[]

Ryanair ve Napoli hakkında karışık sorular (sorular sorular sorular)

Selanik'ten Napoli'ye uçuşumuz var ekim ayında. Bu konuda birkaç sorum var, ilk olarak Ryanair ile ilgili;

- Dikkat etmem gereken noktalar nelerdir? Sadece sırt çantası ile uçuşu yapacağız. Çantanın boyutları uygun. Check-in için son 24 saatte online işlem yapsak yeterli oluyor değil mi?

- Schengen bölgesi içinde seyahat edeceğiz, pasaport kontrolü vs olmuyor diyorlar. Ama havaalanında dutyfree'yi kullanabilecek miyiz mesela Napoli'den Selanik'e geri dönerken? yoksa iç hat gibi olacağı için o bölgeye girişimiz olmayacak mı?

Diğer sorularım Napoli ile ilgil;

1-) Herkes "aman götünüzü keserler" diyor. Başkaları da "yahu o güvenlik kaygısı güdenler batı avrupalı, siz çok şımarmayın yeter" diyor.

Ben bu Napoli'de hangi bölgede otel tutayım. "şu sokaktan ötesi tehlikeli" gibi youtube videoları yüzünden oteli henüz tutmadım. Nerede tutayım? Tavsiye ettiğiniz bir bölge var mı?

2-) 1 gece napoli, 1 gece pompei, 4 gece salerno gibi bir plan yaptık. Salerno'daki 4 günümüzde de her gün amalfi, sorento taraflarına gideceğiz. 3 yıldır deniz tatili yapamadık bi türlü, bu yüzden çoğunluğu oraya vereceğiz ama;

Ekim ayında deniz nasıl olur, hava durumuna baktık o tarihlerde 25-26 derece gösteriyor. Denize girilir mi?

3-) bölge için başka tavsiyesi olanlardan da tavsiye alabilirsem süper olur.

 
çok yakın zamanda neredeyse aynı rotayı kullanacağım, hemen ekleneyim dedim :)
bildiklerime de cevap vereyim;

-rynair uçuşu olan hava alanı ve şehir merkezi arası ulaşımı önceden kotnrol edin. bazen çok küçük hava alanlarından uçabiliyor, veya merkeze ulaşım konusunda hava alanı/varış-kalkış saati nedeniyle dikkat etmek gerekebiliyor. check-in çıktısı veya dijital (karekodlu) belgeniz mutlaka yanınızda olsun.

-pasaport kontrolü başka duty free başka, sonuçta uluslararası uçuş olacak. ama bu uçuşunuz da rynair olacaksa alacaklarınıza ve paketlemeye dikkat edin. ekstra poşet istemiyor rynair her şey tek çantaya sığsın diyebilir. (bazen de demiyor gerçi)

1. bilmiyorum ama ist.dan sonra napoliden korkmam için çok bi neden yok gibi düşünüyorum.
2.mevsim biraz geçiyor ama bari de düşünülebilir, sadece söylüyorum.

rynair'le uçan insanlar olduğun/muz için söylüyorum, şehirlerarası aktarmalarda flixbus'e bakabilirsiniz : ) veya duruma göre araç kiralamak da mantıklı olabilir.

şimdiden iyi yolculuklar.
  • jimjim  (12.09.22 11:06:27 ~ 11:07:08) 
Napoli-Salerno arasını dediğiniz gibi flixbus ile yapıcaz hocam, 89 liraya geliyor zaten:) tren alternatifi de var gerçi 5-6 euro o da, aynı paraya geliyor nerdeyse.

karekod yeterliyse sorun yok.

teşekkür ederim hocam, size de iyi yolculuklar.
  • akatreil  (12.09.22 11:47:49) 
İlber Ortaylı'nın en çok övdüğü ve yaşamayı istediği, İtalyan kültürünü en iyi yansıttığını söylediği kenttir, Napoli.

Geçen bayram tatilinde İtalya gittim. Napoli için bir gün kesinlikle az. Merkezdeki en ucuz hostelde kaldım. Arkeoloji müzesini gezilmesi gerekiyor ve şehrin kültürü yakalanmalı. Bol bol insanlarla muhabbet edilmeli, hatta evlerine misafir olunmalı, İstanbul gibi sokak sokak gezilmeli. Dahası Napoli öğrenci şehridir.

Öyle anlatıldığı gibi götünü keserler, cüzdanını çalarlar muhabbetine tanık olmadım. Bir gezgine İstanbul için aynı muhabbetin yapıldığını düşünün. İstanbul’da dışarı çıkarken ne kadar tedirgin oluyorsanız ondan daha az tedirgin olun. Ben hostele gece saat 2.00'den önce dönmüyordum, sürekli geziyordum ki barlarda, kafelerde bir ton genç kız takılıyordu.
  • kullanilamayan ruhumuzlar  (12.09.22 12:30:11) 
Ryanair kısmına cevap vereyim,

Eğer small bag seçtiyseniz check in size son 24 saat açılacak. Ancak AB vatandaşı olmadığınız için size online boarding pass vermeyecek. Verdiği kağıdın çıktısını alıp kontuara gidip bileti bastırmanız gerekiyor. Ücret almıyorlar ancak bileti bastırmanız lazım.
Bazen kontrol edilebiliyor çanta boyutu. 2 hafta önce ben kontrole denk geldim ve 45 euro ödedim.

