[]

Yeterli uyku süresine rağmen "uykuyu alamamışlık hissi" yaşamak

Merhaba. 9 saat civarları uyuyorum, makul bir süre olduğunu düşünüyorum. Ama sabah uyandığımdan itibaren tüm gün gözlerimden uyku akıyor, o şekilde gün devam ediyor.

Hani şöyle tarif edeyim; bazen ekstra bir durumunuz olur ve o gününüzü 3 saatlik uykuyla geçirmek zorunda kalırsınız ve tüm gün gözlerinizde bir ağırlık, uykulu haller olur; 9 saat uyusam dahi bana olan durum bu işte.

Neden olabilir ve ne tavsiye edersiniz? Bir de "Ben de aynı senin gibiyim" diyebilecek olanlar varsa onu da bir eklerseniz sevinirim. Tek miyim merak ediyorum onu da :)

 
Kan değerlerinizde sorun olabilir.
Uyku apneniz olabilir.
Ev nem oranı olması gerekenden yüksek olabilir.
Yatak veya yastık rahatsız olabilir.
  • Mirket  (14.09.22 14:04:38) 
bu donem donem bana da oluyor, ozellikle yazdan kisa gecerken. doktora gittim tahlil yaptirdim, nefes alip verme konusu icin KBB'ye gittim vs hicbir sey cikmadi. bu sene pek olmadi ama normalde eylul basinda baslardi. yukarda da yazilmis uyku apnesi (ki uzmanina gorunmek lazim) sebeplerden biri olabilir ama benim gibi de uyku apnem var diye tribe girmeyin :) oncelikle bir kan degerlerine baktirmakta fayda var her ihtimale karsi.


  • bay b  (14.09.22 14:09:02) 
en güzeli bir dahiliye doktoruna gidip tüm değerlerinize baktırmak.


  • sta  (14.09.22 14:17:35) 
Kan değerlerime yılda bir baktırıyorum, daha bundan yakın bir zaman öncesinde de hemogram, vitaminler vs. normal çıkmıştı ama sadece TSH'ım sınırın biraz üzerinde (aşırı değil) çıktığı için ilaç kullanmaya başladım. Tiroid ile ilgili sıkıntılar böyle bir şey yapabilir mi? Tiorid böyle şeyler yapabiliyorsa bile ilaç almama rağmen değişen bir şey yok zaten.

Ayrıca bu uykuyu alamamışlık hallerim çok uzun yıllardır bu şekilde, bu dönem yeni gelişen bir hadise olarak ortaya çıkmadı.
  • jonas  (14.09.22 14:27:59 ~ 14:33:17) 
Uyku döngüsünü araştırırsanız cevab alabilirsiniz. Ortalama 90 dk uyku sürecinin sonlanması ve tekrardan başlaması için gereken süre. Siz 10 saat de uyusanız o döngü tamamlanmadan kalktığınızda kamyon çarpmış gibi olursunuz. Bazı zaman ise 4.30 saat uyusanız dinç olduğunuzu fark edersiniz. Uyku döngüsü konusunu araştırın lütfen.

Edit: Sağlık değerleri normal alınmıştır.
  • sakince  (14.09.22 14:34:37) 
Dönem dönem banada oluyor, hatta bu hafta başından beridir bu haldeyim. Akşam mesela rahat 8 saat uyumuşumdur ama tüm gün uykuluydum, halen öyleyim.
Bu bir hafta filan böyle devam ediyor sonra rutinime dönüyorum.
Normalde 7-8 saat arası uyuyorum ve yeterli oluyor.
  • hayalhayal  (14.09.22 15:23:43) 
birçok sebebi olabilir bir fonksiyonel tıp hekimine giderek detaylı araştırmanız lazım. en yaygın ve gizli sebebi kronik inflamasyon. bir gıda size allerji yapıyor ama haberiniz olmadan onu almaya devam ediyorsunuz.

kendiniz araştırmak isterseniz deniz şimşek'in "birim" adlı kitabını öneririm.
  • orpheus  (14.09.22 15:41:25 ~ 15:42:10) 
@aman üstüme geliyorlar - Magnezyum, b12, d vitamini bunlara bakılmıştı, d vitamini için devit takviyesi alıyorum arada. Hepsi normal aralıklarda diyebiliriz. Uyku apnesi cevaplarda yazılınca belirtilerine bir baktım; yazılanlar arasında uykusuz hissetmek dışında hiçbiri bende olan şeyler değil, horlama da dahil.


  • jonas  (14.09.22 16:42:09) 
Ben 10 gibi yatıp 7-8 saat uyuduğumda müthiş enerjik kalkıyorum ama 12yi geçtiyse kaç saat uyursam uyuyayım kendime gelemiyorum. Saatlerle oynama yapsanız?


  • jazzabel  (14.09.22 19:37:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.