[]

dünyanın en saçma sorusu olarak öğretmenin piercing takması caiz midir

septumu gizleyebiliyorum fakat kullanmak da istiyorum. sadece müdürle tanıştım yarın ilk kez gideceğim okula. herhangi bir kılık kıyafet konuşmadık ama okul ortamında çalışan arkadaşlar belki yaşadıysa diye sormak istedim. asıl yapmayı düşündüğüm şey "bu uygun değil" gibi bir uyarı almadıysam normal şekilde devam etmek. aksi düşünen varsa yazabilir.

piercing bölgesini merak edenler için link www.tattoomarkt.com

not: ist şişli'de imam hatip. mix bir ortam öyle kız erkek ayrı değil butik bir okul

 
memura dövme bile yasak normalde. görünmeyen yerlere yaptırıyolar.
bunun hayatta hoş karşılanacağını düşünmüyorum. hiçbir okulda.

  • jelly bear  (15.09.22 21:30:16) 
İmam Hatip için fazla aykırı kaçar sanki.


  • kukuleta  (15.09.22 21:30:43) 
Neresi olursa olsun uygun olmaz. Öğrenciler bizim gibi düşünmez. Aralarında "bu nasıl öğretmen" demelerinin dışında ailelerine de bunu anlatırlar. Ben lisedeyken sınıftakiler öğretmenler hakkında neler konuşuyorlardı.


  • dissendium  (15.09.22 21:38:25) 
hiçbir zaman piercingli bir öğretmene rastlamadım. dövmeye hiç kimse bir şey demiyor. piercing için yönetmeliğe bakmak lazım.


  • baylarbayi  (15.09.22 21:44:35) 
hos karsilanacagini sanmam. benim lise ogretmenim taksa garibime giderdi, ben dogru bulmadigimdan degil, cesaretinden dolayi.

ogrenciye yasak, kilik kiyafet yonetmeliginde acikca "pirsing takamaz" yaziyor. ama ogretmende yok boyle bir goremedim.
  • supergirl  (15.09.22 22:14:59) 
cok net olmaz. imam hatibi falan ya da ozeli devleti de yok olmaz. anca kursta olabilir o is bi derece.


  • Kittie  (15.09.22 22:27:44) 
%99.9 uygun değil diyecekler. karışmasa bile okul içi dedikodular, okul yönetimine yönelik veli baskısı oluşacak. yine sen uğraşacaksın. işe ne kadar ihtiyacın var onu düşün ve piercing tutkun ile kıyasla. ona göre karar ver.


  • zgrydn  (15.09.22 22:30:35) 
Memura dövme ve piercing yasağı mevzuatta yoktur. Tanıdığım onlarca dövmeli, burunda hızma kulaklarında piercing olan öğretmen arkadaşlar var ama sizinkisi ihl için biraz uçlarda olmuş. Kadrolu öğretmen iseniz takabilirsiniz , uyarırlar ve çıkarmazsanız sıfır hatayla çalışmaya bakın , başka işlerde yapacağınız en ufak hatayı bile idari cezaya dönüştürmeye çalışırlar.


  • synax  (15.09.22 22:42:33) 
ahlaki acidan degil meslek etigi acisindan yanıt vereyim. eğitmenlerin kilik kiyafetinin egitim alanların dikkatini cekecek sekilde olmasi egitim ögretim işini aksatir. dekolteyi kastetmiyorum, cok renkli, cok sekilli kiyafetler, cok ses cikaran takilar, kolaylikla fark edilen dövme piercing, farkli sac sekilleri, sac renkleri dikkat dagitir, egitmenin olabildigince "görünmez" olmasi gerekiyor, dersten ciktiginda hatirladigin ögretmenin nasil göründügü degil nelerden bahsettigi olmali.


  • tadellesever  (16.09.22 00:54:46) 
Sene 2022 oldugu ve ortacagda yasamadigimiz icin piercing ile insanlarin isinin gucunun bir alkasi yoktur diye dusunuyorum. Cocuklarin dikkati kupeyle etekle pantolonla falan dagilmiyor. Ama yemek yememisse uyumamissa dagiliyor, anasi babasi "90dan asagi not al da gor gununu" derse dagiliyor, hayati boyunca evdekilerle oturup bir rahat sohbet etmemisse dagiliyor, arkadasiyla kavga etmis sevgilisinden ayrilmissa dagiliyor vs. Tak tak ses yapan topuklu ayakkabi falan giymediginiz surece, surekli piercinginizden, dovmenizden konusmadiginiz surece bir sorun gormuyorum.

Yuzumde alti tane piercing var, nispeten gorunur dovmelerim var, en az alti yedi tane yuzuk vs takarim ortalama bir gunde, ve dunyanin en iyi okullarindan birinde calisiyorum. 20senedir bir kisi de demedi ki bu nedir. Ben de mudur yardimciligindan bolum baskanligina bir suru pozisyonda bulundum, bir kere de kimseye demedim ki senin bu kiligin nedir.

Bu genel cevabim.

Sizin durumundaki cevabim: ben olsam ilk gunlerde takmaz ortami tartar okulun kulturunu daha iyi anladikca mumkunse yavas yavas ozume donerdim. Okulun kulturu kaldirmiyorsa, bunu hos karsilamiyorlarsa, veliler ve ogrenciler cok tepki gosteriyorsa vs "buna karsi savasabilir miyim' diye sormaniz kararinizi ona gore vermeniz gerekir. Evet de hayir da makul cevaplar olur.
  • sopiro  (16.09.22 03:53:53 ~ 03:56:42) 
piercing taktıracagınız bölge çok göz önünde oldugu için daha meslek hayatınızın ilk anlarında ihtar yiyeceğiniz kesin. Ayrıca size tavsiyem ergenlik zamanımda ben de o bölgeye taktırmıştım. Saglık konusunda bir sürü problem olmuştu. Ayrıca çocukların gözünde bu capsla canlanacagınızı belirtmek isterim.
images.app.goo.gl

  • limonlu eksi  (16.09.22 07:29:54) 
cevaplar icin tesekkurler ozellikle @sopiro hocama :)

okulda piercingli pembe sacli falan bir hocamiz varmis. zaten cikarmamistim piercingi, biz burdan devam :)
  • ala09  (16.09.22 11:29:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.