Ayrıca ryanair aşı kartlarını sisteme yüklemenizi isteyecek check in işleminde bilginiz olsun.
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (12.09.22 15:45:29) 
her havalimaninda boarding pass okunduktan sonraki bolgede duty free'den alis veris yapabilirsiniz. nereye gittiginizin bir onemi yok. ic hat degil zaten ama Italya icine gitseniz de durum ayni.

1- trenitalia otomatinin uyarisiyla cevap vereyim. "beware of pickpockets!". evet bu uyari var otomattan bilet alirken duyacaksiniz. bana cok komik gelmisti o yuzden unutamadim hic. evet Napoli kaotik bir sehir, ben Istanbullu birisi olarak sevmedim. arabalar manyak gibi gidiyor. ilk gittigimde buraya daha 10 sene gelmem demistim.

ben O vascio vomero diye bir yerde kaldim. resimler cok farkli duruyor (daha guzel su an) ama baktim ayni yer. cingene sokagi gibi gorunuyordu ama beni tek rahatsiz eden gunduz asagidan gelen konfeksiyon sesi olmustu. www.google.com!3m6!1e1!3m4!1sGi2TJx4byvTV8cXL9uhicQ!2e0!7i16384!8i8192!4m5!3m4!1s0x133b08e94cab7867:0x4f50cc42d61b1eb!8m2!3d40.8505058!4d14.2220727
merkeze metro filan vardi yanlis hatirlamiyorsam.

yani ben sevmedim ama kotu bir sey oldugu icin degil, hizli gecen arabalar sinirimi bozmustu.

pizza yiyin. her gun margherita pizza yiyin. bir suru yer var guzel, hic isim vermeye gerek yok.

canta ve telefonlara dikkat edin :)
  • supergirl  (13.09.22 21:35:16) 
Yeni oralardan geldik uygun bir vakitte yazacağım


  • basond  (13.09.22 22:17:42) 
Merhaba napoli pompei sorrento positano amalfi maiori salerno rotasını yapıp döndük 4 gün önce

Öncelikle napoli pompei ve sorrento bir bölge positano amalfi salerno ayrı bir bölge gibi düşün ulaşım için

Napoliden pompei ve sorrentoya aynı hat tren var napoli centrale den binip önlerinde iniyorsun pompei yarım saat sorrento 1 saat sürüyor

Pompei tam gün sorrento yarım gününüzü alır napolide tam gün yer

Salernoda biz 5 gece kaldık salernodan amalfiye sitasud otobüsler var amalfidende positanoya başka hat sitasud hat var yani 2 aktarma. Yollar çok dar ve dönemeçli positanoya ulaşım 3 saat sürüyor amalfiye de 1.5 saat sürüyor. Positana 0.75 gün amalfi yarım gün maiori minori vietri yarım gün salernoda tam gün gezebilirsiniz biz ayrıca capri adası yaptık salernodan tam gün olarak hesapla

Napolide kesinlikle tren garına yakın kalın
Salernoda da tren garına yakın kalın çünkü ulaşım araçlsrı otobüsler vs hep oradan geçiyor ve dolu gelebiliyor

Mobilden bu kadar yazabildim daha ayrıntı isterseniz yazarım

Ha pompeide ayın ilk pazarı giriş ücretsiz denk getirebilirseniz öyle girin paranız cebinizde kalır internetten alabilirsiniz kolayca biletleri
  • basond  (14.09.22 12:56:29 ~ 12:58:39) 
@supergirl

yanlış hatırlamıyorsam sizin yunanistan özelinde tavsiyeleriniz gayet fazlaydı. Selanik ve Kavala'da totel'de 4 gün geçirmeyi planlıyoruz. Turistik destinasyonlar dışında tavsiye edebileceğiniz taverna, kafe, butik mekan vs önerileri varsa mükemmel olur bizim için.

@basond

Napoli için: eksiup.com
Salerno için: eksiup.com

otellerinden rezervasyon yaptık. Napoli'deki tren istasyonuna yakın ama Salerno'daki çok yakın değil gibi ama çoğu yorumda otobüs duraklarına çok yakın olduğu söylenmiş.

Napoli için seçtiğimiz otel sorunsuz olsun yeterli bize :D sokak görüntüsünden baktığım kadarıyla canlı bi bölge gibi geldi ama yine de hala emin olamadım. 2 gece olarak rezervasyon yaptım, pompei'ye artık Salerno'ya geçerken günübirlik gideriz diye planı küçük bi miktar değiştirdik.
  • akatreil  (14.09.22 14:11:39) 
dogru hatirliyorsunuz, Atina'da yasiyorum. ama Kavala'ya hic gitmedim, Selanik'e de sadece gezmeye gittim 3-4 sene evvel. tek onerebilecegim bira seviyorsaniz (ozellikle house beer, IPA) Beer School'a ugrayabilirsiniz. (biz sevdigimiz icin iki aksam orda takilmistik).

goo.gl
  • supergirl  (14.09.22 17:43:19 ~ 17:44:19) 
Bizim kaldığımız oteller daha yakındı sorun yaşamadık sorrento için evet otobüs durağına yakın alttaki ana hattan geçiyor ama ilk dıiuraklsrda dokuyor 1.5 saat ayakta seyahat etmek zorunda kalabilirsiniz biz çocuklu olduğumuz için önemli detaydı bizim için


  • basond  (14.09.22 18:27:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.