[]

yeni bir dolandırıcılık yöntemi mi?

birisi aradı ''kombi temizliği için geliyoruz evde misiniz? ücret 200 lira'' gibi bir şeyler söyledi. ben de kimi arıyorsunuz deyince söylediği isim doğruydu. nerden aradığını sordum, böyle bir talebimiz olmadığını söyledim direkt yüzüme kapattı. daha sonra tekrar aradığımda sürekli meşgul çalıyordu. muhtemelen engelledi.

ismimi nasıl buldu demeyeceğim artık bulmak çok kolay bir şey ama evet evdeyiz gel deseydik ne olacaktı? banka havalesi yapmanız lazım falan mı diyecekti yoksa adresimi de biliyor evde olup olmadığımı öğrenmek için arayıp hırsızlık için mi geleceklerdi?

buna benzer bir şey duydunuz mu?

 
benim duyduğum uygulama şu: aranan insan 200 tl bişi değil hadi gelin diyor. adamlar temizlik bitince petek başına 200 tl diye olay çıkarıp sonradan söyledikleri tutarı alıyorlar. yani bir tür dolandırıcılık evet


  • lapetite  (14.09.22 14:03:27) 
lapetite'in dediği de olabilir ama arayıp iş buluyor da olabilirler. Ben iki kere temizlettim, biri radyatörleri tek tek temizledi, ucuz olan bi radyatörden su verdi sistemde dolaştırdı pis suyu attı. O tür kısa işlem yapanlar cidden 200'e yapıyor olabilir.

Fakat şey de duymuştum, sonuçta eve gelen ekipler evin içini görüyor. Değerli şeyler görüp hırsızlara haber veren de olabilir ama bir temizleme şirketinin her gittiği eve hırsız girse direkt yakalanırlar :D o da çok mantıklı değil gibi.
  • nhk ni youkosu  (14.09.22 15:13:20) 
dediğiniz tarzda da olabilir ama böyle bir hizmetimiz var ister misiniz demek yerine direkt "kombi temizliği için geliyoruz evde misiniz" diyor. yaptırmak istesem bile böyle emrivaki davranan birine yaptırmazdım. adımı bir şekilde izinsiz şekilde öğrenmiş. üstelik madem normal bir esnafsın niye telefonu birden kapatıp aradığın kişiyi engelliyorsun?


  • jepa  (14.09.22 15:25:35) 
Böyle bir şey daha önce duymamıştım ama hırsızlık için akıllıca bir yönteme benziyor.

- Klima temizliği için geleceğiz, evde misiniz?
- Evde değilim.
- Evde kimse var mı, ya da siz kaçta gelirsiniz?
- Evde kimse yok, ben akşam 8'de geleceğim.
  • michael_knight  (14.09.22 15:27:20) 
Kesinlikle iyi niyetli değil ayrıca böyle bir satış pazarlama yöntemi yok


  • beemaker  (14.09.22 15:57:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.