[]

22 ayar altın bilezik işçilik ücreti olur mu?

Arkadaşlar merhaba,

22 ayar düz bilezik almak istedim. 2 farklı ilden fiyat aldım.
A ili gram fiyatı olarak nakit 930 fiyat veriyor. İşçilik ücreti istemiyor. Şehrin en tanınmış en büyük kuyumcusu aynı zamanda. Şehirdeki diğer kuyumcularda benzer fiyatı veriyor. -935, 932 gibi-

B ili gram fiyatı olarak nakit 930 + %5 işçilik alıyor. Gram fiyatı 976’ya geliyor.

B ilindeki kuyumcuya bu fiyatı aldım diyince A ili sizi kazıklıyor. Size 14 ayar satıyor. O fiyata satamazlar diyor.


Ben bunu alırken dikkat edeceğim bir konu var mı?

 
www.trendyol.com
www.trendyol.com

bunlar 997-1030 lira civarına geliyor. Fakat komisyonlu taksitli fiyatı bu.

İlki 14 ayar satıp kazıklıyor olamaz bence, normalde rengi tipi bile değişiyor.
Ayrıca 14 ayar çok daha ucuz.
bigpara.hurriyet.com.tr
  • nhk ni youkosu  (15.09.22 19:59:39) 
B ilindeki kuyumcu dürüst değil. %100

22 ayar düz bilezikte işçilik ücretinden pratikte bahsedilmez. Zaten o sebeple yatırım aracıdır.

A ilindekine kefil olamam tabii ki ama A ilindekinin kazıkladığına dair bir bulgu yok verdiğiniz donelerle. B yalan söylüyor.

İnternette 22 ayar bileziğin gram fiyatı belli zaten. Bunun üzerine 10-20-30 lira koyan ucuza satıyordur. 100 koyan pahalıya satıyordur.
  • yadigar  (15.09.22 20:25:27 ~ 20:31:09) 
Şurda da görüleceği gibi 22 ayar bileziğin şu an fiyatı 917,76 liradır. Buna %5 işcilikle alacağınız bileziğin fiyatını bulursunuz.

bigpara.hurriyet.com.tr

Bir de dümdüz hiç işlemesi süsü olmayan işciliksiz 22 ayar bilezikler vardır.

Kuyumcuya sormadan önce Google'a sorsanız sorun kalmaz.
  • Mirket  (15.09.22 20:36:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.