[]

sosyal konut projesi hk ne dusunuyorsunuz

taksitlerin 6 ayda bir memur enflasyon farkina gore artmasi bana cok ilginc geldi. diger yandan normal bir eve girmek hayal benim icin. pesinati gec, kredi en az 15k cikar aylik. ama iste bu imkansiz para 5 yil sonra komik bi para olur cunku sabit kalacak.
tokide de sabitlik olsa yani mantikli ama bu haliyle mantiksiz buldum. bir de evin hangi kat ve nerede oldugu da belli degilmis. o da cok garip. sadece metrekareyi ve ili bilip mi odeme yapicaz?

herkes baktim olumsuz konusuyor ama yoksa mantikli bi sey mi bu proje, girilir mi? olumsuz yorumlarla cekilise girecek insan sayisini mi etkilemeye calisiyor millet yoksa.

 
ödemeler anahtar teslimden sonra başlamıyor mu?


  • oldz  (15.09.22 00:03:45) 
bana da dediğiniz nedenden ötürü saçma geldi. borç sürekli artıyor, bir de 240 ay yani.

en iyisi anadan, babadan, kardeşten, bankadan, arkadaştan vs. borçla ev alıp azar azar ödemek.
  • candide  (15.09.22 00:29:15) 
6 ayda bir güncelleme gelmesi trajikomik.


  • ruhen hastayim ben  (15.09.22 00:29:25) 
şu artış konusu hakikaten ilk dikkat çeken başlık. memur maaşı oranında artış yazıyor ama bu sene toki ödemesi yapanlara %25 artış yapıldı. çıkan akrabalarım var ordan biliyorum. memura yapılan zam %80 oysa bu yıl.

cnn türk'te bugün bakan vardı dinledim akşam. o da aynı şeyi söyledi. zaten dar gelirli için bu proje sözleşmede olsa dahi direkt memura verilen zammı yansıtmayacağız biz cb desteğiyle vs falan dedi. zaten öyle yapmazsa o zaman bir manası kalmaz. herkes için zor %80 zam. adı üstünde sosyal konut. ve düşük gelirliler için.
  • debian  (15.09.22 00:33:30) 
Çok güzel bir proje muhteşem belki Türkiye Cumhuriyeti'nin bugüne kadar ki en büyük projesi sosyal proje olarak en büyük proje sanıyorum şartları sağlayanlar kesinlikle katılmalı ilerde ne kadar doğru bir karar aldıklarını anlayacaklar bu fiyatlara 1+0 almak mümkün değil alırken kazandırıyor ayrıca kiraya verme durumunda var.

Olumsuz konuşanlara gerçekten çok yazık böyle bir proje yapılmasa neden yapılmıyor derler yapılınca kulp bulurlar dünyada kaç devlet bu kadar büyük sosyal konut projesi yapabiliyor yazık gerçekten çok yazık

Evin hangi katta olduğunun belli olmaması kurayla çekilmesi eşit ve adaletli olması için sonuçta sosyal konut bu muteahhitten daire satın alınmıyor ayrıca ücretler eşit imkanınız şartlarınız uyuyorsa kesinlikle tavsiye ederim bilgi sahibi olmayan herşeye kulp bulanları ciddiye almayın
  • beemaker  (15.09.22 00:35:25) 
Önceden taksitler teslimden sonra ödeniyordu, şimdi önceden ödemeye başlıyorsunuz. İnşaatın ne zaman biteceği belirsiz. Yarı inşaat halde bırakılan, ilk yağmurda evlerin su bastığı TOKİ projeleri haberlerini hatırlıyorum.

Yani bana kalırsa çok sürprizli bir yatırım. Ödemeler sabit olsa ve taksitler sizi zorlamayacaksa girin öyle ya da böyle bi eviniz olur diyeceğim ama ödemelerin sabit olmaması büyük problem. Bir gecede bakanların değiştirildiği bi ülkede "memur zammı kadar zam olmayacak" lafına da ne derece güvenilir bilmiyorum
  • housedaki topal doktor  (15.09.22 01:30:09) 
Sorunuzun üstüne bir de böyle bir yazıya denk geldim Twitter'da:

www.gazeteduvar.com.tr
  • housedaki topal doktor  (15.09.22 01:36:05) 
Olumlu konuşup proje övmek dışında hiçbir araştırma yapmadan, geçmiş toki projelerinde neler oluyor bakmadan konuşup duranlara yazık.

Buyrun toki;
www.gazeteduvar.com.tr

www.sikayetvar.com

2019 projesi;
eksisozluk.com
www.sikayetvar.com
3 yıl olmuş daha haber yok.

www.google.com

www.google.com

ilkha.com

Anlıyorum ana akım medyanın yüreği olmadığı için haberiniz yok ama google açık.

Buna risk yoktur diyen, süper diyen, düşünmeden girin diyen kişiden de kesin kaçın, asla girmeyin diyen kişiden de kaçın.

Çok net bir yatırım değil. Anladığım tapu verilmiyorsa 20 sene tapusuz devam etmek biraz enteresan bir durum. Bu zam konusunda da devletin herhangi bir bakanına vs güvenmeyin. Devletin başındaki kişi "bana mi sordunuz toki'ye girerken" der yapar yüzde 50 zammı geçer.
  • logisticsmanager  (15.09.22 02:03:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.