[]

Smootihe blender ile neler yapabilirim?

İndirim görünce dayanamayanlar derneği başkanı olarak, vestel mix go smoothie blenderı indirimde görünce durur muyum yapıştırdım siparişi.
Şaka bir yana yorumlarda hep çocuklara ara öğün falan için kullandıklarını yazmışlardı, biraz da geleceğe yatırım olsun diye aldım malum her gün her şeye zam geliyor.
Kendimiz için neler yapabiliriz? Güzel tariflerniz var mıdır? Öncelikle söyleyeyim kefirdir yulaftır öyle sağlıklı şeylerle çok aram yok, aram yok derken hiç denemedim yani. Sütlü şekerli milkshake, frappe tarzı içecekler, soğuk kahveler falan hazırlayabilir miyim? Ya da meyveli sütler falan. Bu saydığım aromalara yakın tüm tariflere açığım. Teşekkürler.


 
taze meyve + buzu makinede çekip üzerine votka ile çeşitli yaz kokteylleri yapabilirsiniz.
kışlık domates yaptım ben :)
çok pratik ve leziz ayran yapıyorum
  • lapetite  (14.09.22 14:01:10) 
Limon kabuklarını çekip limon suyuyla limonata
Kavun ve buz karışımı
Yulaf süt kakao bal muz karışımı
Kayısı su ve bal ile meyve suyu
Üzümlerden üzüm suyu
Filtre kahve buz ve süt ile soğuk kahve
Yulaf ve su karışımıyla yulaf sütü yapılabiliyor.

5-6 senedir aynı alet var neredeyse her gün kullanıyorum sapa sağlam sadece biraz gürültüsü var.
  • kararsızataletfilozofu  (14.09.22 16:53:38) 
merhaba. ben de kefirdir yulaftır arası olmayan biri olarak yorum yapayım.

kullanmam diyordum ama uzun süredir iş yerine kahvaltı amaçlı süt, badem, muz, yulaf (ince öğütülmüş), fıstık ezmesi çektirip götürüyorum. genelde 3-4 saat kadar da idare ediyor. yulaf ince öğütülmüş olunca tadı da ağır basmıyor. oranı içilebilir seviyede olacak şekilde zamanla ayarlayabilirsiniz.
  • sanal uyku  (14.09.22 17:38:26) 
Kaymaklı dondurma, süt, buz, muz ve çeşitli meyveleri karıştırınca milkshake oluyor. Daha kıvamlı olmasını sağladığı için hep muzla yapıyorum ben, yanına çilek, orman meyveleri vs.

Süt, bal ve muzla muzlu süt. Yazın +buz, kışın sıcak sütle.

Evde espresso yapıyorsanız espresso ve buzla fredo espresso yapabilirsiniz.

Bir ipucu olarak, soğuk içecekleri şekerli seviyorsanız toz şekeri dümdüz ekleyip erimesi için uğraşmak yerine simple syrup yapın evde, buzdolabında saklayın. Onu kullanırsınız. (1/1 ölçüde şeker ve suyu şerbet yapar gibi ısıtıyorsunuz, kaynayıp kıvam almasını beklemek yerine şeker tamamen eriyince ateşten alıp soğumaya bırakıyorsunuz.)
  • kobuzchu kiz  (14.09.22 21:25:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.