[]

hisse yukarı giderken parçalı alım yapmak

x hissesinden toplamaya başladınız. paranızı 5 parçaya bölüp alım yapacaksınız. hisse yükseliş trendinde diyelim. % kaçlık artışlarda alım yaparsınız bu yönde bir stratejiniz var mı?

hisse düşerken değil yükselirken nasıl alım yapmalı yani parçalı olarak?


 
bu bizim piyasada çok fazla kişinin yaptığı bir şey değil ama yabancı traderlarda görüyorum.
ben birkaç kere yaptım. misal günlük/haftalık grafikte breakout sonrası veya kanal desteğinden başlayan bir yükseliş hareketine trend çizgisini çeker bu desteğe geri çekilmelerde ekleme yapardım. tabi bunlar teknik analiz bazlı yorumlar. farklı tarzların farklı metotları olabilir.

misal
i.ibb.co
  • lazpalle  (15.09.22 11:10:55) 
güzel soru. hisseye, haberlerine, hedefine göre değişir.
30 liraya çıkacağını öngördüğün hisse 3 liraysa başka, 4 liraya çıkacağını öngörüyorsan başka. sabit bir strateji olmaz, işe de yaramaz.

ben yarısını ilk başta alırım. sonra %10-20 oranlarında alımlar yaparım. yarısını aldığımı ayrı takip eder, onun hedefini ayrı belirlerim, diğer alımlarınkini ayrı. sonradan aldığımı satıp ilk başta aldığımı bekletirim. günlük, haftalık bile risk iştahı değişebilir insanın.

genel olarak şöyle bir hisle hareket ediyorum. kendimi bulutların üstünde hissettiğimde bir anda başka bir kimliğim, spiderman filmlerindeki green goblin gibi çıkıp satış yapıyor. neredeyse her seferinde de doğru hareket oluyor.

sayısal olarak örnek verirsem, dönemlere göre karlılıklara bakıyorum. enflasyon varken başka bir karlılık hedeflersin, %10-20 enflasyon ortamında başka ya da alternatif yatırımlar ne getiriyor, ona göre de hedefin değişebilir. örneğin 2022'de aldığım hisselerden ortalama karım %65, yeni bir alım yaptığımda %65'in üzerine çıktıysam daha fazla durmuyorum. satarken de hepsini değil parça parça satıyorum.
  • gabe h coud  (15.09.22 11:38:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.