[]

Çok pahalı evlerde emlakçı komisyonu

Ev satışında emlakçı alıcı ve satıcından %2şer, toplam %4 komisyon alıyormuş. Aslında bu da bana çok fazla geliyor ama, şunu merak ediyorum: fiyatı 100milyon üzerinde olan birçok ev var. Hatta 500milyon, 1milyar olan evler de var. Bunlarda emlakçı tutmak aşırı anlamsız olmuyor mu? Onun yerine kendim bir adam tutarım, emlakçılık da yapar, başka iş de yapar. Ömür boyu vereceğin maaşa denk olur.




 
Aksine o paraları veren yatırımcılar profesyonel kişilerle çalışır ayrıca o paralara yatırım yapanlar için verecekleri komisyon miktarı çok büyük bir meblağ değil


  • beemaker  (15.09.22 21:22:27) 
adam 100 milyonluk ev satacaksan 2 milyonun hesabını yapmaz.
zaten o tarz evler de her emlakçıya verilmez.
o evleri de herkes satamaz. kaliteli emlakçıların kendi müşteri portföyü olur. evi sadece özel müşterilere gösterirler ilana bile çıkmaz.
100 milyonluk satış yapmak kolay iş değil ev ederinin altında değilse. sen şimdi 15 bin maaşla birini alsan al bu evi sat desen o evi 1 yılda bile satamayabilir.
  • jelly bear  (15.09.22 21:26:36) 
sizin tuttuğunuz adam 500 milyonluk evi satın alacak müşteriye nasıl ulaşacak? emlakçı komisyonları yüksek tutarlı mülklerde oransal gitmiyor genelde ama meblağ yükseldikçe emlakçının önemi de artıyor.


  • Mihendiss  (16.09.22 09:57:55) 
bir çok emlakçıdan teklif alıyorlar. prestij ve reklam olduğu için bedava bile teklif gelir. yalının üstüne asacağın kw afişinden daha iyi reklam olmaz.


  • gabe h coud  (16.09.22 11:34:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.