[]

Spotify mı Apple Music mi?

Arkadaşlar ben her ikisine de aboneyim ama ikisinin arşivini senkronize tutmak çok yorucu olmaya başladı. Birinden vazgeçeceğim.

Sizce hangisi daha önde? Benim bir fikrim var ama yanılıyor olabilirim, fikrim değişebilir sizin yorumlarınızla.

Sadece kendimle ilgili şunu söyleyeyim, yeni müzikler keşfettirmeleri hoşuma gidiyor ama asla playlist dinlemem, albüm şeklinde dinlerim.

Bir de evdeki Apple olabilecek her cihaz Apple, yani her ikisine de rahatlıkla erişebilirim, multi device support önemli bir konu değil.

 
Valla ben spotify kullanıyorum ama apple music’e geçsem mi geçmesem mi diye çok düşünüyorum. Tek sebebi de ses kalitesi daha iyi diyorlar, onun harici spotify bence daha iyi.


  • hayati cozemeyen adam  (17.09.22 15:57:12) 
Senin durumunda Apple Music daha mantıklı gibi duruyor. Ben de düşünmüştüm Apple'a geçmeyi ama yıllardır spotify kullandığım için, playlistlerim olduğu ve discover ve release radar'ın ne beğenebileceğimi öğrendiği için bırakamıyorum gibi bir durum var.


  • mirafiori  (17.09.22 15:57:41) 
Çok uzun yıllar Apple Music kullandım. Daha sonra denemek için Spotify’a geçtim. Açık ara farkla Spotify diyorum. Bende de tüm cihazlar apple ama apple olması bir fark yaratmıyor. Apple’ın tek farkı uzamsal ses desteklemesi. Çok da önemli mi? Hayır. Diğer tüm kriterlerde Spotify ezer.


  • himmet dayi  (17.09.22 17:05:51) 
@himmet dayi ben aslında aksini düşünüyorum, neleri göz önüne alarak bu yorumda bulundunuz? Spotify connect dışında bir artı göremedim ben ama söyleyecekleriniz fikrimi değiştirebilir.


  • eksisozlukokuryazari  (17.09.22 18:46:07) 
Spotify çalma sistemi daha mantıklı. Hangi cihazda çalarsa çalsın istediğin yerden kontrol ediyorsun. Apple Music’te değişmediyse hangi cihazdan kontrol etmek istersen ses oraya kayıyor. Örneğin evdeki ses sistemi televizyona bağlı. Ben televizyondan müziği açıyorum, telefondan şarkı seçiyorum, atlıyorum, basa alıyorum vs. Her seferinde televizyonun menüsüyle uğraşmıyorsun.

Spotify’ın öneri listeleri çok daha güzel oluyor. Arşivimde bir tane bile rap müzik yok, apple bana rap öneriyor.

Spotify’da yeni bir özellik var ‘zenginleştir’ diye. O listedeki şarkılara gire listeye şarkılar geliyor. Bence müthiş özellik.

Şarkı sözleri için Apple Music kendi veritabanını kullanıyor. Çok hata ya da senkron kayması var. Spotify bu işin kompedanı olan Musixmatch ile anlaştı. Sözleri olmayan şarkı neredeyse yok.

Podcast dinlemek istediğinde Apple Music’te podcast yok. Farklı bir uygulama. Spotify’da podcast için ekolayzeri kapatabiliyorsun falan. Daha pratik.

Spotify’da yıl sonu gelince çıkan analizler bile tek başına tercih sebebi.

Son olarak arayüzü çok daha iyi bana göre ama bu zaten göreceli.
  • himmet dayi  (17.09.22 20:04:00) 
@himmetday teşekkürler yanıtın için. Açıkçası saydığın şeylerde aksini düşünüyorum, Apple TV de çalan müziği rahatlıkla iPad’den değiştirebiliyorum, başta da belirtmiştim işin bu kısmı benim için birbirlerine karşı avantajları yok, ikisi de aynı kullanım açısından.

Önerilere gelince, haklısınız, spotify daha çok öneride bulunuyor ama bende playlist ile müzik dinleme alışkanlığı yok. Spotify pek albüm önermiyor, liste, şarkı vs bazlı. Bu da benim işime gelmiyor. Apple Music ise neredeyse sadece albüm öneriyor bana, bu biraz daha makul benim için. Gerçi ben her ikisinde de neredeyse hiç önerilenlere girmem. Müzik bilgim biraz fena değil, genellikle neyi dinleyeceğim bilirim.

Arayüz spotify biraz karanlık ve dolaylı geliyor, ama bu subjektif tabi.

Sosyal özelliklere, analizlere vs. gelince, kullanmıyorum ben. Tabi benim kullanmamam sadece beni ilgilendirir, kullanan insanlar daha fazla ve bu yönde spotify gerçekten daha önde.

Bir de spotify Apple TV uygulaması felaket, her defasında telefondan bir şeyler yapmam gerekiyor, oysa Apple Music Apple TV uygulamasında istersen playlist oluştur, istediğin albümü açar, çıkar , arşive ekler, beğenirsin. Yani telefonla birebir aynı işlevsellikte. Ben tv izlerken bir de telefonla uğraşmak istemem açıkçası.

Şimdi bunları sayınca fikrimi beyan etmiş oldum tabi, ama belki bunlara rağmen benim daha önce bilmediğim avantajlı bir özelliği ile aklımı çeler diye düşünüyordum spotify için. Bir de ileride Apple ürünleri almaktan vazgeçersem spotify daha çok işime gelir diye düşünüyorum.
  • eksisozlukokuryazari  (17.09.22 20:20:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.