[]

vizesiz balkan turu

selamlar,

vize istemeyen balkan ülkelerini eşimle gezelim istiyoruz ama nereden başlayalım bilmiyoruz.
makedonya-sırbistan-bosna hersek-kosova-arnavutluk var heralde ama nereden başlayalım nerede kaç gün kalalım tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz.

ocak sonu şubat ortası gibi 10-15 günlük boşluğumuz var. uçakla gideriz gerekirse orada araç kiralarız.

nasıl yapalım?
teşekkürler.

 
Merhaba,

2019 Ocak ayında benzer bir geziyi kuzenimle gerçekleştirdik. Saraybosna’ya uçakla gidip araba kiraladık ve daha sonra şu rotayı izledik:
Sarabosna - Srebrenitsa - Belgrad - Üsküp - Ohri - Tiran - İşkodra - Kotor - Budva - Mostar - Saraybosna.

Genel anlamda çok keyifli bir geziydi. Arnavutluk hariç bütün ülkeleri sevdik. İşkodra da fena değildi ama Tiran’da güvensiz hissettiğimizi hatırlıyorum. Gezi boyunca en büyük sorunumuz kredi kartının birçok yerde geçmiyor oluşuydu. Bir de benzin istasyonları çok sık yok yollarda, buna dikkat etmek lazım. Yollar oldukça kötü neredeyse tamamı tek şerit gidiş-geliş şeklinde.
En beğendiğimiz ülke Karadağ diyebilirim.
Bosna da çok güzeldi. Ohri’yi de çok güzel hatırlıyorum. Çok pahalı yerler de değil hani.
Harika bir deneyim bence. Spesifik sorular olursa yazabilirsiniz.
Şimdiden iyi eğlenceler.
  • but that was just a dream  (14.09.22 22:12:56) 
Pegasus'un bir iki hafta önce kampanyası vardı, Tiran uçak biletleri Aralık-Ocak-Subat dönemleri için kişi başı tek yön 300 TL civarıydı. Hala varsa bir bakın derim, oradan araç kiralayıp Arnavutluk, Karadağ, Bosna Hersek, Sırbistan veya Arnavutluk, Makedonya, Kosova, Sırbistan gibi bir rota tutturabilirsiniz.

Ocak ayında iki kişi için git gel uçak biletini 1200 TL'ye aldım, bedava.
  • uvcray  (14.09.22 22:20:32) 
ocak sonu şubat ortası hava çok çok soğuk olur, araç kullanımı da daha tehlikeli olabilir.


  • benaslinda  (15.09.22 10:14:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.