[]

bebekle yurt dışı tatili?

şubat sonu mart başı gibi avrupa'da bi yere gidelim diyoruz? çocuğumuz 1 yaşında olacak. doğum gününü kutlarız hem dedik. hiç yurt dışı yapmadık bebekle henüz.

nispeten sıcak olur diye düşündüğüm roma, barselona gibi yerlerin biletleri pahalı baya. berlin, viyana, budapeşte, brüksel biletleri uygun gibi.

budapeşte'ye gidip, trenle viyana'ya falan geçsek diyorum 4-5 günlük bir tatil. bebek arabasıyla falan zor olur mu? ayrıca havalar da şubat sonu mart başı çok aşırı soğuk olur mu?

tecrübe eden ya da fikir vermek isteyen var mıdır? başka rotalara da açığız.

 
2 yaşındaki çocukla 3 farklı yurtdışı tatili yaptık bu sene gayet güzel gezdi alıştı malta zagreb-zadar napoli-salerno ve birçok kasaba gezmeli tatil oldu

Beklentiniz nedir mesela bebek size huzur vermez mi yoksa gezsin dolaşsın hava alsın mı

Uyuması gerektiğinde ana kucağında uyuyttuk hep tabi ağır bir sırt çantası
taşımayı başta kabullenin

Edit: tek soğuk olayı sıkıntı çıkarır yanınıza calpol falan alın mutlaka
  • basond  (14.09.22 19:16:33 ~ 19:19:35) 
esas gider kalemi bilet degil ki, otel ve yemek. yani tek bilet uzerinden karar vermek cok mantikli degil. sirf ucak bileti daha ucuz diye bruksel'e gidilmez, vs

viyana, berlin ve budapeste epey soguk olur subatta evet.

cocugum olmadigi icin hic bebek arabasi tecrubem yok ama ben en fazla iki yere giderdim ve fazla dolasmazdim sanirim.
  • hot potato  (14.09.22 20:23:27 ~ 20:24:16) 
bu sehirler genelde bebek arabasiyla yurumeye de toplu tasimaya da epey uygun sehirler bu konu en problemsiz konunuz olur muhtemelen. bebeginiz bebek arabasinda oturmaya ve uyumaya aliskinsa nispeten az sorun yasarsiniz. degilse kucakta uzun sureler yurumeye ya da belli araliklarla molalar vermeniz gerekecektir. maddi acidan euro harcamak dert olmayacaksa sanirim en buyuk sorununuz havanin soguklugu olur. cunku o tarihlerde orta avrupa'da -20leri gormuslugum var benim. ayagimdaki botun ustune bir kat daha bot giymek istemistim o kadar diyeyim :) gercekten soguk olacak yani. bebekle gezmeye her sartta cok olumlu bakiyorum ama o kadar sogukta 1 yasinda bebisle biraz zorlayici olur gibi geldi bana. ben olsam ispanya italya portekiz filan bakardim bu tarihleri degistiremiyorsam, onda da bu ulkelerin guneylerine bakardim. destinasyon degistiremiyorsam da tarihleri biraz daha bahara kaydirirdim. ilk deneyiminiz ne kadar iyi gecerse devami icin o kadar cesaretli olursunuz :)


  • in vino veritas  (14.09.22 21:44:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.