[]

Apartmanımın park yerinde ceza yedim. Kim haklı?

Oturduğum apartmanın krokisini kabataslak çizdim. P1 tek araçlık P2 ise arka arkaya 2 araç sığacak kapasiteye sahip. P2, apartmanın altındaki medikal ofisi/deposunun tam önü. Araç park alanlarımızın sokak ile herhangi bir alakası yok hatta yerler kırmızı renk parke kaplı asfalt değil.
Geçtiğimiz hafta P2 alanının sokağa yakın olan kısmına önüm boş kalacak şekilde aracımı her zamanki gibi park ettim. (İleriye kadar gidersem arkama araç gelir ve sabah erken işe gittiğimden çıkamam diye ileri koymadım. Genelde buraya park edenler böyle ediyor.)
Bugün park cezası geldi oraya park ettiğim için. Madde 61/1-G yazmışlar. Madde de şu "Taşıt yolu üzerinde kurallara uygun şekilde park etmiş araçların çıkmasına engel olacak yerlerde park etmek". Ben park ettiğimde önümde araç yoktu yani çıkmasına engel olmadım ve park ettiğim yer taşıt yolu değil apt. park yeri. Daha önce bu medikal firması ile bu yüzden tartışmıştık. Aynı cezayı apartmandan başkalarına da kestirmiş. Gündüz saatinde P2 alanına araç park ettirmek istemiyor kendi araçlarını koyuyor. Tapuda ona da ait değil. Belediyeden kiralama durumu da yok.Sadece, burası dükkan önü park edemezsin diyor. Sizce bu ceza doğru mudur? İtiraz etsem iptal ettirebilir miyim? (Tutarı önemli değil gurur meselesi yaptım)

Kroki için link de ekledim: ibb.co

 
Soruya cevap olmayacak ama, eğer orda medikalci ceza yazdırıyorsa takip edin o park ettiğinde de aynı şekilde siz ona ceza yazdırın. Görevli vs varsa ona söyleyin ya da o yazdırsın anlasın dünyanın kaç bucak olduğunu.

Ben de kuruldum adama.
  • canbonomobenseno  (13.09.22 17:56:22) 
@canbonomobenseno büyük ihtimal ya trafik polisi ya da fahri müfettiş tanıdığı var. Ben şikayet etsem saçma bulup yazmayabilirler. Ama denenebilir tabiki :)


  • gulmeyen adam  (13.09.22 18:01:22) 
cezayı ödeyip itiraz edebilirsin. apartman yönetmeliğinde dükkanın park haklarına bir baktırın muhtemelen orayı işgal etme hakkı yok. uğraşırsanız bir şekilde haklı çıkıp orayı kullanmalarına komple engel olursunuz.


  • orpheus  (13.09.22 18:54:54) 
Eğer toplantılarda yetki verilmişse, yönetimin, ortak alanları kiraya verme gibi yetkileri var. Oradaki park alanını medikalciye kiralamış olsa sanıyorum gözünüze soka soka çektirirlerdi aracınızı. Orası ortak alan tanımına uyuyor ve herkes ortak kullanabilir.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (13.09.22 22:03:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.