[]

klimayi düşük yüksek modda kullanmak farketmiyormuş

klima servis geldi de. altus. hep düşük modda kullanıyorum dedim. yüksekte kullan yoksa nem yapar dedi. elektrik harcaması da değişmez dedi.

doğru mu bu . daha fazla ses yapyıor diye daha fazla harcıyor gibi düşünmüştüm.

inverter bu arada www.trendyol.com

 
Teknolojik olmayan eski klimalarda doğru, on/off şeklinde çalışıyor kompresör. Siz sadece fanın şiddetini ayarlıyorsunuz.

Ama yeni ve teknolojik klimalarda (sistemin bir adı vardı) düşük ayarda çalışmada motor da düşük ayarda çalışıyordu.
  • John Bloor  (15.09.22 13:28:24) 
2 ay önce aldigim klimalarda dereceyi 26 yapiyorum mesela, guc tasarrufunu açıyorum. Fani ilk kademeye de getirsem son kademeye de getirsem güç tasarrufundan cikmiyor. Turboya alinca çıkıyor.

Ben de bana kimse demeden cok fark olmadigi cikarimini yapmistim klimanin bu davranışından..

Asil onemli olan metrekareye gore uygun hacimde bir klima aldiktan sonra her yeri kapalı tutmak ve extreme bir düşüklüğe almamak soğuturken. Mesela oda sicakligi 30 32 falan. Gidip 18 e almıyorum öyle olunca calisip duruyor. Ama 26 -27 yapinca hem bana yetiyor, hem oda degistirince veya disari çıkınca carpmiyor, hem de o sicakliga hemen gelip soguk hava uflemeyi kesiyor. Icerisi sicak olursa 15dk daha calisiyor tekrar kesiyor. Boyle boyle uzecek bir fatura gelmedi 3 farkli odada klima kullanmamiza ragmen.
  • ananiyimioguz  (15.09.22 13:44:28 ~ 13:46:04) 
Yarı yarıya fark ediyor. Full hızda 1kwh çekerken ekonomi modunda 0.3 kwh'ye kadar düşüyor.


  • rizeligodard  (15.09.22 16:07:27) 
john bloor'un dedigi dogru. sevgili john, aradigin kelime inverter.

Kabaca iki cesit klima kullaniyoruz. on-off ya da inverter.

on-off eski olanlar. kompresor ya calisir, ya calismaz. calisirken elektrik harcar, odayi sogutur. oda istenilen sicakliga gelince durur. oda isininca tekrar calisir filan.

inverter yeni kompresor cesidi. ic unitedeki ayara gore hizli veya yavas calisir. tasarrufludur. odadaki sicaklik seviyesini kompresor calisma hizini degistirerek ayarlar.

eger kliman on-off model ise (dis unitede veya ic unitede 'inverter' yazmiyosa on-off'tur), klimaci dogru soylemis.
  • lamartin  (15.09.22 19:09:26) 
www.trendyol.com inverter klima. düşükte çalıştırmak daha mı iyi


  • ShadowOfMoon  (16.09.22 22:20:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.