soruna çare olmaktan uzak şeylerle uğraşmak istemiyorum.

cevaplardan dolayı herkese teşekkürler
  • the feel good  (17.09.22 21:38:06) 
kendimden yola çıkayım. 3,5-4 yıldır yapıyorum bu sporu. 6 ay ara verdim covid- ülke değişimi vs. 1 sene de amatör takıldım.

şimdi 1.88 boy / 98 kiloyum. iriyim kollar 42-43 üst vücut özellikle geniş vs ama göbek ve bel var. ama mesela kime göre neye göre ? benim göbeği başkaları gördüğünde yok diyor çünkü sarkık falan değil ama var yani sixpack de yok neticede. ben kendimde olduğunu düşünüyorum vs.

soruna cevap : açık ara beslenme disiplini ve kardiyo. ben yemek yemeyi aşırı sevdiğim ve maksat giydiklerim güzel dursun zinde kalayım kafasında bi adam olduğum için zerre takmıyorum beslenmeyi. kardiyo da toplasan 10 kere yaptım. karın bölgesi özetle umrunda değil bence o adamların, benim değil şahsen. sırt / göğüs / omuz / bacak / kolları çalıştırıyorum. yetiyo.
  • hayati cozemeyen adam  (17.09.22 22:39:05) 
@hayati cozemeyen adam hocam emeğinize ve disiplininize saygım sonsuz. Bodybuilding disiplininde saydığınız unsurlar önem teşkil ediyor zaten ve sürekli düşük yağ oranında kalmak gibi bir gaye yoktur. Ben şahsi olarak 1 senedir temiz beslenerek bu sporla uğraşıyorum; net bir şekilde bulk yada cut evresine girmedim. Sebebi; bulka girersem belli bir kilodan itibaren net bir şekilde yağlanacağımı biliyorum; cut evresinde de bunları yakıp ebedi bir şekilde muhafaza edemeyeceğimi de biliyorum. Dolayısıyla eğer doğru disiplini bulabilirsem çalışmalarım anlam kazanacak. Spora başladığımda; kilo verme-kilo alma gibi bir amacım yoktu. Boyum 183 kilom 82(spora başlarken de yaklaşık aynıydı) yaşım 30 dolayısıyla çok yavaş bir metabolizmaya da sahip değilim ama samimi soylemeliyim tüm bunlara rağmen bel çevrem istediğimden geniş, hatlarım keskin ve adelelerim dolgun değil ki bu yolda da ilerlediğimi zannetmiyorum. Bodybuilding camiası olarak verilen tavsiyeler benim amaçlarımla örtüşmüyor bence.


  • the feel good  (17.09.22 22:58:30) 
Sirf bu yuzden bulkingi biraktim.

Millet diyordu bu nasil bir gobek spora gidiyorsan. Epey bir kilo verdim, bulking ve definition donemiyle ayri ayri ugrasacagima simdi epey zayifladim, Brad pitt'in fight club hali degil ama bulky olmaktan da iyi. Yani biraz lean biraz ripped olup olani korumak belki biraz 6packi ve kollari cikarmaya calismak daha efektif.
  • baldur2  (18.09.22 00:17:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.