[]

thy vize sorumlusu vs pasaport polisi

Elimizde gri pasaport var. bitimine 2.5 ay var daha.

Online check-in tamam.(pasaport tarihlerini girdik.)
Kontuarda valiz teslimi tamam ve pasaport orada kontrol edildi.
Pasaport polisi damgayı vurdu sorun yok.
Uçak biniş kapısında thy vize sorumlusu olduğunu söyleyen kişi 3 aydan az kaldığını söyleyerek uçağa almadı.

Pasaport polisi 1 gün bile varsa gidebilirsiniz derken adam uçağa almadı ve bilet falan her şey yandı gitti.

THY'nin böyle bir hakkı var mı?

Gidilecek lokasyon: Almanya.
Belgeler falan her şey tamam.

 
hocam keşke araştırma yapsaydınız. Almanya 1 aya kadar olan seyahatler için 3 ay, 1 aydan fazla ise 1 yıl pasaport geçerlilik süre istiyor


  • metos  (12.09.22 15:54:41) 
Galiba pasaport polisi yanlış bilgi vermiş.

www.mfa.gov.tr

Almanya için pasaportun geçerlilik son tarihine 3 aydan fazla zaman olması lazım.
  • himmet dayi  (12.09.22 15:55:28) 
shengen bolgesine girmek icin aranan sartlardan birini saglamiyorsunuz. pasaport'un minimum 3 ay olmasi lazim. thy vize sorumlusu hakli.


  • buenosdias  (12.09.22 15:58:50) 
normal. ezkaza uçağa binseydiniz bile almanya sizi aynı nedenle kabul etmeyip geri gönderecekti zaten.


  • nrmnm  (12.09.22 15:59:35) 
Teşekkürler. O zaman polislerimizin bilgisi oldukça kısıtlı.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (12.09.22 16:06:51) 
Evet normal. Pasaport polisi türkiye'den çıkmak için gerekli şartları sağlayıp sağlamadığınıza bakar. Gideceğiniz yerin vize kontrolü uçağa binerken yapılıyor.


  • roket adam  (12.09.22 16:07:24) 
Çok ilginç, arkadaşım gri pasaport süresinin bitmesine 1 ay kala İsrail e gitti. Bana da geçtiğimiz yıl pasaportun süresi 2 ay içinde bitiyor diye mırın kırın etti İspanya girişi için Pegasus. Ama yok öyle bişi falan diye diretince birilerine sordular ve geçtim. Almanya nın sistem farklıdır belki ve gri pasaport sonuçta vize vs yok ki içinde, geçmiş olsun çok sinir bozucu


  • euteamo  (12.09.22 18:18:25) 
bu biraz ulkelerin insiyatifine kalmis. vize, turist falan diye biz cok korkuyoruz; ama egitimli, duzenli gelir sahibi turk'lerin gitmek icin 40 takla attigin londra, lizbon, paris bildigin afrika, hint, pakili dilenci, hirsiz, muptezel kayniyor.


  • buenosdias  (12.09.22 18:48:30) 
euteamo, israil için yedek pasaport çıkartmış olabilir mi? çoğu kişi öyle yapıyor çünkü.

soruya cevap olarak, bence iyilik bile etmiş size :/ almanya’da pasaport kontrolünden geçemeden geri dönmek zorunda kalırdınız ve bir sürü zaman/para kaybı daha üstüne beden ve zihin yorgunluğu… ülkelere göre değişir elbette ama almanya’nın alacağını sanmıyorum.

buenosdias +1 bir şekilde yollarını buluyorlar :)
  • deartheodosia  (12.09.22 23:37:56) 
@deartheodosia nope, beraberdik zaten, yedek pasaportu yoktu, Israil zaten damga falan vurmuyor, bi kağıt veriyor


  • euteamo  (15.09.22 17:16:45) 
Bu 6 ay kuralı çok ülkede işliyor, bunlardan biri de Tayland. Vizesiz, lakin pasaport süresinin en az 6 ay kalmış olması orada da isteniyor. Ben Tayland'a 2. gidişimde pasaportun 2 ayı kaldığını çok sonradan öğrendim, yolda falan. Baya bir stres yapmama rağmen uçağa da bindim, uçaktan da indim, pasaport kontrolünden de geçtim. Seyahatim boyunca hiç sorun yaşamadım. Bu da mı tamamen görevli inisiyatifinde bir olay, yoksa bazı ülkeler daha mı fazla önem veriyor bilemedim. Ben THY ile gitmemiştim, Amman üzerinden Ürdün Hava Yolları'yla. Belki vize görevlisi yok diye gelip uçağa sokmayan olmadı.


  • d max  (15.09.22 17:29:36 ~ 17:31:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.