[]

tavan kidem tazminati tam olarak ne oluyor?

"Kıdem tazminatı tavanı 15 bin 371 lira 40 kuruşa yükseldi." seklinde bir bilgi buldum.

1- bu tam olarak ne demek oluyor? brut maasi bu ucretin uzerindekilerin kidem tazminati da bu tutar uzerinden mi hesaplaniyor anlamina mi geliyor?

2- atiyorum 10 yildir calistigi sirket brut maasi 25 bin olan calisani cikarirken 153.714 lira mi veriyor calisana? bu ucretin ustune baska bir seyler ekleniyor mu yan haklardan yoksa calisanin alacagi tum tazminat bu mu oluyor?

3- eger 153 bin veriyorsa bu calisanin elene gecen net tutar mi oluyor yoksa bunun vergileri filan da dusulunce kalan para mi geciyor calisanin eline?

biraz karisik olmustu maddelendirdim. bu konu cok muallakta cunku, dogrusunu ogrenmek lazim.

 
1- evet

2- evet ama vergiler düşüldükten sonra

3- vergiler düşülür
  • okumakserbestbegenmeksart  (14.09.22 15:56:41) 
1 ve 2 no lu sorulara yanıtım kısaca evet.

istersen 100 bin lira maaş al kıdem tazminatın belirlenmiş tavandan hesaplanır.
  • rentts  (14.09.22 15:56:43) 
@okumakserbestbegenmeksart vergi neye gore hesaplanir peki? belli bir yuzdesi var mi onun da? bir de bu tavan tutar yil basinda mi belirleniyor?


  • in vino veritas  (14.09.22 16:20:12) 
kıdem tazminatından gelir vergisi kesilmez. sadece binde 7,59 damga vergisi kesilir.


  • kibritsuyu  (14.09.22 17:10:09) 
@kibritsuyu haklıymış. 2018’den sonra değişmiş :) öncesinde gelir vergisi kesintisi yapılıyordu


  • okumakserbestbegenmeksart  (14.09.22 17:42:17) 
Hayır 2018 değil, hiçbir zaman kesilmiyordu. 20 yıllık meslek hayatımda yok, öncesini bilmiyorum.


  • kibritsuyu  (14.09.22 17:54:47) 
Şu siteden kolayca hesaplayabilirsiniz.
www.verginet.net

Tavan tutar yeni yılda belirleniyor diye biliyorum ama sanırım bu yıl ortasında asgari ücret artışı ile aynı zamanda o da yükseldi.
  • michael_knight  (14.09.22 17:55:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.