[]

Evsahibi Terörü Sürüyor

Arkadaşlar Ankara`ya ve söz konusu eve geçen yıl Kasım ayında taşınmıştım ve her kiracı gibi 1 yıllık kontratı emlakçı önünde imzaladık.

Ev sahibim şimdi arayıp / ardından da ihtarname gönderip kendi ev sahibi ile yeni yılın kirası konusunda tartıştığını, tavrından hoşlanmadığını , tekrar muhatap olmak istemediği için eski evine geri dönmek istediğini iletti. Kontratımız bitmeye cok yakın olduğu için de beni aslında hemen boşaltmamla ilgili ekteki gibi ihtarname ile uyarıyor. Evlerin krialarına baktım %120 artmış. Ustune taşınma masrafı vs ekleyince cok cok uygunsuz olacka benim için şu anda taşınmak. Sizce ne yapmalıyım?

NOT: Ev sahibimle 2 kez kirayı artırmakla ilgili konuştum ve mevzunun benim kira artış oranım , para vs olmadığına eminim. %80 artış bile önerdim.



Evi boşaltmasam olur mu? Yasal olarak hakkım var mı? Ne önerirsiniz?

 
Ev sahibini samimi buluyorsaniz tasinma masrafları konusunda yardım isteyip taşınmanın sağlıklı olur. Taşınmama hakkınız var ama huzursuz olacak gibisiniz bu şartlarda


  • gurur  (15.09.22 13:26:02) 
cok benzer bir olaydan muzdarip olduğumdan konuyu biraz araştırdım. ev sahibinizin aynı ilçede başka bir konutu yoksa, tebligat gönderip çık diyebilir. buna hakkı var. ama sizin de çıkmayıp, "beni dava et," deme hakkınız (çok yasal olmasa da uygulama bu şekilde) var. dava sonucu muhtemelen ev sahibi kazanır denmişti bana ama dava 2 yıl kadar süreceğinden siz zaman kazanırsınız. dava masrafı da 2 yıllık kira farkının yanında kuş gibi kalır denmişti.
ben uygulayamadım maalesef, ev sahibim devamlı kapıma dayanıp polislik olduğumuzdan dava sürecini çekebilecek gücüm kalmadı. pes ettim :/

  • lapetite  (15.09.22 13:29:44) 
Başka mülkü yoksa ve kendisi geçme konusunda dürüstse yapacak bir şey yok sanırım. Sadece çıktıktan sonra takipçi olursanız gerçekten kendisi oturdu mu vs. diye eğer kendisi oturmadıysa dava edip 1 yıllık kirayı alabiliyordunuz sanırım, hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir. Realist şekilde şunu önereyim; sizi ciddi şekilde huzursuz edecek gibi duruyorsa taşınma masraflarınızı karşılatın. Çünkü dediğiniz gibi kira konusunda ciddi bir sıkıntı ile zaten karşılaşacaksınız.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (15.09.22 13:36:08) 
aynı durum sizin başınıza gelseydi sizin kiracınızda çıkmamaya diretseydi ne yapardınız düşünüp öyle karar verin.


ev sahibi terörü demişsiniz ama adam yasal yollardan başvurmuş kapına dayanmamış sana hakaretler etmemiş. zaten ev sahibi haklıda demişsin. diretmenin ne anlamı var.
aranızda anlaşın taşınma yardımı isteyin orta yolu bulursunuz.
  • astronom bey  (15.09.22 13:46:56) 
Bence öyle sadece lafla evi boşaltmayın.
Emlakçı parası ödediğiniz, tüm eşyalarınızı taşıyıp hayatınızı kurduğunuz yerden bir anda çıkmak zorunda değilsiniz.
Kiraların çok yükseldiği gerçeğini bir kenara bıraksak bile "Emlakçı parası +Taşımacı parası +Boya parası+ Yeni eve göre gerekli eşyaları almak+ küçük tamiratları yaptırmak" gibi masraflarınız olacak. Sırf ev sahibiniz sözünden dönüp yaptığınız sözleşmeden vazgeçmeye karar verdiği için bu masrafları yapmak zorunda kalmanız adil değil.

Evden çıkamayacağınızı, bu iş için bütçeniz olmadığını açık açık söyleyin. Yasal yollardan boşaltmak isterse o yola gitsin.
Kendi ev sahibiyle tekrar muhatap olmak zorunda kalacak gibi görünüyor bana.
  • michael_knight  (15.09.22 14:21:22) 
bırakın davasını açsın. usulen reddedilebilir. ihtiyaca binaen tahliye davası açmak için kira kontrat dönemi bitmeden en az 3 ay önce ihtarname göndermek gerekiyor. şu haliyle dava da açamaz gibi görünüyor. bir araştırın.


  • baylarbayi  (15.09.22 21:55:05) 
Ev sahibi degil kiraci teroru denir buna. Kapina dayanmamis kavga etmemis yasal yolununtakip ediyor diger arkadaslarin dedigi gibi mahkeme yoluna gidebilirsin ama Adamin derdi belli ki kira artisi degil yuzde sekseni kabul etmedigine gore.


  • kuzey li  (06.10.22 17:54:00) 
bu ev sahibi terörü değil, ev sahibinin bir suçu yok. markete gidip ürün fiyatlarını görünce market terörü demek gibi bir şey. asıl sorumlular başka, yoksa kimse memnun olduğu kiracıyı çıkartmak istemezdi ve birkaç yıl öncesine kadar kiracıyla bir problem olmadıkça bu tip durumlar çok çok nadirdi fakat şimdi çoğu kişi kendi evine geçmek ister oldu. eğer kendisi yaşamayacaksa ve bahane öne sürerek çıkartmak istiyorsa zaten sonrasında dava açma hakkı var. ama adamın da kendi mülkünde oturma hakkı vardır herhalde diye düşünüyorum??


  • deartheodosia  (06.10.22 17:59:18 ~ 18:02:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.