[]

mikrodalga önerir misiniz?

Merhaba, bazen buradaki tavsiyeler inanılmaz ufuk açıcı oluyor. O sebeple bir şanısmı denemek istedim. Örneğin ekmeği dondurucuda saklayabilmeyi zamanında buradan öğrenmiştim.

Sorum Mikrodalga sevenlere, mikrodalga olmaan yaşayamanlara; bu aleti ne için kullanıyorsunuz, ne için önerirsiniz?
Hafta içi akşam yemek hazırlamada problem yaşayan biri olarak almalı mıyım? (Airfryer var bu arada).
iyi günler dilerim.

 
mikrodalga yemek hazırlamada pek işe yaramaz, hazır yemekleri ya da dolaptan çıkan yemekleri ısıtmaya yarar, tek tük mikrodalga tarif var fakat bunlar da kısıtlı, o yüzden sana pek gitmez


  • freebird5406_2  (13.09.22 12:29:59) 
Hocam yemek ısıtmak için temiz bir yöntem. Tencereden yemeği çıkar, küçük kaplara koy ısıt bir sürü bulaşık çıkıyor. Porsiyonlar halinde tabak ile kısa sürede ısıtabiliyorsunuz. Ben çok seviyorum. Eskiden zararlı olduğuna dair yanlış bilgiler vardı ama en sağlıklı ısıtma yöntemlerinin başında geliyor.


  • ruhen hastayim ben  (13.09.22 12:32:57) 
Mikrodalganın pahalısını almaya hiç gerek yok. En uygun fiyatlısını almak gerek. Çok basit bir çalışma mekanizması var.
Güvenilir olsun diyorsanız Arçelik, Beko gibi ismini iyi olarak bildiğiniz, riske girerim derseniz herhangi bir marka alıp geçin.

Mikrodalga ile yemek pişiremezsiniz. Ama dolaptaki veya buzluktaki yemekleri hızlıca yemeye hazır hale getirebilirsiniz.
Çorba, pilav, makarna, nohut yemeği, kurufasülye yemeği ve aklıma gelmeyen onlarca şeyi hazırlayıp buzluğa kaldırın, mikrodalga size birkaç dakika içinde yenecek hale getirsin.
Bu yemekleri özellikle buzluk için yapmayın da normalde pişirirken birkaç tabak fazla pişirin, yenmeyenler buzdolabı poşetiyle girsin buzluğa.

Ama her yemek ve her gıda olmaz ve mikrodalgadan çıktığında (donmuş olduğu için) lezzeti biraz azalmış, tipi biraz kaymış olacak.

Mikrodalganın tek yaptığı şey içindekini ısıtmak, pişirmek değil. Bir de mısır patlatmak :)

Eğer size çok ters gelmezse ikinci el bile alabilirsiniz bence. Fırın aslında yemeğe değmediği için düzgünce temizleyip içiniz rahat şekilde kullanabilirsiniz.
  • michael_knight  (13.09.22 12:38:34) 
Merhaba, mikrodalga yemeğin kokusunu ve tadını bozuyor bence. Bu yüzden almanızı tavsiye etmem. Hem kardeşim hem biz arçelik mikrodalga almıştık. Bu sebeplerden dolayı önce o daha sonrada biz elimizden çıkardık.


  • icimdekipollyannatinerebasladi  (13.09.22 12:45:15) 
Mikrodalgam yok ama airfryerda herşeyi ısıtabiliyorum. Bir dk da ısınmıyor ama beş dkda kesin ısınıyor. Ne açıdan yemek hazırlamada problem yaşıyorsunuz belki ona göre bir öneri yapılabilir.


  • mysticriver  (13.09.22 12:55:55) 
Mikrodalga ile isinmis yemegin tadi kesinlikle degisiyor. Ocakta isitilmis gibi asla olmuyor. Yemegin bir kismi cok isinmis diger tarafi buz gibi kalabiliyor.uzerine dantel orttuk oylece yatiyor.


  • tezek  (13.09.22 13:03:42) 
Buz çözdürme özelliği olan bir mikrodalga bekar evi için mükemmel olabilir. Tamamen mikrodalga ile ısıtırım derseniz bir parçası soğuk kalabiliyor veya sulanabiliyor, tatta ufak değişiklikler olabiliyor. Buz çözdürme özelliği olan bir şey alırsanız, buzluğa attığınız yemeğin buzunu çözdürüp, tavada biraz çevirip yemeğinizi 5 dk'da hazırlayabilirsiniz.


  • elvan abeyiylegezse  (13.09.22 14:33:50) 
bende ikisi de var. airfryer varsa mikrodalgaya ihtiyac kalmıyor. mikrodalga 1 dkda ısıtıyorsa, airfryer 2 dkda yapıyor bunu. bu kadarcık fark için yeni bir makine almaya degmez.


  • lapetite  (13.09.22 14:38:17) 
Pişmiş yemekleri yeniden ısıtmak için harika bir icat. Arızalandığı zaman çok zorluk yaşamıştım.


  • pispinti  (13.09.22 15:56:32) 
kesinlikle öneririm. genelde yemek ısıtmak ve donmuş şeyleri çözdürmek için kullanıyorum. pişirme de yapılıyor ama fırında olduğu gibi üstü kızarmıyor. zamanında mikrodalgada kek yapmışlığım var (hazır bardak keklerden değil).

Arçelik önermem, bir süre kullandıktan sonra tabağı dönmemeye başladı. LGnin basit modellerinden birini 7-8 senedir kullanıyorum.

www.ikea.com.tr
şu ürünü (veya benzerini) kesinlikle tavsiye ederim. yemeklerin daha iyi ısınmasını sağlıyor hem de fırının kirlenmesini önlüyor.

airfryer kullanmadım, o yüzden karşılaştırma yapamıyorum.
  • inheritance  (13.09.22 16:00:07) 
ucuzunu al gec +1. ben son derece ucuz jenerik marka mikrodalgayi senelerdir hergun durmaksizin kullaniyorum. isitmak icin kullaniyorum soylendigi gibi. Yemek isitmak, kahve isitmak, cay isitmak falan.


  • hot potato  (13.09.22 16:02:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.