[]

Apartman Yönetimi Sorusu

arkadaşlar apartmana haftada bir temizlikçi geliyor, ancak adam ek iş olarak yaptığı için sabit günlerde gelmiyor. ben de zorlamak istemiyorum şu gün geleceksin diye. ancak zaman zaman apartmandakiler temizlikçi gelmiyor mu diye soruyor.

apartmanın girişine bir ajanda yapıp geldiği günü ve yaptığı işlemleri işaretlemesi iyi olabilir diye düşündüm. hem herkes görür, hem de kendisi daha disiplinli gelebilir. Perşembe geldiyse, o günü işaretleyip otopark, apartman içi temizliği, ya da camlar, bahçe diye işaretlesin diyorum.

ama bunu nasıl yapabilirim çözemedim, her ay takvim oluşturup asmak ve eskisini almak çok saçma olacak gibi. benden sonraki yönetici de uğraşmak istemeyebilir.

düşüncem mantıksız da olabilir tabii.

 
WhatsApp grubuna yazabilirsiniz günleri bunun dışında belirttiğiniz gibi panoya yazılabilir apartman yöneticiliği için eğitim almanızı tavsiye ederim.

Bu arada temizlikçi muhtemelen sigortasız çalışıyordur eğer öyleyse temizlikçiye mutlaka sigorta yaptırın ilerde apartman olarak çok büyük ceza ve tazminat ödersiniz hemde yönetici olduğunuz için apartman sakinleri haklı olarak bu durumdan sizi sorumlu tutarlar bunlar yaşanan şeyler bazı avukatlar böyle sigortasız çalışan kişileri tespit edip tazminattan pay alma karşılığında dava aciyorlar.
  • beemaker  (14.09.22 15:25:27) 
Sütunda ayın günleri,
Satırda yapılacak işleri adı.
Bir excel çıktısı asacaksınız. Adam yaptığı işleri tickleyip imzalayacak.
Kağıt da ayda bir değişecek.
Ne kadar zor olabilir ki?
Hem bir sonraki yönetici ne yaparsa yapsın. Onu düşünmek niye?
  • Mirket  (14.09.22 15:45:30) 
@Mirket şu açıdan zor, cam her ay silinen bir şey değil ama en son ne zaman silindiği de bilinmesi gereken bir şey. her ay yapıştırılan şeylerden geçmiş bilgisi de yok olacak bu durumda. sanırım en mantıklısı kendim dijital olarak tutup paylaşmak.


  • the man with no name  (14.09.22 15:54:34) 
@the man

Çizelge işi gayet pratik ve kullanışlı bir fikir. AVM tuvaletlerinde olanları diyorum.
Geçmişe yönelik takip edebilmek için de her ay başında eski kağıdı alıp evde dosyaya koyacaksınız, yeni kağıdı yerleştireceksiniz.

Apartmandakilere o kadar da bilgi verip onları alıştırmayın, bir gün vaktiniz olmaz gönderemezsiniz, suçlu olursunuz.
Merak eden tabloya bakabilir dersiniz, isteyene geçen ayın çizelgesini de gösterirsiniz.
  • michael_knight  (14.09.22 16:05:25) 
@aman üstüme geliyorlar cam örnek tabii, otopark alanı dışarıda olduğu için apartman çevresi çabuk kirleniyor bu yüzden bu tür sorular geliyor sakinlerden. bir arıza komşu da var. sürekli şurası temizlendi mi vs diyip duruyor. amaç hem temizlikçiyi haftayı geçirmeden gelmesini sağlamak, hem de şeffaflık.


  • the man with no name  (14.09.22 16:19:52) 
şu şu gün temizlik yapılacak diye belirtin o günler geleceksin deyin, sonuçta ücreti karşılığı iş yaptırıyorsunuz. zorlamak istemiyorum demek bence çok yanlış bir düşünce.

bizde çarşamba cumartesi temizlik günü. her günde akşam 8 çöp toplama saati. kafasına göre gelmiyor.
  • astronom bey  (14.09.22 16:46:40) 
her yeni ay icin olan kagida bir onceki ayin son haftasini da dahil etseniz? boylelikle onceki ay ile takip saglanabilir.


  • 65 derece  (14.09.22 17:06:57) 
Apartman yöneticiliğini profesyonel olarak yapan şirketler var yerinizde olsaydım apartman sakinlerini ikna edip bu şekilde bir hizmet alırdım zira uğraşmaya değmez ayrıca yukarıda yazdığım gibi ileride karşılaşabileceğiniz muhtemel sorunlarıda yaşamazsınız.


  • beemaker  (15.09.22 00:57:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.