[]

Çatıda fare/sıçan dolaşıyor, ne yapabilirim?

Bazen çatıda bir şeyin yürüdüğünü duyuyordum ama bugun camdan içeri girmek üzereyken yüzyüze geldik kendisiyle. Ben bundan nasıl kurtulurum?

Çatıya aynı zamanda güvercin ve martı da geliyor , fare/sıçan zehiri koysam, bu sefer bu hayvanlar yiyebilir. Kapan için de aynı durum geçerli sanki.


Belediyeye haber versem ilaçlar mı?

Ayrıca bu fare/sıçanın çatıda ne işi var? Buraya nasıl gelmiş olabilir? Geldiği gibi de gider mi?

 
Borudan tırmanmış, ağaçtan düşmüştür. tablet şeklinde zehirler var. Diğer canlılar yemiyor diye biliyorum. Bayer marka.


  • prole  (14.09.22 22:22:01) 
haritada yakındaki zirai ilaç bayine bakıp oraya gidip kutulu hap şeklinde zehirli yem sorabilirsiniz. veterinerlerde de aynı şekilde kemirgen ilaçları oluyor. üçüncü olarak böcek ilaçlamacıları diye bilinen halk sağlığı ilaçlama firmalarından hizmet alabilirsiniz.

çinkolu hap şeklinde ilaçlar var. siyah ilaç kutuları var. onlardan da alırsanız kemirgen hariç bir şey bu kutunun içine girip yemi yiyemez. periyodik olarak ilaçları kontrol edip tekrarlamanız gerekir. yemi yedikten sonra yuvasının yakınında ölecektir. yuvası da çatıda ise ölüsü orada kokar. takip etmeniz gerekir. kaçırıcı bir ilaçlama bilmiyorum.
  • erteler  (14.09.22 23:24:02) 
Belediyenin ilaçlayacağını sanmıyorum. Zaten fare için "ilaçlama" diye bir şey de yok.
Zehir veya kapan/yapışkan çözümleri var.

"Fare zehri istasyonu" ya da buna benzer bir isimle satılan kutudan alacaksınız. Duruma göre bir veya birkaç adet. Bunun içine zehirleri koyup farelerin yemesini bekleyeceksiniz. Kutu sayesinde martı, güvercin, kedi, köpek, çocuk gibi canlılar zehire ulaşıp zehirlenmeyecek.

Nalbura ve eczaneye sorabilirsiniz.
Böcek ilaçlama firması çağırmanızı önermem, çünkü yapacağı şey bu plastik kutulardan getirip içine zehirler koymak.
  • michael_knight  (14.09.22 23:50:38) 
Sansar olmasın?


  • beemaker  (15.09.22 00:39:58) 
Evet kutusuz diğer hayvanlar da yer. Somine girisi falan varsa mutlaka kapatin aciksa oraya kutusuz da koyabilirsiniz. Ama o zehirlerle aynı odada kalmak da iyi degil bilginiz olsun.
Eve avcı bi kedi almaya ne dersiniz :)

  • faredenkorkankedi  (15.09.22 09:12:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.