[]

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar hk. bir soru (HIV)

Aids'i örnek alırsak, HIV pozitif birine oral sex yapınca virüsün bulaş riski söz konusu mudur? yoksa sadece cinsel organın cinsel organa/anal bölgeye teması durumunda mı hastalık bulaşıyor?




 
Vücut sıvıları ile bulaşıyor. Vajinal ilişkide kadından erkeğe bulaş riski binde beş. Anal ilişkide, oral sekste dişeti kanaması vs durumlarında risk daha yüksek. İmkan varsa hiç riske girmemeli sanki.


  • en bi orijinal  (12.09.22 00:20:54) 
HIV pozitif birey tedavi görüyorsa ve kanındaki virüs miktarı belirlenemez seviyedeyse bulaştırma riski hiç yok. Onu da ekleyelim.

www.kirmizikurdele.org
  • kobuzchu kiz  (12.09.22 07:39:28) 
Normal şartlar altında oral seks yoluyla bulaş dünya genelinde sadece birkaç vakada görülüyor. Bu kişilerin de farkında olmadıkları bir diş kanaması ya da boğaz enfeksiyonu olma ihtimalleri göz önünde bulunduruluyor.

Ağız ve midenizin doğal durumu virüs için ölümcül. Tükürük ve mide asitleri hiv'yi öldürüyor. Ancak yine de tam bir güvenlikten söz edemeyiz, buna bir örnek işte dişinizde kanama olması.

Ancak aynı şey öpüşme için de geçerli. Eğer ikinizin de ağzında kanama varsa az da olsa bulaş ihtimali var. Ancak bunlar gözardı ediliyor genelde, düşük ihtimaller çünkü.

Virüs zaten cinsel organın temasıyla bulaşmıyor. Cinsel ilişki sırasında gözle görülür olmayan kanamalar meydana geliyor, özellikle anal ilişkide bu illaki olur, ancak gözle görülmez. Haliyle bu sırada penisten gelen sıvılarla anal kanaldaki kanama bulaşa yol açıyor. Anal doku özellikle hassas çünkü iki kat epitele sahip ince bir doku. Vajina ise çok daha kalın, ancak anal ilişkiye göre az da olsa vajinal yoldan bulaş riski de çok yüksek.

Neticede korunun, ağız sağlığınıza dikkat edin ve düzenli aralıklarla test yaptırmayı ihmal etmeyin. Ağız sağlığınız için en önemli şeylerden biri diş taşlarınızı düzenli temizletmeniz, çünkü birikmiş diş taşı sık sık kanamaya yol açar ağızda.
  • akhenaten  (12.09.22 08:21:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.